Love is life

Iubirea ne deschide calea spre spiritualitate, spre armonia sufletelor si frumusetea universului, caci doar iubirea se daruie neconditionat, fara teama de sacrificiu si fara a pretinde nimic in schimb. Si astfel il inalta si il innobileaza pe om. „Cel ce nu iubeste n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu este iubire” spune apostolul Ioan

"Iubirea este inrudirea omului cu Dumnezeu.Ea uneste la maxim persoanele umane fara sa le confunde.In iubire se arata plenitudinea existentei."Dumitru Staniloae

7 septembrie 2017

Maestrul zen de pe strada ta: 5 lectii de viata pe care le poti invata de la un copac


Cat de mult am avea de castigat in fiecare zi daca ne-am opri pentru a admira copacii si pentru a-i lasa sa ne fie lideri spirituali in viata! Copacii iti pot fi cei mai buni invatatori zen. Iata 5 lectii de viata de la un copac:
"Adopta pacea naturii. Secretul ei este rabdarea." - Ralph Waldo Emerson
Iata 5 lectii de viata de la un copac
1. Schimbarea este inevitabila
Fiecare anotimp are componenta sa mistica. Copacii sunt in perfect acord cu trecerea anotimpurilor si perpetua schimbare a vremii. Fiecare anotimp are propriul farmec. Copacii ne invata sa nu opunem rezistenta atunci cand schimbarea apare in viata noastra, fiindca schimbarea inseamna transformare, insanatosire si evolutie. Viata este formata din cicluri ale expansiunii si ale odihnei.
Tot ce trebuie sa facem este sa nu ne impotrivim trecerii vremii si sa facem ca fiecare moment sa fie o sarbatoare, prin acceptare. Copacii sunt intelepti, ei sunt in acord perfect cu transformarea. Copacii stiu sa se abandoneze intr-un mod magnific; ei sunt acei maestri zen de care avem nevoie in vietile noastre si pe care ii gasim la tot pasul. Copacii ne ofera lectiile lor valoroase, iar in fiecare clipa trebuie doar sa ne ridicam ochii si sa ne deschidem sufletele, ca sa le primim mesajul.
Singurul mod prin care putem sa traim este sa ne dam voie sa crestem. Singurul lucru prin care putem sa crestem este sa acceptam schimbarea. Singurul mod prin care ne putem schimba este prin invatare. Singurul mod prin care putem sa invatam este sa indraznim sa ne abandonam necunoscutului. ~ C. JoyBell C.
2. Nu te teme de provocari, acestea te vor face mai puternic
Sunt copaci care ne impresioneaza datorita puterii lor de a izbandi in conditii defavorabile. Ei cresc pe marginea rocilor, pe varfuri inalte de munte, in desert. Adesea in viata suntem nevoiti sa facem fata provocarilor, dar nu ar trebui sa ne fie teama sa infruntam vicisitudinele. Stiind ca putem sa infruntam momente dificile, ne umplem sufeltul de curaj si respect de sine.
Copacii ne spun sa avem incredere in noi insine chiar si atunci cand trebuie sa luptam in solitudine.
Copacii singuri, daca cresc, ei cresc puternici. – Winston Churchill
3. Fii recunoscator
Copacii ne iubesc neconditionat. Ei sunt una dintre cele mai importante resurse ale Planetei Pamant. Ei ne sunt companie, ne ofera adaposturi, hrana si o viata frumoasa. Ne purifica aerul pe care il respiram. In loc sa ne simtim recunoscatori fata de grandoarea copacilor terestri, noi oamenii ii rapunem prin exploatare.
Dar copacii servesc umanitatea prin toate modalitatile posibile, dar noi am uitat sa le aducem recunostinta noastra.
Spunem ca iubim florile si cu toate acestea le culegem. Spunem ca iubim copacii si cu toate acestea ii taiem. Si oamenii inca se intreaba de ce unii se tem atunci cand aud cuvantul iubire.– Autor necunoscut
4. Viata iti daruieste tot ce ai nevoie
Fiecare frunzulita stie cand este timpul sa inmugureasca. Fiecare samanta care cade in pamant are o conexiune cu tarana pentru a creeste. Nu exista coincidente in viata. Le poti numi interventii divine, sincronicitati sau destin… dar exista ceva maret acolo care face ca totul sa respire si sa se miste intr-un anumit fel. Iar copacii ne arata acest lucru, ne arata cum intotdeauna, Universul lucreaza in favoarea noastra.
Viata este despre micile minuni care se intampla in fiecare clipa. Fii precum copacul din fata casei tale, permite-ti sa mergi prinviata in ritmul fiecarui anotimp, acceptand darurile fiecarei etape din viata ta. Permite-i vietii sa iti daruiasca.
Pacea naturii va curge prin tine asa cum razele de soare se scurg printre ramurile copacilor. - John Muir
5. Este important sa ai o radacina puternica
In sens metaforic, suntem precum copacii. Radacinile noastre sunt valorile pe care ni le insusim, lucrurile in care credem, frumusetea interioara de care dam dovada, dorinta noastra de a fi mai buni.
Succesul tau in viata depinde de cat de puternice iti sunt radacinile, de cat de solide iti sunt principiile si cu cata fermitate reactionezi atunci cand este nevoie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu