Love is life

Iubirea ne deschide calea spre spiritualitate, spre armonia sufletelor si frumusetea universului, caci doar iubirea se daruie neconditionat, fara teama de sacrificiu si fara a pretinde nimic in schimb. Si astfel il inalta si il innobileaza pe om. „Cel ce nu iubeste n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu este iubire” spune apostolul Ioan

"Iubirea este inrudirea omului cu Dumnezeu.Ea uneste la maxim persoanele umane fara sa le confunde.In iubire se arata plenitudinea existentei."Dumitru Staniloae

18 aprilie 2017

INTELEPCIUNEA ZODIACULUI: NUNTA IN MAI, CU SOARE SI FARA NOROC?

O nunta in mai nu dureaza mai mult decat frumusetea florilor treatoare. Asa sa fie?
Se scutura iubirea voastra ca florile de mai daca faceti nunta in luna lui Florar sau e doar un mit fara temei, ca multe altele care ne trec pe la urechi?
Cand alegi data nuntii, iei in calcul o multime de lucruri. Dintre ele, anotimpul e un criteriu foarte important. Ideal este sa nu fie iarna, ca sa nu-ti faci loc printre nameti in rochie de mireasa, dardaind, sa nu fie in postul vreunei sarbatori mari, iar daca nu vrei sa fie nici pe cea mai ucigatoare canicula, deja ramai cu foarte putine optiuni. Una dintre ele: luna mai. Vremea ideala, natura in plina floare, ar fi chiar perfect daca nu s-ar spune ca aceasta luna poarta ghinion mirilor, ca o cununie celebrata in mai nu dureaza mai mult decat frumusetea florilor trecatoare. Asa sa fie?
Bile albe
Luna mai e, pana la urma, una dintre cele mai frumoase din an. Conform traditiei, e luna in care Raiul coboara pe Pamant. De ce sa nu te bucuri de o nunta cu flori, cu soare, cu verdeata?
Daca esti o persoana religioasa, nu uita ca in mai e sarbatoarea Sfintilor Constantin si Elena, protectorii familiei crestine. Plus ca, o spun si preotii: nu exista niciun temei teologic conform caruia cununiile din mai sa nu fie binecuvantate si protejate de Dumnezeu la fel ca toate celelalte uniuni. Daca va iubiti, de ce v-ar influenta negativ o luna sau alta? Sunt atatea cupluri care sarbatoresc in luna mai nunta de aur sau chiar de diamant, dovada ca, iata, se poate! Bucurati-va unul de altul si nu tineti cont de vorbe goale! Bonus: veti avea un album de nunta cu poze de vis, printre flori superbe!
Sub auspiciile Taurului
Daca data nuntii este in primele 20 de zile ale lunii, va aflati sub protectia Taurului, zodie guvernata de planeta Venus, a iubirii. Si acesta este un lucru minunat! Ce poate fi de mai bun augur decat sa iti celebrezi nunta sub aripa protectoare a planetei responsabile chiar cu pasiunea in cuplu? Sansele ca flacara iubirii sa nu se stinga, iar cuplul sa fie stabil si unit ani la rand sunt mult mai mari daca iei de bun acest principiu. Mai putin benefic pentru cei care cred in zodii este sa spuna DA in ultimele zile ale lunii mai, cand soarele e deja in zodia Gemeni, ceea ce se traduce printr-o relatie intensa, dar cu multe nabadai, certuri si cu risc crescut de infidelitate, Gemenii nefiind o zodie prea statornica.
Bile negre
Superstitii legate de nunti sunt multe. Sa nu te mariti pe 13, sa nu te vada mirele in rochie de mireasa inainte de nunta, sa nu cumva sa scapi verighetele, sa nu ai cale sau lacramioare in buchet. Dar de ce sa nu te mariti in mai? Superstitia isi are originile, se pare, in vremea Imperiului Roman. Pe atunci, in luna mai se celebra un festival al mortilor, Lemuria, timp in care se practicau ritualuri diverse pentru alungarea spiritelor malefice, despre care se credea ca bantuie pe strazi si prin case.
O alta motivatie contra, data de numerologi, este aceea ca luna mai e a 5-a din an, iar simbolistica numarului 5 nu este considerata una benefica pentru relatii si cuplu. E mai degraba un numar al singuratatii. Riscul ar fi ca relatia sa se blazeze, iar lucrurile care altadata va placeau, sa devina o rutina lipsita de farmec nu dupa mult timp.
Alegerea e doar a voastra
Decizia de a te casatori sau nu in luna mai trebuie facuta din convingere. Daca percepi, chiar si pentru o clipa, acest detaliu ca fiind aducator de ghinion, gaseste alta data! Nu de alta, dar autosugestia functioneaza si nu neaparat in avantajul tau. Daca nu-ti pasa de superstitii si esti absolut convinsa ca iti va merge bine indiferent de ce spun ceilalti, nimic mai simplu. Poti face rezervarile!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu