Love is life

Iubirea ne deschide calea spre spiritualitate, spre armonia sufletelor si frumusetea universului, caci doar iubirea se daruie neconditionat, fara teama de sacrificiu si fara a pretinde nimic in schimb. Si astfel il inalta si il innobileaza pe om. „Cel ce nu iubeste n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu este iubire” spune apostolul Ioan

"Iubirea este inrudirea omului cu Dumnezeu.Ea uneste la maxim persoanele umane fara sa le confunde.In iubire se arata plenitudinea existentei."Dumitru Staniloae

18 aprilie 2017

E timp pentru a sta alaturi de tine, alaturi unul de altul


Nu e timp pentru iubit, e timp doar pentru simtit. Nu e timp de sarutat. E timp doar de aflat nemarginirea stand in liniste, fara sa vorbesc, alaturi de tine. Alaturi unul de altul.
de Alexandra Serban
Pentru zile cand stii ca tacerea transmite mai mult si mai cuprinzator decat tot ce ar putea face toate cuvintele din lume.
Azi 1, maine 2, 3 si apoi infinitul 8 , ce te face sa simti cum se manifesta nemarginirea prin doua inimi, 4 ochi si 20 de degete.
Nu e timp pentru iubit, e timp doar pentru simtit.
Nu e timp de sarutat. e timp doar de aflat nemarginirea stand in liniste, fara sa vorbesc, alaturi de tine. Alaturi unul de altul.
Exista o blandete in zambetul tau. Te rog sa ma ierti ca nu pot sa ma abtin si sa admir nemarginirea unei clipe pulsand in aerul primaverii ce ne inconjoara timid si firav. Insa tusele groase si vii ale vietii isi cer bucuria de a fi recunoscute, bifate, observate
Putem merge mile ca sa ne gasim casa - casa noastra care este peste tot atunci cand suntem impreuna si nu as obosi;
Mai stiu ca: ma vei duce acolo unde soarele inunda orizontul cu stralucirea lui, briza oceanului e blanda si oamenii se bucura la foc mocnit de viata, plimbare si relaxare.
Vad oamenii mai clar, aud zgomotele sub forma de muzica si oamenii mi se par toti emotii prinse-n snururi alb si rosii carora le sar sturlubatic canafiorii matasosi.
Cum vine asta,ca in prezenta celuilalt sa percepi cu totul altfel tot ceea ce te inconjoara?Ce filtre interfereaza in realitatea noastra?
Acel "Acolo" e unde numai impreuna putem ajunge. Lege punem astazi:
Fara singuratate pe strazile intunecate ale noptii ce se lasa peste cateva ore
Fara dubii 
Fara intrebari ce ne macina
Doar cu pace in suflet si multumirea verbului A FI in priviri si in actiunile noastre
Exista un cantec al diminetilor ce imi aprinde sangele in vene
Te iau de mana si fugim spre joaca
E joaca ce ne face sa ne urmam unul pe altul pentru intreaga viata,
"Te tine sa traiesti cu zambete si hohote de ras pentru o intreaga viata?" Nebun ma-ntrebi si as vrea sa pot spune DA doar ca tot ce fac e sa alerg, mana de mana, cu tine, acum, prin aceasta viata. VIITORUL e un fluture ce ni s-a intepat in piept. Are raze calde si dulcegarii imbibate in miros de cafea.
In noaptea asta suntem intregi, intregi fiecare in apropierea celuilalt
Nu esti cel langa care vreau sa traiesc
Esti cel langa care viata mea tresare, se dilata si se contracta in acelasi timp;
Aerul poate vorbi si ochii-mi sclipesc
E acel BRUSC INOPINAT ce capata culoare si da forma concreta verbului A TRAI.
NU IUBIM. Ci doar SIMTIM
Se intampla sa fim eliberati si turmentati atunci cand langa noi APARE O ANUME VIATA , iar noua ne vine sa TRAIM, sa MULTUMIM si sa spunem c-am ajuns acasa.
ACUM ZIC: DA. 
Intram in noua noastra viata.
* Un material de ALEXANDRA SERBAN


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu