Love is life

Iubirea ne deschide calea spre spiritualitate, spre armonia sufletelor si frumusetea universului, caci doar iubirea se daruie neconditionat, fara teama de sacrificiu si fara a pretinde nimic in schimb. Si astfel il inalta si il innobileaza pe om. „Cel ce nu iubeste n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu este iubire” spune apostolul Ioan

"Iubirea este inrudirea omului cu Dumnezeu.Ea uneste la maxim persoanele umane fara sa le confunde.In iubire se arata plenitudinea existentei."Dumitru Staniloae

28 august 2017

FIECARE OM PE CARE-L INTALNESTI E O LECTIE. ABIA DUPA CE O INVETI POTI MERGE MAI DEPARTE

Se spune ca in viata nimic nu e intamplator.
Fiecare suflet care-ti iese in cale e acolo cu un motiv, un fel de karma a ta (sau a lui) de care n-ai cum sa fugi.

Parintii tai, sotul, copiii, prietena cea mai buna, omul care ti-a facut viata un cosmar sau cel care te-a salvat nesperat, batranica sarmana de la scara vecina careia ii duci de mancare din cand in cand, catelul ranit pe care l-ai luat acasa desi intotdeauna ai iubit pisicile, barbatul casatorit care ti-a furat mintile si inima desi ti-ai jurat ca niciodata n-ai sa accepti postura de amanta... o lista nesfarsita de fiinte dragi sau dimpotriva, insuportabile pe care le-ai salvat sau care te-au salvat, pe care le-ai iubit sau le-ai urat, care ti-au facut viata rai sau iad, pe care le-ai inseninat sau le-ai distrus cu prezenta ta. Insa pe toti, fara exceptie, trebuia sa-i intalnesti ca sa ajungi omul care trebuie sa fii. Ca sa inveti ce e suferinta, ce e dragostea, ce e dezamagirea, cum se simte in suflet pasiunea cea mai arzatoare, durerea cea mai sfasietoare, ce inseamna sa-ti incalci principiile sau sa tii cu dintii cu ele, sa pierzi controlul, sa te regasesti.

Copiii isi aleg parintii
Se spune ca fiecare suflet isi alege familia din care va face parte. El va aduce in viata parintilor lui exact acele situatii de care aveau nevoie ca sa evolueze spre scopul lor final, fie ca asta inseamna sa ii uneasca sau sa ii desparta pentru totdeauna. Practic, primul test pe care il au de trecut cei doi parteneri este aflarea vestii ca vor fi parinti.
Un copil trebuie asteptat cu inima deschisa si cu multa iubire. Linistea, dragostea, sentimentele pozitive sunt cele care vor aduce noii vieti un bagaj energetic sanatos. Fiecare copil este o binecuvantare, dar poate fi si o proba, o incercare, indiferent cat de mult l-ai dorit sau nu. Ca e cuminte sau plangacios, sanatos sau bolnav, totul se intampla pentru a te invata o lectie. A credintei, a sperantei, a recunostintei.

„Mai bine nu te cunosteam!“
Poate ca e asa, poate ca nu. Ajutoarele, piedicile, oportunitatile ratate sau fructificate, momentele in care ai plans ori ai ras, sperantele si deziluziile, toate au avut o menire. Degeaba te impotrivesti, te zbati, cauti sa scapi. Uneori n-ai alta varianta decat sa treci prin mijlocul unor situatii, nu pe langa ele. De ce crezi ca ai dat peste un sot care te rasfata in fiecare zi sau peste unul care bea in fiecare noapte? Ca sa inveti ceva din asta. Fie sa fii recunoscatoare, fie sa lupti, sa te desprinzi. Nu-ti pierde timpul intrebandu-te de ce s-a intamplat asa si nu altfel. Incearca sa iei lucrurile asa cum vin si sa scoti tot ce-i mai bun din ele. Si nu uita ca fiecare fiinta pe care ai cunoscut-o a venit in viata ta ca un test. Fa tot posibilul sa-l treci cu brio!Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu