Love is life

Iubirea ne deschide calea spre spiritualitate, spre armonia sufletelor si frumusetea universului, caci doar iubirea se daruie neconditionat, fara teama de sacrificiu si fara a pretinde nimic in schimb. Si astfel il inalta si il innobileaza pe om. „Cel ce nu iubeste n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu este iubire” spune apostolul Ioan

"Iubirea este inrudirea omului cu Dumnezeu.Ea uneste la maxim persoanele umane fara sa le confunde.In iubire se arata plenitudinea existentei."Dumitru Staniloae

6 octombrie 2017

8 VORBE DE DUH DIN BIBLIE PENTRU A-TI VINDECA SUFLETUL ANXIOS SI A DEPASI FURTUNILE VIETII

Ne apropiem de lucruri pentru a ne distrage atentie sau pentru a umple gaurile ramase libere; insa, de multe ori, caile pe care incercam sa le alegem nu ne ajuta sa scapam de anxietate. Nu ne ofera o pace durabila. 
ndiferent de cat de greu incercam sa simtim pacea si bucuria, unii dintre noi nu pot scapa de anxietatea care le apasa sufletul. Ne apropiem de lucruri pentru a ne distrage atentie sau pentru a umple gaurile ramase libere; insa, de multe ori, caile pe care incercam sa le alegem nu ne ajuta sa scapam de anxietate. Nu ne ofera o pace durabila.
Asadar, ce ar trebui sa facem?
Mai intai trebuie sa intelegem cum se manifesta anxietatea in moduri diferite.
1. Cand nu te simti pregatita
Poate ca iti este teama sa renunti la drumul pe care mergi pentru ca simti ca nu esti pregatita asa cum ar trebui. Acum, faci tot posibilul sa mergi mai departe. Mai degraba ai ramane nemiscata decat sa mai faci un pas si sa cazi. Insa caderea nu este intotdeauna cel mai rau lucru.
2. Cand trecutul tau declanseaza sentimente negative
Uneori, o amintire a unui trecut dificil sau un gand dureros declanseaza emotii anxioase. Nu iti poti schimba trecutul, insa poti schimba modul in care raspunzi la el.
3. Cand simti ca ai pierdut controlul asupra vietii tale
Nu ai cum sa cunosti viitorul, iar schimbarea este infricosatoare. In prezent, poti fi intr-un loc de confort si siguranta insa imediat ce circumstantele se vor schimba, te vei simti fara control. Insa nu toate schimbarile sunt negative.
4. Cand nu ai nicio explicatie

Uneori nu exista niciun avertisment sau explicatie pentru anxietatea pe care o simti. Pur si simplu o simti si nu iti poti explica de ce. Cand se intampla acest lucru, este mai greu sa cauti raspunsuri.
Cand simti ca anxietatea incepe sa isi croiasca loc in viata ta, aminteste-ti de aceste versete biblice:
1. Fii tare si curajoasa! Nu-ti fie frica. Nu te descuraja pentru ca langa tine este tot timpul cineva, oriunde mergi.
2. Poate ca acesta este momentul pentru care ai fost creat.
3. Nu iti face griji cu privire la nimic, in schimb, roaga-te pentru tot. Spune-i lui Dumnezeu de ce ai nevoie si multumeste-i pentru tot ce a facut pentru tine.
4. Domnul este taria mea si scutul meu; in El mi se increde inima, si sunt ajutat. De aceea imi este plina de veselie inima si-L laud prin cantarile mele.
5. Daruieste si ti se va da. Pentru orice lucru cat de mic daruit sau impartit de tine cu altii, vei primi inzecit.
6. Nu te teme, cineva este cu tine. Nu te uita cu ingrijorare, cineva este Universul tau. El te intareste si iti vine in ajutor
7. Sa-ti aduci aminte in fiecare dimineata ce suflet frumos ai.
8. Si acum acestea trei raman: credinta, speranta si dragostea. Dar cea mai mare dintre acestea este dragostea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu