Love is life

Iubirea ne deschide calea spre spiritualitate, spre armonia sufletelor si frumusetea universului, caci doar iubirea se daruie neconditionat, fara teama de sacrificiu si fara a pretinde nimic in schimb. Si astfel il inalta si il innobileaza pe om. „Cel ce nu iubeste n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu este iubire” spune apostolul Ioan

"Iubirea este inrudirea omului cu Dumnezeu.Ea uneste la maxim persoanele umane fara sa le confunde.In iubire se arata plenitudinea existentei."Dumitru Staniloae

10 mai 2017

Motive pentru care un barbat ar trebui sa nu ma iubeasca


De ce ar putea nu ma iubeasca? Pentru ca, la fel ca toate femeile, sunt fericita detinatoare a puterii de a crea un nou suflet din propriul trup si ca, spre deosebire de multe dintre ele, imi asum dreptul de a intarzia aparitia noii vieti
Cand mi-am dat seama ca-l iubesc, cand ochii mei au putut sa vada ce se intampla in interiorul trupului, atunci am inteles ca nu am cum sa inteleg de ce inima lui, dintre toate miile de inimi care zvacnesc in jurul sau, s-a oprit sa bata tocmai alaturi de a mea. De ce el poate sa ma iubeasca atunci cand eu nu am reusit niciodata sa descifrez sensul iubirii? De ce el imi spune ca sunt soarele de pe cer cand eu nu am nimic din stralucirea lui? De ce ma iubeste chiar si atunci cand eu ii spun ca l-am ucis in inima mea, ca l-am ratacit, ca pot trai la fel de bine si fara el? Oare pentru ca el stie atat de bine ca nu as putea sa o fac niciodata?...
Imi simt simturile ametite de trufia convingerii ca m-am nascut sub steaua norocoasa a unei grozave intuitii. Este care ma salveaza de cele mai multe ori din pacatul egoismului si a unei prea mari iubiri de sine. Prin intermediul ei, incredintarea ca nu sunt nici cea mai frumoasa, nici cea mai desteapta si nici cea mai dulce femeie din lume se apropie de certitudine. In fiecare dimineata il mint constient si in mod voit, iar el imi accepta minciunile, zambind si fara a vedea vreo latura tendentioasa in ele. Il mint ajustandu-mi naturaletea si frumusetea, pierd minute bune pe zi mascandu-mi cearcanele, facandu-mi ochii sa para mai frumosi decat sunt in realitate sau dand obrajilor culoarea pe care cu siguranta nu o au.
De ce ar putea nu ma iubeasca? Pentru ca, la fel ca toate femeile, sunt fericita detinatoare a puterii de a crea un nou suflet din propriul trup si ca, spre deosebire de multe dintre ele, imi asum dreptul de a intarzia aparitia unei noi vieti... Pentru ca i-am promis ca o fac un copil pe timp de dragoste si acum, cand ea este in toi, ma gandesc ca nu ar strica sa pastrez dragostea pentru totdeauna, lasand chinurile facerii pentru mai tarziu.
Si iata si alte motive pentru care ar putea sa nu ma iubeasca. Cateodata sunt (cu greu as putea sa recunosc ca acest lucru se intampla de cele mai multe ori) geloasa si posesiva. Pot sa ucid din priviri pe cei (mai bine zis pe cele) care au curajul de a se apropia prea mult de ceea ce consider ca este al meu. Nu ma intereseaza disperarea lipsei de pereche a altora atata timp cat eu ma lafai in confortul iubirii mele. Cu toate ca nu am nici cel mic drept sa cer protectie, sprijin sau rasfat, imi place sa ma simt cea mai razgaiata persoana in viata si cred cu toata convingerea ca merit toate acestea.
Plang la filme care lui ii provoaca un zambet pe buze, vars lacrimi amare atunci cand pierd prietenia unei persoane la care am tinut, rad si sunt puternica atunci cand el se asteapta sa am crize de sensibilitate. Imi pasa de cei carora eu le sunt indiferenta. Imi place sa creez lumi alambicate cand lumea, in existenta ei, este simpla si banala.
Cand simt ca nu mai am putere, ma prabusesc alene in abisul disperarii. Ma sufoc de dorinta de dragoste chiar si atunci cand el imi ofera suficient de multa. Iar cateodata, atunci cand trec prin crize de amnezica, uitand si ignorand ceea ce am, ma apuca un dor cumplit de ceea ce nu am si nu am avut. Si apoi... nu stiu sa iubesc cuminte. Prinsa in adevaruri neintregi si nerostite, iubesc in schimb neprefacut, intreg, rotund, pana aproape de obsesie.
Iar el... cu toate acestea... ma iubeste. O simt dimineata cand ma priveste in oglinda in timp ce imi arunc stangaci fardurile pe fata, imi dau seama de acest lucru seara cand imi sopteste ca o sa-i port copilul cand o sa ma simt eu pregatita, cand gelozia mea ii provoaca amuzament, intarindu-i convingerea ca este iubit sau cand ma strange in brate dorindu-si ca eu sa fiu... eu, si nu altcineva. Iar eu, la randul meu, il iubesc pentru toate acestea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu