Love is life

Iubirea ne deschide calea spre spiritualitate, spre armonia sufletelor si frumusetea universului, caci doar iubirea se daruie neconditionat, fara teama de sacrificiu si fara a pretinde nimic in schimb. Si astfel il inalta si il innobileaza pe om. „Cel ce nu iubeste n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu este iubire” spune apostolul Ioan

"Iubirea este inrudirea omului cu Dumnezeu.Ea uneste la maxim persoanele umane fara sa le confunde.In iubire se arata plenitudinea existentei."Dumitru Staniloae

6 octombrie 2017

O CALATORIE SPIRITUALA A IUBIRII: CELE 7 STADII ALE DRAGOSTEI


Iata care sunt cele 7 stadii prin care trece iubirea. Multi le mai numesc si cele 7 legi spirituale ale dragostei: 
"O persoana care prezinta atat calitati pozitive, cat si negative, care are puncte forte si slabe, nu este defecta... ci completa. Cand accepti acest lucru, in loc sa lucrezi in continuare la punctele slabe, incepi sa te eliberezi de vinovatie si de rusine. Nimic nu mai este de dorit decat aceasta naturalitate care emite simplitate." - Deepak Chopra
Iata care sunt cele 7 stadii prin care trece iubirea. Multi le mai numesc si cele 7 legi spirituale ale dragostei:
1. Stadiul atractiei
Pentru a fi cu adevarat atractiva, trebuie sa incepi sa fii tu insati. Sa te cunosti si sa simti dragoste fata de toate aspectele personalitatii tale unice este modul in care devii atragatoare pentru altii in aceeasi situatie.
"In fiecare dintre noi exista limitare si infinit, adevar si iluzie, pacat si sfintenie... si, in fiecare moment, cu constiinta, putem alege ceea ce vrem sa exprimam. Suntem atractivi cand alegem autoexprimarea onesta si totala." - aflam de pe peaceloveprosperity.
2. Stadiul infatuarii
Acesta este stadiul care pare sa estompeze liniile dintre mistic si realitate. Este calea catre un alt nivel de interactiune. Noi suntem cei care il experimentam, dar avem nevoie de cealalta persoana pentru a declansa acest stadiu. Toate ingrijorarile minore se topesc si nu mai au sens sau, in unele cazuri, putem uita complet de ele.
3. Stadiul comuniunii
Un nivel in care este prezenta o vulnerabilitate sporita, iar prezenta acestei lipse de asigurare poate spulbera gandul egoist de a recastiga controlul asupra situatiei. Acest lucru este, in mod normal, un model de gandire ce poate sabota progresul relatiei. Se insista asupra unei regresii spre stadiul de infatuare, insa adesea regresia poate sa nu intoarca o etapa, ci finalul relatiei.
Aceasta etapa implica deseori aceasta "distragere" ca test. Este sansa de a lasa in spate tot si de a face compromisuri. In aceasta etapa intervine si proiectia, moment in care sufletele celor doua persoane reusesc sa se atinga unul pe celalalt, iar o persoana reuseste sa isi transfere emotiile, gandurile si sentimentele in cealalta persoana.
4. Stadiul intimitatii
Imbinarea dintre fizic si spirit. In stadiul intimitatii energia sexuala si cea spirituala sunt recunoscute ca fiind una. In aceasta etapa, vorbim despre eliberarea graditelor in unirea a doua persoane.
Pentru a fi intim, trebuie sa iti impartasesti secretele si sentimentele, sa ai incredere in persoana din fata ta. Sa simti confort si disconfort, emotii si ganduri si intentie in spatele actiunilor sale. Prin urmare, intimitatea adevarata este infricosatoare pentru multi oameni pentru ca nu mai au nimic de ascuns, nici masti de purtat si nici siguranta sufletului lor.
5. Stadiul predarii si al non-atasamentului
Respingerea aspectului limitat al ultimelor noastre incercari de separare. Prin pierderea sinelui intr-o alta persoana te poti regasi la un nivel mai profund. Este starea prin care te indepartezi de atasamentele tale, avand conceptia ca atasament inseamna iubire, cand acesta este starea care conduce catre iubirea adevarata.
In acest stadiu, daca atasamentul este acceptat de ambele parti, deschide calea catre o iubire mai mare, o iubire adevarata si de durata.
6. Stadiul pasiunii
Experienta unei fuzionari al masculinului cu femininul intr-un singur trup ne aduce pe aceeasi lungime de unda cu nucleul sufletului nostru. Adevarata pasiune spirituala nu este o pasiune pe baza de dorinta pe care unele traditii spirituale intentioneaza sa o creeze. Adevarata pasiune nu este bazata pe nimic altceva decat pe ea insasi. Adevarata pasiune este locul de nastere a creatiei adevarate, nelimitate, pure.
7. Stadiul extazului
Aceasta este starea din care venim si starea in care trebuie sa ne intoarcem. Nu exista o natura si o limitare mai infinita decat aceasta; toate formele iubirii se combina pentru a forma o iubire adevarata si neconditionata.
In acest ultim stadiu al iubirii, putem vedea cum prin intimitate putem avea parte de o revolutie spirituala. Eliberarea nu se gaseste doar in renuntarea la toate placerile senzuale, ci si in transcendeta atasamentelor noastre in experienta lor. Diferenta consta in faptul ca, in loc sa proclamam ca eliberarea vine dincolo de rezistenta la ispita, ea ne permite sa trecem prin aceste placeri senzuale pentru a trece intr-un nou camp de constiinta care vine cu un sentiment mai profund de libertate.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu