Love is life

Iubirea ne deschide calea spre spiritualitate, spre armonia sufletelor si frumusetea universului, caci doar iubirea se daruie neconditionat, fara teama de sacrificiu si fara a pretinde nimic in schimb. Si astfel il inalta si il innobileaza pe om. „Cel ce nu iubeste n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu este iubire” spune apostolul Ioan

"Iubirea este inrudirea omului cu Dumnezeu.Ea uneste la maxim persoanele umane fara sa le confunde.In iubire se arata plenitudinea existentei."Dumitru Staniloae

18 august 2017

„Sa iubesti inseamna sa te recunosti pe tine in celalalt” si alte 10 invataturi iluminatoare de Eckhart Tolle


Eckhart Tolle este cel mai important lider spiritual al momentului, un om simplu care prin invataturile sale influenteaza vietile a milioane de oameni din toata lumea.

Invataturile lui Eckhart Tolle au un impact profund asupra oamenilor. Odata ce te-ai intalnit cu una dintre cartile sale, Puterea Prezentului sau Un Pamant Nou - Trezrea Constiintei umane, nu vei mai fi niciodata persoana care erai inainte.
1. Eckhart Tolle - Trecutul nu are putere asupra momentului prezent.
Cea mai importanta lectie a lui Eckhart Tolle este Puterea prezentului. Concentrandu-ne atentia asupra momentului prezent, observand si detasandu-ne de imaginile trecutului si viitorului pe care le activeaza mintea, reusim sa ne conectam la ritmul vietii si la pacea din interiorul nostru, o pace care ne ajuta sa avem mai multa claritate si luminozitate in toate aspectele vietii.
2. Eckhart Tolle - Principala cauza a nefericirii nu este niciodata situatia in sine, ci gandurile tale in legatura cu acea situatie.
Prin invataturile sale, Eckhart Tolle ne arata ca mintea si conceptiile pe care le-am inmagazinat noi la nivel mental ne fac sa reactionam in diverse moduri. Astfel, a fi tristi, indiferenti sau veseli fiindca afara ploua, este doar o stare mentala.
3. Eckhart Tolle - Sa devii constient de binele care este deja in viata ta este fundatia pentru toata abundenta.
"Daca <<Multumesc>> este singura ta rugaciune, aceasta este de ajuns", mai obisnuieste sa spuna in interventiile sale, Eckhart Tolle. Prin recunostinta fata de viata ne deschidem abundentei, caci nefericirea si nemultumirea atrag lipsuri.
4. Eckhart Tolle - Viata iti va da orice fel de experienta care sa iti fie de folos in evolutia constiintei tale. Cum stii ca aceasta este experienta de care ai nevoie? Fiindca aceasta este experienta pe care o ai in acest moment.
Fiecare experienta pe care o avem, ne ajuta sa ne expansionam, sa evoluam si sa ne deschidem perspectivele. Viata vrea sa ne invete sa fim mai buni.
5. Eckhart Tolle - Renunta sa ii mai definesti pe ceilalti pentru tine insuti sau pentru altii. Nu vei muri. De fapt iti vei reveni la viata. Si sa nu iti pese nici cum ceilalti te definesc pe tine. Cand ei te definesc, se auto-limiteaza, asa incat este problema lor. Ori de cate ori interactionezi cu oamenii, nu te considera ca avand o functie sau un rol, fii un camp de prezenta constienta. Poti pierde ceva ce ai, dar nu poti pierde ceva ce esti.
Oamenii s-au obisnuit sa functioneze in baza unor etichete si identitati, pe care le confunda cu adevaratul lor sine. Felul cum noi ne auto-definim, cum ii punem intre niste paranteze si pe ceilalti, ne limiteaza. Definitiile si stereotipurile nasc ura si ii fac pe oameni sa uite ca cel din fata sa este o fiinta asemenea.
6. Eckhart Tolle - Uneori, sa renunti si sa lasi lucrurile asa cum sunt, este o dovada mai mare de putere decat a te apara sau a te agata.
Renuntarea este caracteristica celor intelepti. Celor care nu se agata de ura, de resentimente, de sperante sau razbunare. Cand renuntam si ne abandonam, noi orizonturi se deschid. De fapt este nevoie sa renuntam in primul rand a ne mai lupta cu noi insine.
7. Eckhart Tolle - Realizeaza in adancul tau ca momentul prezent este tot ceea ce ai. Fa ca ACUM sa fie focusul tau in viata.
Eckhart Tolle este un invatator al momentului prezent. Cea mai celebra carte a sa se numeste Puterea Prezentului si prin intermediul acesteia, Tolle reuseste sa arate cum trecutul si viitorul pot fi considerate doar proiectii ale mintii, astfel incat momentul prezent este singura noastra realitate.
Sa iubesti inseamna sa te recunosti pe tine in celalalt.
Iubirea inseamna sa il vedem pe cel din fata noastra ca pe o fiinta deplina. Atunci cand umanitatea din noi o recunoastem in celalalt, dincolo de etichete si ura, idetitati (ex. femeie/barbat, roman/musulman, crestin/musulman) reusim sa iubim cu adevarat.
8. Eckhart Tolle - Viata nu este chiar asa de serioasa precum ne face mintea sa credem.
In procesul evolutiv, mintea ne-a fost si un prieten si un dusman. Lideri spirituali precum Eckhart Tolle ne invata sa cautam pacea de dincolo de discursul interior neincetat al mintii, dincolo de gandurile care proiecteaza frici, asteptari sau dorinte.
9. Eckhart Tolle - Viata este dansatorul si tu esti dansul.
Cand iti deschizi mintea intr-un mod spiritual, incepi sa vezi ca absolut tot ceea ce ne inconjoara, este o expresie a vietii, ca tu insuti si toti oamenii pe care ii cunosti, sunt la randul lor o expresie a vietii, obiectele animate si cele inanimate. Astfel, incepi sa vezi lumea un intreg care se manifesta la unison, iar viata ta, ca pe o particica de expresie a vietii care trece prin tine.
10. Eckhart Tolle - Orice aspect al unei persoane fata de care ai o mare rezistenta sau reactie, se afla de fapt si in tine.
Oamenii functioneaza precum niste oglinzi. Putem sa vedem in ei aspecte care se afla de fapt si in noi insine. Ceea ce vedem negativ intr-un om se afla de fapt si in noi. Ceea ce vedem pozitiv, de asemenea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu