Love is life

Iubirea ne deschide calea spre spiritualitate, spre armonia sufletelor si frumusetea universului, caci doar iubirea se daruie neconditionat, fara teama de sacrificiu si fara a pretinde nimic in schimb. Si astfel il inalta si il innobileaza pe om. „Cel ce nu iubeste n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu este iubire” spune apostolul Ioan

"Iubirea este inrudirea omului cu Dumnezeu.Ea uneste la maxim persoanele umane fara sa le confunde.In iubire se arata plenitudinea existentei."Dumitru Staniloae

21 august 2017

Esti pregatit?!?


Esti pregatit pentru o relatie atunci cand ai renuntat la cautarea perfectiunii. Incepem sa iubim pe cineva atunci cand ne-a dezamagit suficient de mult astfel incat ii vedem in egala masura umbrele si luminile si iubim in continuare, informati, chiar daca.
Esti pregatit pentru o relatie atunci cand nu mai esti sclavul sperantei ca vei fi inteles pe deplin de un alt om. Nu poti cere sa fii inteles atata timp cat nici tu nu te poti pricepe in totalitate.
Esti pregatit pentru o relatie atunci cand iti recunosti propria nebunie – aceasta e maturizarea, sa devii constient de propria irationalitate inerenta. Daca nu esti usor jenat de propria nebunie o vei reprosa doar celuilalt.
Esti pregatit pentru o relatie cand esti pregatit sa iubesti in loc de a fi iubit. Asteptarile romantice de a ne fi anticipate dorintele, de a ne fi citite telepatic gandurile, de a fi scutit de orice disconfort al vietii prin celalalt e doar reteta dezastrului. Nu te afli intr-o relatie ca sa ai pe cine da vina pentru neajunsurile vietii, ci pentru a avea sustinere in a le duce mai departe impreuna.
Esti pregatit pentru o relatie atunci cand accepti monotonia inerenta a raiului si nu mai cauti adrenalina descoperirii. Cand intelegi ca stabilitatea aduce inevitabil plictis si vei cauta surpriza descoperirii nu intr-o aventura cu un altul ci in aventura intelegerii.
Esti pregatit pentru o relatie atunci cand accepti autoritatea celuilalt in anumite zone ale vietii si in loc de a fi in competitie, esti dispus sa asculti si sa inveti de la celalalt. Daca cei doi nu se intalnesc la mijloc, vor trece unul pe langa altul plini de dreptate si de singuratate.
Esti pregatit pentru o relatie atunci cand tolerezi diferentele dintre voi in loc sa le vezi drept o insulta adusa preferintelor tale. Compatibilitatea este o consecinta a iubirii privita in acest mod, nu o preconditie a ei.
Esti pregatit pentru o relatie cu un altul atunci cand ai o relatie cu tine insuti. Nimeni nu salveaza pe nimeni. Iubirea constienta in sine e singura salvare necesara, care devine astfel impartasire atunci cand stii a fi propria ta flacara si propriul tau altar.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu