Love is life

Iubirea ne deschide calea spre spiritualitate, spre armonia sufletelor si frumusetea universului, caci doar iubirea se daruie neconditionat, fara teama de sacrificiu si fara a pretinde nimic in schimb. Si astfel il inalta si il innobileaza pe om. „Cel ce nu iubeste n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu este iubire” spune apostolul Ioan

"Iubirea este inrudirea omului cu Dumnezeu.Ea uneste la maxim persoanele umane fara sa le confunde.In iubire se arata plenitudinea existentei."Dumitru Staniloae

5 septembrie 2017

NU CONFUNDA IUBIREA CU O LISTA PUSA PE PERETE

Atunci cand mintea vorbeste prea tare, inima tace.
Ti-ai facut o lista cu toate atributele pe care trebuie sa le aiba partenerul tau de viata si, de fiecare data cand intalnesti un barbat pentru prima data, le treci repede in revista. Mintea ta evalueaza potentialul persoanei respective si iti spune daca este cazul sa mergi la o a doua intalnire sau nu. Asteapta insa sa iti vorbeasca inima. Pentru ca atunci cand mintea vorbeste prea tare, inima tace.
Atunci cand intalnesti un barbat iar glasul inimii - atentie, nu al singuratatii, al lipsei de incredere in sine sau a altor emotii negative, se aude mai tare decat obiectiile mintii, este posibil sa iti fi intalnit jumatatea. In acel moment, unele dintre aspectele pe care le considerai esentiale si care nu tin de sufletul si caracterul persoanei respective, isi pierd importanta. Asa i s-a intamplat prietenei mele, Maria.

Tatal Mariei este cu douazeci de ani mai mare decat mama ei. Copil fiind, ea a observat ca acesta se implica destul de putin in chestiunile gospodaresti, pretextand varsta inaintata si lipsa de intimitate fizica dintre parintii ei. Si-a spus ca nu va cadea niciodata in capcana in care s-a lasat prinsa mama ei. Pe lista calitatilor barbatului ideal Maria a scris, printre altele, de o varsta apropiata cu a mea (maxim cinci ani diferenta) si inalt. Insa ghici ce s-a intamplat? O buna bucata de vreme a respins barbati de care se simtea atrasa dar care nu indeplineau criteriul varstei. Insa ghici ce s-a intamplat?
La un moment dat, Maria l-a intalnit pe el. Mai intai i-a vazut fotografia pe un site de prezentare si a simtit ca trebuie sa il cunoasca. Poate ca a fost blandetea din zambetul lui si privirea, poate senzatia ca se cunosteau de multe vieti. Apoi s-a razgandit. Si s-a mai razgandit inca o data. In cele din urma, in ziua urmatoare s-a dus la eveniment. Privirile li s-au intalnit iar ea a stiut ca, desi el se adresa tuturor celor prezenti, i se adresa ei. La finalul conferintei, au stat de vorba. Maria isi dorea ca seara sa nu se mai sfarseasca. Dupa ce toti participantii au plecat, s-au plimbat de mana, au stat de vorba si s-au sarutat sub stele. Un lucru pe care Maria nu l-a facut niciodata cu un necunoscut.
Maria s-a indragostit la prima vedere de un barbat de aceeasi inaltime cu ea si cu douazeci de ani mai mare. Dintr-o data, aceste doua atribute si-au pierdut importanta. Si asta pentru ca restul- ceea ce conteaza, era deja acolo: compatibilitatea emotionala si mentala, preocuparile comune, atractia fizica, libertatea si disponibilitatea de a se implica intr-o relatie. Amandoi se aflau in acel stadiu al evolutiei umane in care se simteau bine in pielea lor, isi iubeau viata pe care o aveau si isi curatasera bagajul karmic. Astfel incat atunci cand el a intrebat-o daca se vede intr-o relatie cu un barbat cu douazeci de ani mai mare, Maria a raspuns fara ezitare "da".

Sa stii ce vrei in viata - inclusiv in iubire, este un lucru minunat. Este busola care sa navighezi si sa mentii cursul drept. Insa lasa inima sa iti fie aceasta busola, nu mintea. Ascult-o si permite-i sa te surprinda. Poate ca iti doresti sa ajungi pe o insula tropicala si sa te bucuri de o experienta minunata. Iti poti imagina cum arata aceasta dupa cum la fel de bine poti visa la relatia ta ideala. Permite-i insa naturii sa te surprinda cu fluturi colorati, cascade ametitoare si ochiuri de apa azurie. La fel si in iubire, nu te inchide intr-o cutie si nu confunda dragostea cu o lista pusa pe perete. Vei trai cele mai frumoase experiente.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu