Love is life

Iubirea ne deschide calea spre spiritualitate, spre armonia sufletelor si frumusetea universului, caci doar iubirea se daruie neconditionat, fara teama de sacrificiu si fara a pretinde nimic in schimb. Si astfel il inalta si il innobileaza pe om. „Cel ce nu iubeste n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu este iubire” spune apostolul Ioan

"Iubirea este inrudirea omului cu Dumnezeu.Ea uneste la maxim persoanele umane fara sa le confunde.In iubire se arata plenitudinea existentei."Dumitru Staniloae

28 septembrie 2017

Asculta vocea intuitiei: 5 SEMNALE pe care ar fi bine sa nu le mai ignori!


Este important sa ne antrenam capacitatea de a ne asculta instinctul. Cele mai frumoase povesti de succes au la baza abilitatea a de a nu ignora cea mai inteleapta voce interioara - intuitia.

De asemenea, aceeasi voce este cea care ne ajuta sa facem alegri corecte si in acord total cu fiinta noastra. Cu timpul poti capata din ce in ce mai multa incredere in intuitia ta si astfel, aceasta iti poate deveni un aliat de nadejde pe drumul vietii. Uneori, intuitia este cea care ne ajuta sa ne protejam de pericole sau sa
Pentru ca multi dintre noi ne-am pierdut aceasta capacitate valoroasa de a ne asculta instinctele, sfarsim prin a face alegeri costisitoare, punand adesea pe primul plan ratiunea si ignorand semnale importante pe care intuitia incearca sa ni le dea.
1. Intuitie pe care trebuie sa o asculti – Entuziasm cu privire la o oportunitate
Daca simti ca o noua oportunitate se iveste in viata ta, cel mai bine este sa iti asculti instictul si sa urmezi aceasta sansa.
Observa cand te cuprinde un astfel de sentiment si permite-ti sa te angrenezi cu toata fiinta ta in ceea ce iti transmite subconstientul. Daca apare o noua oportunitate, urmeaz-o! Nu conteaza daca acest impuls se potriveste cu idei preconcepute despre ceea ce este bine sau nu.
Nu conteaza parerile celorlalti. Conteaza ceea ce simti tu. Ceva te atrage catre aceasta idee si nu este in beneficiul tau sa te cenzurezi.
2. Intuitie pe care trebuie sa o asculti – Senzatia ca ceva nu este in regula cu sanatatea ta
Cu totii avem din cand in cand acel sentiment ca ceva nu este in regula cu corpul nostru. Dar adesea, nu luam in seama aceste semnale si preferam sa ne distragem atentia catre altceva. Nu iti mai ignora astfel de senzatii instinctuale.
Este mai bine sa faci ceva inainte ca simptomele sa se inrautateasca. Un astfel de semnal instinctual te poate ajuta sa rezolvi o problema de sanatate inainte ca aceasta sa se inrautateasca.
Poate observi o durere intr-o anume parte a corpului, o schimbare de stare, ceva ce nu iti da pace sau senzatia de dezechilibru interior. Corpul nostru este foarte inteligent si de aceea este necesar sa inveti sa il asculti. Senzatiile neplacute pot avea si o sursa psihologica. Observa felul cum te simti intr-un loc particular sau in prezenta unor oameni. Daca brusc te simti sfarsit/a si fara vlaga, este bine sa iti asculti instinctele si sa pui limite imediat.
Asculta vocea intuitiei!
3. Intuitie pe care trebuie sa o asculti – Sentimentul de pericol
Indiferent de momentul cand apare aceasta senzatie, trebuie sa o urmezi! Aminteste-ti ca mare parte a activitatii creierului nostru este dedicata procesarii de informatii inconstiente care nu sunt accesibile mintii noastre constiente. Astfel incat, subconstientul este capabil sa capteze semnale importante, inainte ca tu sa devii constient/a deplin.
Partile primitive ale creierului nostru sunt adaptate la a observa posibile ameninatri la adresa sigurantei noastre. Este foarte important sa asculti aceste semnale.
4. Intuitie pe care trebuie sa o asculti – Atractia fata de cineva
Exista cateva aspecte pozitive in legatura cu alte persoane care merita atentia noastra. Unul dintre acestea ar fi sentimentul ca trebuie sa ajutam pe cineva – chiar daca pe moment nu vezi un motiv concret pentru a face asta.
Uneori se intampla sa fim persoana potrivita la locul potrivit si de obicei, a face o fapta buna nu ne consta absolut nimic. Putem uneori sa facem cu adevarat o diferenta in viata cuiva.
Alte ori, ne simtim atarsi de o persoana pentru ca simtim ca aceasta ne poate ajuta in indeplinirea unor tinte pe care le avem si ca poate juca un rol important in viata noastra. Poate fi vorba despre un coleg, profesor, mentor sau un potential partener romantic. Si in acest caz, atractia fata de acea persoana este puternica si este bine sa dam curs acestei chemari. Daca instinctul te indeamna puternic sa deschizi o conversatie cu cineva, da curs acestui sentiment si initiaza un prim pas spre conexiune.
5. Instuitie pe care trebuie sa o asculti – Sentimentul ca ai dreptate
Nu iti sufoca niciodata sentimentul puternic ca ceva nu este potrivit pentru tine. Inima ta stie absolut tot timpul ce este bine pentru tine, inainte ca mintea ta sa poata procesa din punct de vedere logic informatiile.Prea des alegem sa nu dam curs sentimentului ca "ceva nu este in regula" sau ca avem dreptate in privinta unei situatii. Invata sa nu iti mai negi absolut niciun aspect al vietii tale.
Spune mereu: "Acesta este adevarul fiintei mele si il accept ca atare." - Louise Hay

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu