Love is life

Iubirea ne deschide calea spre spiritualitate, spre armonia sufletelor si frumusetea universului, caci doar iubirea se daruie neconditionat, fara teama de sacrificiu si fara a pretinde nimic in schimb. Si astfel il inalta si il innobileaza pe om. „Cel ce nu iubeste n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu este iubire” spune apostolul Ioan

"Iubirea este inrudirea omului cu Dumnezeu.Ea uneste la maxim persoanele umane fara sa le confunde.In iubire se arata plenitudinea existentei."Dumitru Staniloae

7 septembrie 2017

BUDDHA, cele 10 lectii de viata: Inspiratie pentru omul modern


Invataturile lui Buddha raman la fel de valoroase. Cand ne simtim blocati, indurerati, fara energie si curaj este bine sa ne intaorcem sufletele catre marii iluminati ai timpurilor trecute si prezente.
Buddha - 10 lectii de viata
Invataturile lui Buddha transced generatii si secole, indemnandu-ne sa cedam acestei claritati, acestui sistem de valori care poate sa aduca mai multa liniste in vietile noastre.
1. Buddha - Gaseste-ti telul!
“Treaba ta este sa iti descoperi lumea si apoi, cu toata inima sa i te abandonezi.”
2. Buddha - Renunta la furie!
„Sa fii furios e ca si cand ai arunca un carbune incins spre alcineva, dar tu esti acela care se arde. ”
3. Buddha - Actioneaza!
"Nu cred in soarta care ii napastuieste pe oameni indiferent de cum se poarta, dar cred in napasta care se napusteste asupra oamenilor daca nu actioneaza."
4. Buddha - Rezista!
"Haosul este parte din absolut tot. Rezista cu sarguinta."
5. Buddha - Imparte fericirea ta!
"Mii de lumanari se pot aprinde din una singura, iar viata lumanarii nu se scurteaza. Fericirea nu se imputineaza atunci cand o impartim."
6. Buddha - Priveste in interiorul tau!
"Cel mai mare inamic al tau nu iti poate face rau asa cum iti fac gandurile tale nepazite. Dar odata ce devii maestrul lor, nimeni nu nu te mai poate ajuta la fel de tare."
7. Buddha - Fii compasiv!
"Mai bun decat o mie de cuvinte nesincere este doar un singur cuvant care aduce pacea."
8. Buddha - Fii fara frica!
Nici macar moartea nu este de temut pentru acela care traieste intelept.
9. Buddha - Ajuta!
Daca aprinzi o lumina pentru cineva sa stii ca aceasta iti va lumina si tie calea.
10. Buddha - Nu judeca!
In cer nu exista nicio distinctie intre est si vest; oamenii creeaza deosebiri prin mintile lor si pe care mai apoi le considera adevarate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu