Love is life

Iubirea ne deschide calea spre spiritualitate, spre armonia sufletelor si frumusetea universului, caci doar iubirea se daruie neconditionat, fara teama de sacrificiu si fara a pretinde nimic in schimb. Si astfel il inalta si il innobileaza pe om. „Cel ce nu iubeste n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu este iubire” spune apostolul Ioan

"Iubirea este inrudirea omului cu Dumnezeu.Ea uneste la maxim persoanele umane fara sa le confunde.In iubire se arata plenitudinea existentei."Dumitru Staniloae

31 mai 2013

M-am nascut cu un copil frumos in mine... Miracolul Copilului Interior



Copilul interior simte nevoia unui parinte care sa il protejeze si sa il asigure ca totul va fi bine, ca poate totul, ca are pe maini aripi invizibile care pot creste suficient de mult incat sa-l duca la destinatia visata.

“Nu incetam sa ne mai jucam fiindca inaintam in varsta
Inaintam in varsta fiindca am incetat sa ne mai jucam.”
(Catherine Glennie)

Eu sunt sentimentele tale, visurile tale, fanteziile tale...

"Hei, ia asculta aici! Am obosit si m-am saturat ca zi de zi sa ma ignori. Te duci la munca, iesi cu prietenii, dormi, mananci, iti traiesti viata ca si cum eu nu as exista. Din cand in cand, cand esti depresiv sau bolnav si zaci in pat, iti mai aduci aminte de mine, copilul dinauntrul tau. Insa iti pasa cu adevarat de mine? Te intrebi vreodata cu adevarat ce vreau eu? Si iata-ma cum stau aici, taind frunze la caini, asteptand ca tu sa-ti dai seama de mine. Mai intai, parintii tai au inceput sa ignore parti din mine. Treptat, tu ai continuat din punctul in care parintii tai au incetat

Iti mai aduci aminte de mine? Eu sunt sentimentele tale, visurile tale, fanteziile tale. Sunt cel caruia ii placea sa mearga in parc. Sunt cel caruia ii place inghetata, ii plac muntii, ii plac razele de soare. Eu sunt cel care vrea sa se joace. Eu sunt de asemenea si cel caruia ii place sa fie imbratisat si sa i se spuna ca este iubit. Eu sunt copilul din interiorul tau, sunt Tu. Nu-mi pasa ca esti adult acum. De ce acest lucru trebuie sa insemne ca poti uita de mine? (…) Crede-ma, a trai in lumea voastra, a adultilor, este o lupta constanta, nu este usor.

Cum crezi ca ma simt eu cand ma indopi cu mancare la cina, in timp ce tu vorbesti cu prietenii tai importanti, oameni pe care nu ii placi cu adevarat? Unde se presupune ca ar trebuie sa ma duc cand sunt manios si nu ma bagi in seama? Apoi te intrebi de ce ai indigestie si probleme de greutate… De unde crezi ca vin problemele tale?

Stiu ca ai nevoie de prietenii tai importanti. Stiu ca trebuie sa-ti castigi existenta. Stiu ca trebuie sa ai grija de altii. Insa te-ai gandit vreodata ca daca ai fi devenit prietenul meu nu ai fi avut nevoie de atat de multe lucruri de la ceilalti?

Te-ai gandit vreodata ca daca ai fi avut grija de sentimentele tale si ti-ai fi apreciat micile tale dorinte, nu ai fi avut nevoie de atat de multi bani ca sa ma potolesti? Te-ai gandit vreodata ca daca ai fi fost mai dragut cu tine insuti, a avea grija de altii nu ar mai fi asa o povara.

Stiu ca incerci sa obtii o functie mai buna ca sa ai mai mult timp sa fii cu mine. Am simtit diversele terapii pe care le-ai incercat si care iti fac din nou cunostinta cu parti din mine. Insa vreau sa cunosti TOT din mine. Am obosit ca altii sa ma impinga si sa ma imbranceasca, acaparand totul in locul meu. Vreau ca tu sa ma cunosti. Nu ma astept sa te schimbi peste noapte. Am asteptat suficient de mult ca tu sa ma recunosti. Ca sa fiu cinstit, o parte din mine nu va intelege niciodata cum ma poti trata in felul in care o faci. De ce este atat de dificil pentru tine sa fii asa cum vrei?

Daca as fi fost literalmente copilul tau, m-ai fi ascultat si ti-ar fi pasat de mine. Ei bine, sunt literalmente Copilul tau. Doar ca tu te-ai obisnuit doar sa nu ma vezi.”

Extras din cartea "The Magical Child Within You" al carei autor este Bruce Davis. Sursa fragment: www.cyc-net.org/cyc-online

Miracolul copilului dinauntrul nostru

De ce am vrea ca macar din cand in cand sa ne reintoarcem catre copilul din interiorul nostru? Conform Departamentului Indian Comportamental al Stiintelor Socio-umane, un copil zambeste de 300 de ori pe zi, un adolescent de 30 de ori si un adult de 21 de ori pe zi… Un motiv suficient de puternic? Copilul care exista in interiorul unui adult este, psihologic vorbind, cat se poate de real. Copilul din interiorul nostru vrea sa vorbeasca. Copilul din nou vrea sa fie gasit, sa fie ascultat, sa fie hranit emotional.

Copilul din noi este uneori singur, plictisit, trist. Copilul din noi simte nevoia unui parinte care sa il protejeze si sa il asigure ca totul va fi bine, ca poate totul, ca are pe maini aripi invizibile care pot creste suficient de mult incat sa-l duca la destinatia visata. Copilul din noi se minuneaza de formele norilor de pe cer. Copilul din noi este creativ si spontan. Copilul din noi isi doreste ca cineva sa ajunga la el. Copilul din noi vrea sa se opreasca pentru o secunda si sa zambeasca la soare. Copilul din noi are nevoie de atentie, nu vrea sa fie ignorat. Copilul din noi vrea sa se distreze. Vrea sa se joace uneori cu mainile in namol. Vrea sa se maimutareasca in stilul propriu dupa o muzica care nu ii spune intotdeauna prea multe. Copilul din noi iubeste libertatea si fericirea.

Este posibil ca a fi copil sa nu fie doar a faza a biografiei cuiva, ci un strat al felului de a fi aflat in mod constant acolo pentru toata viata? S-ar putea ca a fi parinte sa nu fie doar o pozitie pe care un adult o ia fata de un copil sau adolescent, dar si fata de sine, fata de copilul interior? “, iata niste intrebari pertinente care ne sunt adresate in revista www.persephone-institute.com . De ce ne-am dori ca noi adultii sa ne intoarcem spre copilul din interiorul nostru? De ce nu am vrea sa fim parinti si pentru copiii dinauntrul nostru? Daca nu ne abandonam si nu ne abuzam proprii copii, de ce am abandona sau abuza copilul din interiorul nostru?

Daca l-am lasa, copilul din noi ar stii cum sa traiasca momentul prezent. Un copil nu ar intelege chiar toate lucrurile, dar spre deosebire de un adult si-ar putea vedea in continuare de fericirea sa, fara sa fie deranjat de acest lucru. Copiii nu isi iau greselile atat de in serios si atat de la modul personal. Suprinzator, dar copiii pot invata din greselile lor mai bine chiar decat adultii si pot intelege mai bine decat noi ca sunt responsabili pentru ele.

Copiii sunt lipsiti de grija si nu isi pierd timp pretios gandindu-se obsesiv asupra milioanelor de probleme care exista si pot exista. Copiii sunt mai flexibili si mai luminosi. Copiii nu se supara din nimic si au mai mult curaj si mai multa disponibilitate pentru a-si asuma riscuri. Copiii au o vitalitate incredibila. Copiii simt toate sentimentele intens. Acum simt intens pentru un anumit lucru, in secunda urmatoare pot fi capabili sa simta intens in privinta altui lucru. Ei nu judeca prea mult ceea ce simt si nu se ataseaza prea mult de sentimentele lor.

Sigur, acum nu trebuie sa ne comportam ca niste adulti iresponsabili si sa fugim ca niste copii de responsabilitatile noastre reale. Ca in orice pe lumea aceasta, echilibrul este secretul implinirii. “In final trebuie sa ne intoarcem la maturitatea noastra. Putem insa sa invatam din experienta distractiva a copilariei. Sa invatam sa ne intoarcem memoria catre vremurile amuzante ale copilariei si catre acele lucruri care ne faceau sa ne simtim in siguranta, impliniti, fericiti. Construieste pe acele amintiri intr-un fel care sa iti permita sa fii adultul responsabil influentat in bine de copilul fara nicio grija din interior”, se arata pe wikihow.com

Copii vs adulti = Copii + adulti. Citate interesante despre copilul interior

“Un adult este un copil cu straturi pe el”. (Woody Harrelson)

“Copiii nu au nici trecut, nici viitor; ei se bucura de prezent, ceea ce putini dintre noi fac.” (Jean de la Bruyere)

“Vei gasi mai multa fericire crescand in jos decat crescand in sus.” (Anonim)

“Ca sa spun adevarul, putine persoane adulte pot vedea natura. Multe persoane nu vad soarele. Soarele lumineaza doar ochii unui om, insa straluceste in ochii si inima unui copil” (Ralph Waldo Emerson).

As aduce ca si completare un citat foarte frumos pe care l-am descoperit pe yahoo answers: “De aceea ochii unui copil sunt intotdeauna stralucitori. Fiindca ochii nostri oglindesc umbra problemelor noastre”.


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu