Love is life

Iubirea ne deschide calea spre spiritualitate, spre armonia sufletelor si frumusetea universului, caci doar iubirea se daruie neconditionat, fara teama de sacrificiu si fara a pretinde nimic in schimb. Si astfel il inalta si il innobileaza pe om. „Cel ce nu iubeste n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu este iubire” spune apostolul Ioan

"Iubirea este inrudirea omului cu Dumnezeu.Ea uneste la maxim persoanele umane fara sa le confunde.In iubire se arata plenitudinea existentei."Dumitru Staniloae

14 decembrie 2012

Omraam Mikhaël Aivanhov – Despre iubire


 
Sa iubesti fara risc

Atunci cand iubesti o fiinta, in loc sa te agati de ea in mod egoist, gandeste-te sa o conectezi la cer, la sursa inepuizabila a vietii, asa incat ea sa se poata hrani si regenera fara incetare. Nimic nu e mai important decat sa stii sa iubesti.

Daca doresti bunastarea si fericirea fiintei pe care o iubesti, incearca sa nu te gandesti la tine, altfel o vei atrage in regiunile inferioare ale dorintelor si poftelor tale.
Dragostea nu e pentru a atrage o fiinta catre tine, ci pentru a te depasi, vrand sa faci ceva important pentru ea si nimic nu e mai important decat sa o conectezi la sursa vietii.

Apropie-te de persoana pe care o iubesti, priveste-o, ia-o in brate si protejeaza-ti gandurile pentru ea prin apropierea de cer, conecteaza-o la Mama Divina, la Tatal Ceresc, la tot ce este mai frumos… si chiar daca nu esti atat de intim cu ea incat sa o tii in brate, incearca sa o conectezi in gand cu Sursa luminii; doreste-i sa inteleaga noua ei viata, doreste-i sa guste o pace pe care n-a simtit-o niciodata. Fa in asa fel incat dragostea ta sa contribuie mereu la dezvoltarea fiintei pe care o iubesti.

… si credinta:

Tendinta normala a celor care descopera credinta este de a dori imediat sa impartaseasca aceasta descoperire altora: ei au aflat adevarul, au gasit mantuirea, si ceva le spune ca trebuie sa aduca tuturor acest adevar si mantuire. Imediat ce le apare cineva in cale, ei isi incep predicile: deoarece ii vor numai binele, el trebuie sa il asculte.

Sa stiti insa ca, aceasta atitudine nu este psihologica.
Oricare v-ar fi entuziasmul pentru religie sau invatamantul spirtual ce il descoperiti, nu incepeti prin a-l predica altora. Mai intai fiindca oamenii sunt satui sa auda predici si nu mai cred atat de mult in ele; singurul lucru capabil sa ii convinga este exemplul, felul in care va manifestati. Iar al doilea motiv este ca aceasta conduita nu este psihologica nici pentru voi insiva.

Credinta este ceva ce trebuie in profunzimea fiintei pentru a deveni carne si os. Daca incepeti sa predicati la stanga si la dreapta, in interior se va macina ceva si la cel mai mic obstacol, la cea mai mica scuturatura, credinta voastra va fi zguduita.

Trebuie sa gasiti niste modalitati foarte subtile pentru a va exprima credinta, altminteri o veti pierde, sau si mai rau, ea se va transforma in fanatism. Numai iubirea ne poate inspira aceste mijloace subtile pentru a ne exprima credinta. Fiindca iubirea este mai mare decat credinta.
A iubi pe Dumnezeu este mai important decat a crede in El.


Acela care nu a lucrat pentru a-si stapani natura inferioara nu poate pretinde ca stie ce este iubirea, nu il iubeste nici pe Dumnezeu, nici pe oameni.
Cel care poseda anumite calitati ale inimii, dar nu este inteligent, nu are o viziune larga asupra lucrurilor devine rapid artagos, intolerant, nemilos. Nimic nu este mai revelator pentru lipsa inteligentei dacat lipsa iertarii, ce constituie o lipsa de intelegere.


Ingaduinta, bunatatea, mila sunt deci niste aspecte ale iubirii, dar nu cunoastem inca adevarata iubire. Ea priveste totalitatea fiintei, si numai cel care lucreaza pentru a-si dezvolta armonios intelectul, inima si vointa, poate cunoaste iubirea, o poate simti, o poate trai si darui.
Adevarata iubire,este o stare de constiinta, cea mai inalta ce o poate atinge o fiinta umana. Este constiinta divina in implinirea sa.

Cel care este atins chiar pentru o secunda de aceasta iubire, cade aproape fulgerat. Ceea ce simte in acea clipa este atat de frumos, de sublim, incat nu poate suporta, dar iubirea il lumineaza, il insufleteste si il invie.
Este mai usor sa crezi decat sa iubesti. Credinta nu va obliga sa va deschideti altora, sa lucrati, sa mergeti spre ei, sa faceti niste sacrificii pentru ei.

Credeti si sunteti mandri de convingerile voastre, ce le aparati cu inversunare fara sa va simtiti obligati sa manifestati intelegere, simpatie, amabilitate, devotament in privinta oamenilor.
Atati oameni confunda voita lor cu vointa divina! O idee, o dorinta ii strabate, o convingere ii proiecteza intr-o anumita directie, si iata ca ei executa asa zisa vointa a Domnului.

Pentru a cunoaste vointa Domnului si a deveni un instrument al acestei vointe trebuie sa fi lucrat neobosit pentru a te descotorosi de slabiciunile si propriile limitari.
Cel care lucreaza cu sinceritate asezandu-l pe Dumnezeu in centrul vietii sale si invatand sa se comporte cu onestitate, bunatate, ingaduinta fata de aproapele sau, poate pretinde sa devina intr-o zi instrumentul vointei divine. Pana atunci, el traieste in iluzie. Atat timp cat nu s-a purificat, cat nu si-a pus ordine in sine, el nu devine instrumentul vointei divine, ci a partii intunecate care cauta sa patrunda in oameni.


Sa ne amintim de sfatul dat de Iisus:” Chiar daca cineva iti ia asta sau cealalta, da-i haina ta si vino “. Ah, si de ce? Pentru a semana soarelui, pur si simplu! Nu s-a spus chiar asa: sa-i semanam soarelui, dar sa putem deveni atat de puternici, deasupra fricii si temerii, incat nu vom mai muri de foame niciodata. Aceasta frica, temere, trebuie invinsa. De ce? Pentru ca personalitatea este aceea care se teme, nu individualitatea. De ce se teme personalitatea? Fiindca se simte izolata, sarmana, mica, nefericita, incearca sa se asigure, sa invete…, numai frica o impinge, temerea. Iar cand exista frica, nu poate exista iubire. Iubirea nu calatoreste cu frica, acolo unde frica apare, iubirea dispare, iar unde este iubire nu exista frica.


Iata rezumatul. Exista doua legi: a da si a primi. A primi, a lua, tine de vechea invatatura, a da nu este inca cea noua. Mai trebuie ceva si mai nou. Dar, sp spunem ca noua invatatura inseamna a da. si care este darul cel mai mare? Cand vorbim de daruri, nu este vorba de a darui intotdeauna idiotilor, lenesilor, imbecililor, golanilor, criminalilor… ci de a darui spiritelor luminoase, ingerilor, arhanghelilor, sfintilor, profetilor, si mai ales bunului Dumnezeu. Sa dai totul, totul, din propria-ti viata. Atunci cand ajungi sa-ti consacri viata Eternului, sa dai, sa dai si nu sa dai mici lucruri, maruntisuri, ci sa dai mereu, mereu forte, iata gandurile, viata, nu exista un dar mai mare ca acesta. Trebuie sa stiti acestea. Omul nu poate ajunge aici, atata timp cat este aproape de personalitate, pentru ca personalitatea iti schimba hotararile, te convinge, te asigura ca esti idiot, ca nu trebuie sa accepti, te convinge si astfel nu vei ajunge niciodata o divinitate!… Nu poti deveni o divinitate urmand, in exclusivitate legile pamantului. Trebuie respectate legile soarelui, atunci vom deveni o divinitate. Pentru a ajunge aici, trebuie sa ne indepartam de pamant.

www.totulpentrunoi.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu