Love is life

Iubirea ne deschide calea spre spiritualitate, spre armonia sufletelor si frumusetea universului, caci doar iubirea se daruie neconditionat, fara teama de sacrificiu si fara a pretinde nimic in schimb. Si astfel il inalta si il innobileaza pe om. „Cel ce nu iubeste n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu este iubire” spune apostolul Ioan

"Iubirea este inrudirea omului cu Dumnezeu.Ea uneste la maxim persoanele umane fara sa le confunde.In iubire se arata plenitudinea existentei."Dumitru Staniloae

27 iunie 2014

Carpe diem



Carpe diem-Binecunoscuta replica YOLO – You Only Live Once ( in traducere: traiesti doar o data) face ravagii pe retelele de socializare reprezentand motto-ul diverselor activitati menite sa ofere participantilor, pe langa rezultatele favorabile, o stare de constientizare a faptului ca viata trebuie traita din plin.
Studiile arata ca oamenii care au avut experiente similare cu cele ale mortii sau au fost la un pas de trecerea in nefiinta, stiu sa aprecieze intr-o maniera diferita fata de cei care n-au avut nicio problema de sanatate, tot ceea ce tine de micile placeri ale vietii, tratandu-le cu un optimism desavarsit.
Este foarte greu ca persoanele pesimiste sa-si schimbe atitudinea deja impamantenita, peste noapte. Insa, treptat, cu ajutorul unor idei si principii ce pot fi adaugate pe parcursul unui interval de timp autosugestia poate fi instigata fara prea multe batai de cap.
1. Asumarea responsabilitatii
Un prim pas spre dezvoltarea personala poate asumarea responsabilitatii si implicarea in diferite proiecte sau actiuni. Caci, « cheia succesului este sa crezi ca toata puterea se afla in mainile tale »

2. Descopera ce-ti doresti cu adevarat
Multi dintre noi lucreaza fara a avea un anumit scop, ci pur si simplu pentru ca trebuie. Este indicat sa ne punem la un anumit interval de timp intrebari existentiale, iar daca raspunsul la intrebarea « ce-mi doresc eu de la viata ? » nu ne sperie suficient de tare, inseamna ca mai avem de lucru.
3. Intrebarile motivationale
Daca am trecut de al doilea pas, urmeaza o alta serie de intrebari retorice, pe care multi dintre noi le lansam intr-o maniera gresita. In locul intrebarilor de genul : « De ce-mi ies toate atat de prost ? » Ar fi mai potrivit sa punem altfel problema : « De cand am devenit atat de bun ? » astfel, ne vom motiva in mod inconstient.
4. Nu mai da vina pe altii
Nimeni nu este vinovat pentru ceea ce ti se intampla. Sfaturile venite din exterior sunt simple cuvinte care nu trebuie decat sa fie aprobate. Reprosurile aruncate la randul nostru catre cei din jur, crezandu-i vinovati pentru propria noastra soarta, nu vor face altceva decat sa ne tina pe loc.
5. Incetati sa va mai invinovatiti
Acest aspect face parte din categoria opusa celui anterior, insa cu acelasi efect negativ asupra vietii dumneavoastra. Lucrurile care s-au intamplat in trecut, trebuie lasate acolo pentru a face loc lucrurilor bune ce urmeaza sa vina. Faceti o analiza intrinseca si purtati o discutie cu voi insiva ca si cum ar fi cu un prieten. Nu se schimba lucrurile ? Va veti invinovati prietenul pentru situatia in care se afla ? Bineinteles ca nu, il veti incuraja si il veti sustine sa treaca peste momentele dificile. Prin urmare, ce va ramane de facut ?
6. Vedeti partea plina a paharului
Indiferent ca va doriti mai multi bani, alt job, sau sa slabiti, renuntati la ideea de a va focusa permanent pe aceste lucruri. Momentele frumoase ale vietii trec pe langa noi, iar cu timpul vom regreta ca nu am fost acolo si din punct de vedere spiritual, nu doar fizic.
7. Renuntati la ideile negative
Actiunile ce ni se vor petrece in viitorul apropiat sunt extraordinar de mult influentate de maniera noastra de a le percepe si felul in care gandim. Astfel ca, pentru o viata plina de lucruri frumoase, trebuie sa gandim pozitiv, incercand sa diminuam momentele de negativism.
8. Pastrati o lista motivationala
In fiecare dimineata incercati sa scrieti intr-o agenda cateva lucruri pe care vi le-ati propus pentru ziua respectiva. Insa, atentie cum faceti acest lucru. Spre exemplu, puteti sublinia urmatorul aspect: « 10 apeluri telefonice de dat ». Insa in niciun caz nu va propuneti sa aveti 10 clienti, acest lucru nu il puteti controla si mai mult ca sigur va va descuraja. Incercati sa va motivati.
9. Notati-va lucrurile pentru care sunteti recunoascatori
In fiecare seara scrieti cel putin 5 lucruri pentru care ar trebui sa fiti recunoscatori ca acea zi s-a intamplat si a trecut, dar mai ales cu ce v-a schimbat. Veti putea observa cum in scurt timp lucrurile vor lua o alta intorsura, datorita atitudinii pozitive.
10. Schimbati-va gandirea de sine
Renuntati la subapreciere, motivati-va zilnic gandindu-va ca sunteti cei mai buni.
Multi dintre noi ne traim viata de parca ne-am pregati pentru o alta. Incetati sa vedeti lucrurile intr-o maniera negativa si traiti clipa indiferent de ce aduce aceasta cu ea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu