Love is life

Iubirea ne deschide calea spre spiritualitate, spre armonia sufletelor si frumusetea universului, caci doar iubirea se daruie neconditionat, fara teama de sacrificiu si fara a pretinde nimic in schimb. Si astfel il inalta si il innobileaza pe om. „Cel ce nu iubeste n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu este iubire” spune apostolul Ioan

"Iubirea este inrudirea omului cu Dumnezeu.Ea uneste la maxim persoanele umane fara sa le confunde.In iubire se arata plenitudinea existentei."Dumitru Staniloae

10 mai 2017

De ce parasesc barbatii?


Atunci cand o legatura se destrama in cele mai multe cazuri cea care are nevoie de raspunsuri este femeia. Majoritatea barbatilor isi continua pur si simplu viata fara a despica firul in patru, bazandu-se poate pe faptul ca undeva in viitor va intalni cu siguranta o alta iubire.
Intr-o poveste de iubire intodeauna este nevoie de doi. In zilele noastre exista insa multe relatii de fatada, in care singuratarea doare mult mai tare in cuplu. Totusi, atunci cand o legatura se destrama in cele mai multe cazuri cea care are nevoie de raspunsuri este femeia. Majoritatea barbatilor isi continua pur si simplu viata fara a despica firul in patru, bazandu-se poate pe faptul ca undeva in viitor va intalni cu siguranta o alta iubire.
Fiecare percepe viata, dragostea si angajamentul diferit, iar nevoile personale peste care trecem la un moment dat intr-o relatie se pastreaza undeva in subconstient pentru a rabufni in cazul in care au fost inabusite prea mult timp. Este adevarat ca nicio situatie nu seamana cu alta, dar atat femeile, cat si barbatii au anumite caracteristici ce ne permit in linii mari sa trasam principalele motive pentru care barbatii parasesc.
Femeia ca mijloc de distractie -Unii barbati isi vad partenera ca pe un obiect, iar atunci cand plictiseala intervine acestia pornesc in cautarea unei noi aventuri. Pe de alta parte barbatul intodeauna a fost un vanator, iar acest tip de partener are foarte mare trecere printre femei. Insa ele nu ar trebui sa uite faptul ca aventurierul are nevoia avida de a cuceri, de a-si demonstra siesi ca inca este placut. O relatie cu un astfel de personaj este foarte periculoasa. Pentru barbatul vanator termenul de iubire adevarata este ambiguu si relativ.
Nevoia de libertate - Majoritatea oamenilor au nevoie de libertate si de independenta, iar barbatii mai mult decat femeile. Astfel, un barbat care pana la un moment dat paruse sotul si tatal ideal se poate speria atunci cand lucrurile devin prea serioase, iar nevoile pana atunci latente isi fac simtita prezenta abia acum. Exista barbati care in astfel de situatii se pot speria si de propriile sentimente si fug dintr-o relatie, incercand sa fuga de ei insisi. Si de regula femeile inrautatesc lucrurile vrand neaparat sa afle un raspuns. Barbatul nu vede aceasta incercare ca pe o dovada de iubire, ci ca pe un gest de sufocare din partea partenerei.
Dorinta unei noi provocari -Barbatii fug dintr-o relatie stabila in momentul in care intalnesc pe altcineva care le atrage interesul. Insa, spre deosebire de femei, rareori au curajul sa vorbeasca deschis cu partenera si sa incheie o relatie inainte de a incepe o alta.
O femeie inconjurata de mister atrage barbatii. Atunci cand o relatie incepe sa se contureze este normal, o parte din acest mister este elucidat. Daca insa, pentru el, doar acest joc provocator conteaza, in momentul in care un nou "mister" se prefigureaza la orizont, va dori sa traiasca si mirajul acelei experiente.
Incompatibilitatea partenerilor -Se spune ca este o cauza invocata mai mult de femei, insa depinde de ce tip de problema vorbim. Atunci cand apare o incompatibilitate sexuala femeia doreste sa rezolve aceasta dificultate prin comunicare, in timp ce barbatul isi cauta o noua partenera. Desigur ca exista alte feluri de incompatibilitate: sociala, financiara, intelectuala. Modul de gestionare a acestor incompatibilitati depinde numai de barbat si de ceea ce isi doreste el de la viata si de la partenera.
O veche fantasma -Poate nu ati crede ca si barbatii au vechi iubiri pierdute sau neimpartasite pe care le scot din joben de fiecare data cand vor sa incheie o relatie. Cateodata femeia perfecta din trecut este un pretext, dar alteori poate fi adevaratul motiv pentru care o relatie se destrama. Este evident faptul ca o relatie reala, cu momente frumoase, dar si cu clipe de cumpana, nu poate concura cu imaginea idealizata a iubirii perfecte, idealizate sau neimpartasite. De regula, barbatii care parasesc facand o comparatie nedreapta sunt imaturi si incapabili de a trece peste greutatile si problemele unei relatii.
Imaginea mamei- Chiar si atunci cand mama barbatului nu are un rol evident sau activ in relatia fiului, ea poate fi motivul despartirii. In acest caz studii psihologice au demonstrat faptul ca barbatul foarte atasat de figura materna va tinde sa-si compare viitoarea sotie cu mama sa, acest lucru influentand evolutia ulterioara a relatiei.
Superficialitatea -Am lasat la urma motivul poate cel mai des intalnit in societatea romaneasca de azi, in care notiuni ca dragoste, relatie, casatorie sunt tot mai desuete iar aspectul fizic si placerea imediata sunt criterii importante in alegerea unei noi iubite. Barbatul, chiar si atunci cand are un fond bun, traind intr-un astfel de mediu, va crede ca oricand isi va putea gasi o partenera mai buna, va putea iubi alaturi de altcineva.
Uneori motivele barbatului tin de femeia de langa el. Chiar si unele din motivele de mai sus pot fi amplificate de comportamentul femeii. Dar, la fel de important este si faptul ca alteori motivele unei despartiri invocate de barbati nu au legatura cu cea care le-a stat alaturi o bucata din viata. Si ceea ce este cu atat mai trist este faptul ca el nu analizeaza toate faptele si sentimentele, si cu atat mai mult, nu isi pune niciodata intrebarea de ce a parasit o femeie pe care odata a iubit-o.
Un articol de Marina Rasnoveanu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu