Love is life

Iubirea ne deschide calea spre spiritualitate, spre armonia sufletelor si frumusetea universului, caci doar iubirea se daruie neconditionat, fara teama de sacrificiu si fara a pretinde nimic in schimb. Si astfel il inalta si il innobileaza pe om. „Cel ce nu iubeste n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu este iubire” spune apostolul Ioan

"Iubirea este inrudirea omului cu Dumnezeu.Ea uneste la maxim persoanele umane fara sa le confunde.In iubire se arata plenitudinea existentei."Dumitru Staniloae

17 octombrie 2017

INCREDERE IN SINE. INVATA SA O REDOBANDESTI DACA AI FOST RANITA

Ai trecut prin momente in care ti-ai pierdut increderea si a fost atat de dureros incat ti-e teama sa mai crezi in cineva? Daca vrei sa fii fericita, trebuie sa iti recapeti acest sentiment. Invata cum sa ai din nou incredere in sine dupa ce ai fost ranita.

Ai fost dezamagita si, poate, te afli in acel moment al vietii in care te intrebi daca si in cine poti sa mai ai incredere? Increderea nu este un sentiment la care sa poti renunta, pur si simplu. Sa ia incredere in sine e un factor esential in relatiile cu cei din jur, e baza unei relatii, noteaza mindbodygreen.com. Fara incredere e imposibil sa iubesti.
Ca sa fii impacata si fericita cu tine si ca sa poti avea relatii – de cuplu sau de prietenie – armonioase, invata cum sa ai din nou incredere dupa ce ai fost ranita.
Incredere in sine – Nu exista garantii
Primul pas este sa intelegi ca oricine este ranit, mai devreme sau mai tarziu, simte dezamagire, respingere sau teama. Nimeni nu scapa de aceste sentimente si toata lumea incearca sa evite situatiile dureroase. Nu esti singura. De obicei, dupa ce ai fost ranita intr-o relatie de cuplu, procesul firesc pentru a evita sa mai patesti asta este sa nu mai investesti incredere pana cand nu stii ca esti in siguranta. Vrei ca celalalt sa iti castige increderea. Aici apare o problema, pentru ca niciodata nu poti avea vreo garantie.
Sa ceri cuiva sa iti castige increderea inseamna sa ii ceri sa nu faca nicio greseala, iar asta este imposibil. Nu pentru ca partenerul tau nu este demn de incredere, ci pentru ca e uman sa faci greseli si sa dezamagesti uneori. Sigur ca iti alegi un partener intrebandu-te daca poti sa ai incredere in el. E firesc si e bine sa nu alegi cu ochii inchisi. Dar aminteste-ti ca nu intri intr-o relatie cu un robot, deci poate gresi oricand.
Increderea e un angajament pe care ti-l iei, in primul rand, fata de tine
Incredere in sine si in el – Increderea e o alegere
De fapt, singura garantie pe care o poti avea cand incepi o relatie este ca vei suferi, la un moment dat, oricat de putin. Sa ai incredere e o decizie pe care trebuie sa o iei fiind constienta ca nu exista nicio garantie.
Trebuie sa intelegi ca sa ai incredere nu inseamna sa gasesti barbatul perfect, inseamna sa iti asumi ca, atunci cand vei simti ca devii neincrezatoare, vei lupta cu acest sentiment si, fiind pozitiva, il vei depasi. Deci, daca ti-e teama sa mai ai incredere, asuma-ti ca poti fi dezamagita din nou oricand si propune-ti sa lupti cu neincrederea. Apoi da-ti voie sa ai incredere.
Atunci cand decizi sa ai incredere in cineva inseamna ca il consideri un om integru. E important sa stii ca, chiar daca va gresi uneori, are intentii bune. Neincrederea te face sa te comporti ciudat si, cel mai probabil, tu insati ai facut unele greseli. Tocmai din cauza neincrederii. Daca tu si iubitul tau v-ati privi cu compasiune – in loc de critica – atunci cand faceti greseli cauzate de neincredere, totul ar fi mai simplu.
In primul rand, ai incredere in sine
Invata sa crezi in tine. Daca vei avea incredere in tine mai mult decat in oricine altcineva, vei putea sa faci fata greselilor celor din jur cu mai multa usurinta. Daca stii ca orice-ar fi – orice ar face partenerul tau, orice provocare ar aparea – o sa fii ok, atunci iti va fi mai usor sa ai incredere.
Intelege ca incredere nu inseamna sa nu-ti mai fie teama niciodata de aparitia vreunui sentiment negativ, ci inseamna sa stii ca, oricand ar aparea acel sentiment, o sa-i faci fata.
Cand alegi sa ai incredere intr-un barbat, trebuie sa stii ca are intentii bune. Stii ca se va speria si ca, uneori, o sa greseasca, dar stii si ca vei incerca sa il sprijini in acele momente in asa fel incat sa nu va faceti rau reciproc. Si, dincolo de toate, convinge-te ca, orice ar fi, sa-ti fie bine depinde, in primul rand, de tine. E un angajament pe care ti-l iei fata de tine.
Cand vei reusi sa iti iei acest angajament, vei putea sa ai incredere in cei din jur, iar asta va contribui la dezvoltarea unor relatii profunde si de durata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu