Love is life

Iubirea ne deschide calea spre spiritualitate, spre armonia sufletelor si frumusetea universului, caci doar iubirea se daruie neconditionat, fara teama de sacrificiu si fara a pretinde nimic in schimb. Si astfel il inalta si il innobileaza pe om. „Cel ce nu iubeste n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu este iubire” spune apostolul Ioan

"Iubirea este inrudirea omului cu Dumnezeu.Ea uneste la maxim persoanele umane fara sa le confunde.In iubire se arata plenitudinea existentei."Dumitru Staniloae

5 septembrie 2017

3 PROMISIUNI PE CARE SA LE FACI. SI SA LE RESPECTI

Accepta-ti defectele, nu te judeca prea aspru pentru ele si nu-ti cere imposibilul.
Nu te amagi singura, nu-ti face promisiuni desarte si nici planuri pe care n-ai de gand sa le urmezi. In schimb, ia-ti angajamentul sa te iubesti, fii mai putin critica cu tine si da-ti voie sa traiesti asa cum simti.
„De maine nu mai mananc dulciuri“, „de saptamana viitoare fac miscare in fiecare zi“, „n-o sa mai las treburile pe ultima clipa“, „o sa ma culc mai devreme“, „n-o sa ma mai ia gura pe dinainte“...
Lucruri marunte care ne trec prin minte in fiecare zi, mici promisiuni pe care niciodata nu le ducem la bun sfarsit. Desi nu pare mare scofala, este, pentru pshic, pentru stima de sine. Ne obisnuim cu esecul, il facem parte din vietile noastre si, fara sa ne dam seama, ne zdruncinam increderea in noi. Fii mai blanda cu tine. Accepta-ti defectele, nu te judeca prea aspru pentru ele si nu-ti cere imposibilul. Singurele promisiuni pe care esti datoare sa ti le faci (si sa le respecti) sunt cele care te ajuta sa te impaci cu tine, sa evoluezi, sa traiesti in liniste si armonie.
1. O sa uit suferintele trecutului
Desi e greu sa te desprinzi, nu ramane agatata de situatii care nu-ti aduc decat tristete si energie negativa. Incuie intr-un cufar amintirile care nu te multumesc si arunca cheia, chiar daca acum pare cel mai dureros lucru din lume. Invata-ti lectia, asuma-ti greselile si lasa-le in urma pentru totdeauna! Nu-ti plange de mila. De ce te framanti ca ai fi putut face lucrurile mai bine, ca ai fi putut alege diferit? Nu te poti intoarce in timp, in schimb viitorul depinde numai de tine. Sigur, n-ai cum sa stergi sentimente, emotii, lacrimi cu buretele, dar daca nu te mai gandesti la ele, nu mai au putere asupra ta.
2. O sa vorbesc frumos cu mine
Nicicand nu suntem mai critici si mai rautaciosi decat cand vorbim cu noi. Ne spunem lucruri pe care nu le-am spune niciodata cuiva pe care-l respectam si il iubim. Menajeaza-te putin! Spune-ti cuvinte frumoase in fiecare zi, inca de cand te trezesti. Esti un om ca toti ceilalti si esti speciala. Lumea nu ar fi la fel fara tine. Daca te pun altii la pamant, nu face la fel si tu! Incurajeaza-te. Spune-ti mereu: „poti sa faci asta!“, „o sa se rezolve“, „esti puternica“, „esti frumoasa“. Sigur ca ridurile nu-ti vor disparea peste noapte, nici problemele, nici grijile, dar cu siguranta o sa ai o stare de spirit mai buna.
3. O sa invat sa traiesc clipa
Momentul prezent nu se mai repeta. Vrei sa dormi pana la pranz in weekend sau sa te trezesti cu noaptea-n cap si sa pleci la munte? Fa-o! E ziua prietenei tale si mananci cea mai mare felie de tort, desi erai la dieta? Nu te invinovati, savureaz-o, lasa ciocolata sa ti se topeasca-n gura, bucura-te de gust! Fii prezenta in fiecare moment, fara sa-ti faci griji pentru ce a fost sau ce va fi. Esti pe malul lacului? Respira aerul curat, fara sa te gandesti cata treaba te asteapta acasa. Tine-ti iubitul de mana, priveste-l in ochi, stati imbratisati. Nu face totul pe fuga, contra cronometru. Da-ti timp, da-ti sansa sa fii fericita!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu