Love is life

Iubirea ne deschide calea spre spiritualitate, spre armonia sufletelor si frumusetea universului, caci doar iubirea se daruie neconditionat, fara teama de sacrificiu si fara a pretinde nimic in schimb. Si astfel il inalta si il innobileaza pe om. „Cel ce nu iubeste n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu este iubire” spune apostolul Ioan

"Iubirea este inrudirea omului cu Dumnezeu.Ea uneste la maxim persoanele umane fara sa le confunde.In iubire se arata plenitudinea existentei."Dumitru Staniloae

17 octombrie 2017

CELE 6 INGREDIENTE ALE FERICIRII ADEVARATE

Multi spun ca fericirea nu vine din lucruri, ci din suflet. 
Bunurile scumpe achizitionate din greu, casele, masinile, banii... nimic din toate acestea nu te vor face fericita. Nici macar o viata fara sa muncesti nu iti va aduce fericirea. De fapt, multe dintre lucrurile pe care ti le doresti pentru a fi fericita nu sunt nici pe departe importante si pot duce la depresie.
Regulile de baza ale fericirii sunt atat de simple - mai jos va las 6 cele mai importante ingrediente ale fericirii adevarate.
1. Inlocuieste tristetea de pe chip cu zambetul
Toti suntem nascuti cu un intrerupator al fericirii. Iti amintesti cand erai mai mica si abia asteptai sa iesi la joaca alaturi de prietenele tale? Gandeste-te care erau lucrurile marunte din copilarie care iti puneau zambetul pe buze. Ce iti doreai atunci a ajuns sa fie complet diferit de ce iti doresti acum (sau la batranete).
Gaseste acea mica fericire din interiorul tau si nu o mai lasa sa iti scape.
2. Intelege ca fericirea este o calatorie, nu o destinatie.
Toti am primit o carte magica: Cartea vietii. Are un inceput, un mijloc si un sfarsit. Asigura-te ca iti concentrezi atentia asupra implinirii si ca te bucuri de calatoria povestirii tale. Traieste fiecare pagina si savureaza fiecare cuvant! Asigura-te ca traiesti fiecare zi ca si cum ar fi ultima.
3. Traieste in moment
Nu este nevoie sa astepti sa vina ziua de maine, sperand ca vei fi din ce in ce mai fericita. Astazi este tot ce ai, asa ca gaseste o modalitate de a fi fericita in acest moment. Bucura-te de lucrurile mici care iti pun zambetul pe buze, traieste-ti visurile, lasa imaginatia sa zburde... acum este calatoria ta!
4. Intelege scopul vietii tale
Cand esti in sincron cu scopul tau te poti simti mult mai multumita si mai implinita. Daca nu stii care este drumul tau in viata, atunci fa-ti timp sa te descoperi, sa intelegi ce iti pune zambetul pe buze.
5. Ofera, ofera si iar ofera
"Ofera si vei primi" - este unul dintre cele vechi indemnuri ale omenirii. Insa ce zici daca eu iti recomand sa oferi, sa oferi si sa tot oferi? Ce primesti in schimb? Bucati mari de fericire.
6. Nu lasa ca trecutul sa iti coloreze viitorul
Trecutul tau s-a intamplat. Ai incheiat cu el. Au ramas doar amintirile. Nu ai nicio putere sa mai schimbi evenimentele care deja au avut loc, iar oamenii fericiti stiu acest lucru. Nu pierde timpul facandu-ti griji cu privire la trecut, concentreaza-te asupra lucrurilor pe care le poti schimba sau realiza chiar acum.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu