Love is life

Iubirea ne deschide calea spre spiritualitate, spre armonia sufletelor si frumusetea universului, caci doar iubirea se daruie neconditionat, fara teama de sacrificiu si fara a pretinde nimic in schimb. Si astfel il inalta si il innobileaza pe om. „Cel ce nu iubeste n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu este iubire” spune apostolul Ioan

"Iubirea este inrudirea omului cu Dumnezeu.Ea uneste la maxim persoanele umane fara sa le confunde.In iubire se arata plenitudinea existentei."Dumitru Staniloae

12 aprilie 2013

Construieste-ti destinul pe care il doresti


 

Putini oameni au incredere deplina in fortele proprii, pentru ca putini isi asuma responsabilitatea propriei lor vieti. Dar invatatorii spirituali, filozofii si psihologii ne asigura ca avem tot ce ne trebuie pentru a fi creatorii destinului personal.

De aceea, suntem practic… predestinati sa fim fericiti. Cati dintre noi isi asuma insa aceasta responsabilitate? Cati renunta prea usor in fata micilor si marilor provocari ale vietii?

Desigur, nu suntem desenati la indigo, nu ne-am nascut cu aceleasi calitati, dar fiecare dintre noi are sansa sa atinga implinirea. Pentru asta nu trebuie decat sa ne asumam responsabilitatea fericirii sau nefericirii noastre. Si stim ca insatisfactia nu vine din senin, asa ca putem actiona impotriva ei. Este alegerea noastra sa transformam nefericirea in fericire.

Cum urnesti muntii din loc

Primul pas ca sa ne asumam responsabilitatea propriei noastre existente, ne conduce spre interior. Trebuie sa stim cine suntem cu adevarat, sa ne autocunoastem. Sa devenim constienti de toate nivelurile fiintei noastre, fizic, mental si spiritual. Este in puterea noastra sa ne "construim" pas cu pas, pastrandu-ne increderea ca vom reusi pe deplin.

Te temi totusi ca nu o sa izbutesti? Exista o povestioara care ne poate incuraja in momentele de indoiala. Se spune ca un chinez batran se trezea in fiecare zi la rasarit, se catara pe micul munte din apropiere, lua o piatra si o arunca in raul din vale. Fiul si nepotul lui au facut multa vreme la fel.

Credeau ca procedand asa dimineata de dimineata, ei, nepotii si stranepotii care le-ar fi urmat, intr-o buna zi vor reusi sa mute muntele din loc. Dupa mai multi ani nepotul spuse: "Bunicule, dar noi nu vom mai fi in viata sa vedem cand culmea aceasta va fi in albia raului. Batranul a incuviintat: "Este adevarat, dar muntele sigur va fi mutat candva de la locul lui." Aceasta este starea care face sa se petreaca miracole - sa fim convinsi ca putem urni muntii din loc.

Foloseste forta magica a cuvintelor

Pentru a castiga incredere in noi insine avem nevoie de un efort lucid si perseverent. Aceasta speranta autentica, nestramutata, este convingerea ca vom reusi intotdeauna ceea ce ne-am propus. Este o atitudine la care tindem permanent, iar pentru asta va fi necesar sa ne schimbam felul de a ne purta, prietenii si chiar cuvintele pe care le folosim.

Suntem ceea ce credem si ceea ce exprimam prin limbaj, de aceea cuvintele au o importanta extraordinara in acest proces. Cand folosim expresia "o sa incerc sa fac asta" lasam de fapt sa transpara doar tentativa de a actiona. Daca spunem in schimb "o sa fac asta" ne asumam hotararea de a reusi acel lucru. In loc sa afirmam convinsi: "nu pot sa fac asta " mai bine ne exersam liberul arbitru: "o sa vad daca voi face asta".

Folosirea negatiei ne limiteaza dramatic posibilitatile. A vorbi este un act magic; iar cuvintele sunt la fel de puternice precum "Sesam, deschide-te!". Ne programam mentalul prin ceea ce vorbim si gandim. Cum o facem depinde numai de noi. Femeile sunt mult mai receptive decat barbatii si ar trebui sa fie mai atente ce sugestii accepta de la cei din jur, in special de la iubitii lor. Daca stiu impactul vorbelor, pot sa respinga orice sugestie negativa, deoarece in momentul in care o accepta, aceasta devine practic autosugestie, iar in timp, subconstientul o face sa devina realitate.

Tine-ti fricile sub capac

Ce ne impiedica sa traim intens clipa prezenta, sa atingem punctul de maxim al propriului potential, sa ne simtim impliniti? Deseori temerile pe care le avem ni se pun de-a curmezisul. Totusi psihologii sustin ca majoritatea fricilor sunt inchipuite, nu au o baza reala. Ne nastem "dotati" doar cu frica de a cadea si frica de zgomote puternice, neasteptate.

Daca iei in serios aceasta veste si te-ai hotarat sa te eliberezi de spaime, poti folosi o metoda simpla de reprogramare a mentalului. Ia un borcan de sticla cu capac. Scrie pe mai multe hartiute toate fricile tale, pune-le inauntru si rasuceste capacul. In felul acesta iti vei pastra toate temerile sub control. Le poti observa cum se modifica de-a lungul timpului. Vizualizeaza faptul ca, fiind captive in borcan, nu te mai pot afecta si nu mai au cum sa te domine.

Priveste-le cu simtul umorului. Nu conteaza despre ce temere este vorba, intotdeauna va exista un mod comic de a o aborda. Rasul te ajuta sa te desprinzi de ea si sa o stapanesti, transformand energia negativa a anxietatii intr-o energie benefica.

Mai ai la indemana un exercitiu simplu, cu efecte spectaculoase. Iti poti imagina de fiecare data cand ai o problema ca esti pe Luna si te uiti la situatia respectiva de acolo, de sus. Problema o sa-ti apara caraghios de marunta. Poti incepe sa razi de ea.


sursa: venus.org.ro

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu