Love is life

Iubirea ne deschide calea spre spiritualitate, spre armonia sufletelor si frumusetea universului, caci doar iubirea se daruie neconditionat, fara teama de sacrificiu si fara a pretinde nimic in schimb. Si astfel il inalta si il innobileaza pe om. „Cel ce nu iubeste n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu este iubire” spune apostolul Ioan

"Iubirea este inrudirea omului cu Dumnezeu.Ea uneste la maxim persoanele umane fara sa le confunde.In iubire se arata plenitudinea existentei."Dumitru Staniloae

28 august 2017

4 MODURI IN CARE ITI SABOTEZI FERICIREA FARA SA REALIZEZI

Fericirea este ceva la care aspiram cu totii in viata noastra. Desi credem ca facem tot ce putem pentru a atinge nivelul de fericire absoluta, de multe ori ne sabotam bucuria fara sa ne dam seama. 
Fericirea este ceva la care aspiram cu totii in viata noastra. Desi credem ca facem tot ce putem pentru a atinge nivelul de fericire absoluta, de multe ori ne sabotam bucuria fara sa ne dam seama.
Ma indoiesc ca cineva intentioneaza sa fie nefericit, deci este doar o chestiune de constientizare asupra comportamentului nostru care ne poate impiedica sa ajungem la fericire. In acest fel putem face schimbarile de care avem nevoie pentru a anula aceste inclinatii comune.
Suntem cu totii in aceasta calatorie impreuna si trebuie sa gasim variante frumoase pentru ca inimile si sufletele noastre sa fie fericite.
Exista 4 moduri prin care ne putem sabota fericirea:
1. Facem comparatie
Cand facem comparatie ne garantam 100% un loc in lumea nefericirii. In doze mici, este normal sa exprimi curiozitate cu privire la ce fac ceilalti. Cu toate acestea, atunci cand aceasta tendinta aparent nevinovata devine o obisnuinta, ea poate face loc unei vieti intunecate de dezamagire, agitatie si sentimente rele.
Avem puterea de a opri acest obicei, de a ne controla destinul. Este important sa ne concentram asupra propriei vieti - exista o singura tu in aceasta lume pentru un motiv, asa ca nu te respinge. Compara-te o mai buna varianta a ta si atat. Nu merge mai departe.
2. Mentalitatea "iarba este mai verde in cealalta parte"
Similara unei comparatii, aceasta mentalitate este o alta viziune pe care am dori sa o detoxifiem din viata noastra. Daca ne concentram asupra acestei abordari, fericirea nu va fi niciodata accesibila deoarece nu vom fi niciodata in locul potrivit la momentul potrivit. Prin urmare, ne vom intreba cum ar putea fi lucrurile daca am fi altcineva sau daca am trai in alte momente. Aceasta este o batalie pe care cu siguranta o vom pierde indiferent de cat de fabuloasa este viata noastra pentru ca ne furam singuri fericirea. Ca sa nu mai vorbim de cate experiente si momente uimitoare vom rata pentru ca suntem nerabdatori si dornici de altceva care se afla in afara sferei noastre.
3. Tinem de regretele trecutului
Este sanatos sa ne amintim de trecuturile noastre si sa le intelegem. Si, evident, nu putem pretinde ca nu avem regrete asociate cu trecutul nostru pentru ca pur si simplu suntem oameni. Cu toate acestea, trebuie sa intelegem ca ce s-a intamplat in trecut ar trebui sa ramanem acolo si nu exista niciun buton de derulare pe care il putem accesa pentru a lua deciziile diferite. Prin urmare, avem doua optiuni: fie ramanem inrobiti de amaraciune fata de trecutul nostru, fie avem incredere in calatoria vietii in ciuda obstacolelor de-a lungul drumului.
Sa invatam sa ne iertam pentru greselile facute si sa punem accentul asupra vietii noastre actuale si reale. Trecutul face parte din noi, insa trebuie sa mergem mai departe.
4. Uitam ca fericirea vine din interior
Indiferent ca ne place sa recunoastem sau nu, fericirea adevarata este derivata din interior mai degraba decat din exterior. Nu conteaza cat de multi bani avem in conturile bancare sau de ce este legat numele nostru - acesti factori nu duc in mod necesar la fericire. Putem avea sufletele pline de tristeste si sa fim putrezi de bogati.
Fericirea nu poate fi cumparata cu nimic din lumea exterioara. Sigur, realizarile pe care le avem sunt minunate in sine, dar trebuie sa fim fericiti in sufletul nostru indiferent de ce acumulam din afara noastra.
Sa ne concentram pe a fi fericiti pentru niciun motiv special. Aceasta este o realizare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu