Love is life

Iubirea ne deschide calea spre spiritualitate, spre armonia sufletelor si frumusetea universului, caci doar iubirea se daruie neconditionat, fara teama de sacrificiu si fara a pretinde nimic in schimb. Si astfel il inalta si il innobileaza pe om. „Cel ce nu iubeste n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu este iubire” spune apostolul Ioan

"Iubirea este inrudirea omului cu Dumnezeu.Ea uneste la maxim persoanele umane fara sa le confunde.In iubire se arata plenitudinea existentei."Dumitru Staniloae

28 august 2017

NU TE INTALNESTI CU FERICIREA? POATE CA N-O CAUTI UNDE TREBUIE

Nu ne bucuram de viata, de moment, de clipa de acum, de ceea ce avem, pentru ca suntem ocupati sa ne facem griji pentru ceea ce a fost sau pentru ceea ce va fi.
Iti tot zboara gandul la greselile pe care le-ai facut cu ani in urma, te uiti cu nostalgie in albumele foto de demult, recitesti conversatii vechi de cand lumea si te invinuiesti, convinsa ca esti nefericita azi pentru ca in trecut n-ai luat cele mai bune decizii? Sau dimpotriva, te framanti fara oprire pentru ceea ce urmeaza sa ti se intample maine, peste o luna, peste un deceniu?
Se pare ca nu prea apucam sa traim in prezent, iar motivul e cel putin hilar: ne acapareaza prea tare trecutul si viitorul. Nu ne bucuram de viata, de moment, de clipa de acum, de ceea ce avem, pentru ca suntem ocupati sa ne facem griji pentru ceea ce a fost sau pentru ceea ce va fi. Ne refugiem in amintiri, ne facem planuri care poate nu se vor materializa niciodata, petrecem ore intregi online, evitand, parca, sa fim prezenti, sa ne confruntam cu propria realitate. Mereu cautam mijloace sa ne retragem, sa ne ascundem de lipsuri, de dealineuri, sa uitam de disconfortul propriu. Vezi la ce capitol te incadrezi si incearca sa privesti viata un pic diferit fiecare zi!
Traiesti in trecut?
Daca retraiesti la infinit momente din trecut care iti creeaza o stare negativa, inseamna ca te nemultumeste viata ta actuala si, prin urmare, ai un risc mai mare de depresie, spun psihologii. Regretele nu fac decat sa-ti amarasca sufletul. De ce sa te invinuiesti pentru lucruri pe care oricum nu le mai poti schimba? Primul pas e sa constientizezi daca acest tip nesanatos de gandire care te tine ancorata in vremuri demult apuse ti-a intrat in obisnuinta si sa-l schimbi, invatand pur si simplu sa-ti distragi atentia de la gandurile respective. De indata ce incepe mintea sa hoinarasca spre aceeasi veche intamplare dureroasa, revino la momentul prezent. Incearca sa-ti controlezi respiratia si directioneaza-ti gandurile catre AZI, AICI, ACUM. Ce te bucura? Ce te nelinisteste? Pentru ce esti recunoscatoare?
Traiesti in viitor?
Esti mereu in asteptare, cauti tot timpul ceva nou, un obiectiv pentru care merita sa lupti. Iti spui ca vei fi fericita in ziua nuntii tale, cand vei reusi sa ai primul copil, cand o sa te muti intr-o casa mai mare, cand o sa ajungi in concediu pe insula exotica la care visezi demult sau cand o sa slabesti, in sfarsit, pana la greutatea dorita. De ce sa-ti conditionezi fericirea de un lucru pe care nici macar nu stii daca o sa-l obtii vreodata si de care nici nu depinde viata ta? Cu cat incerci mai multi sa detii controlul, cu atat mai mult stres pui asupra ta. Invata sa te bucuri de lucruri mici, pe care le poti face in fiecare zi: mergi desculta prin iarba, in parc, hraneste ratustele de pe lac sau un caine al strazii, asculta dimineata ciripitul pasarilor, imbratiseaza strans pe cineva drag, priveste rasaritul sau apusul.
Fa ACUM tot ce te face fericita!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu