Love is life

Iubirea ne deschide calea spre spiritualitate, spre armonia sufletelor si frumusetea universului, caci doar iubirea se daruie neconditionat, fara teama de sacrificiu si fara a pretinde nimic in schimb. Si astfel il inalta si il innobileaza pe om. „Cel ce nu iubeste n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu este iubire” spune apostolul Ioan

"Iubirea este inrudirea omului cu Dumnezeu.Ea uneste la maxim persoanele umane fara sa le confunde.In iubire se arata plenitudinea existentei."Dumitru Staniloae

17 noiembrie 2015

Cele 7 obiceiuri ale oamenilor in care poti avea incredere


Ei sunt acei oameni care ne intampina cu caldura si cu sinceritate. Adesea ne fac sa avem din nou incredere in viata, pentru ca prin verticalitatea lor, reusesc sa fie un reper si un sprijin, in orice situatie. Exprima uneori o inocenta induiosatoare si da, ne redau speranta in umanitate. Ei sunt oamenii autentici si acestea sunt cele 7 obiceiuri ale lor.

1. Oamenii autentici spun ceea ce gandesc

Acesta este de fapt un obicei in doi pasi pe care il au. Oamenii autentici isi iau intai timp sa isi dea seama, sa cantareasca care le este pozitia in legatura cu ceva si apoi isi exprima aceasta parere, fara teama. Felul in care fac acest lucru conteaza de asemenea, ei nu se asteapta sa convinga pe ceilalti ca au dreptate. Cel mai important le este sa se afle in contact cu propriile opinii si perspective, indiferent de ceea ce cred ceilalti.
2. Oamenii autentici raspund asteptarilor lor interne si nu externe
Oamenii autentici petrec timp ca sa se gandeasca si sa exploreze propriile pareri, valori, standarde, asteptari pentru ca raspunsul la aceste intrebari le ofera directie si scop in viata. De aceea, uneori a fi autentic este asociat si cu a fi curajos, fiindca uneori parerile tale nu se potrivesc asteptarilor exterioare si proiectiiloe familiei, societatii si culturii din care faci parte.
Si astfel…
3. Oamenii autentici isi creeaza propriile drumuri
Pentru ca a fi autentic nu este doar despre ceea ce spui sau esti ci si despre ceea ce faci in aceasta lume. Fiind sub ghidajul unei busole interne, inseamna sa nu iti urmezi conventionalul sau rutele obisnuite ci sa iti descoperi propriul rost si propriul drum prin viata, urmandu-ti pasiunile.
4. Oamenii autentici nu sunt amenintati de esec
Motivul pentru care majoritatea oamenilor urmeaza drumuri cunoscute si sigure etse pentru ca ei cred ca in acest mod, vor atinge succesul mai sigur. Pe de alta parte, sa apuci pe drumuri neumblate sau ne descoperite este riscant si poate sa duca la esec.
Cu toate acestea, oamenii autentici nu sunt amenintati de ideea ca demersul lor s-ar solda cu un esec.De fapt, ei vor privi esecul ca pe o parte integranta a calatoriei, o sursa de invatare si o experienta de imbogatire din care ei sa creasca. Ei gasesc greselile mai degraba instructive decat distructive…
5. Oamenii autentici isi admit greselile
Iata de ce… oamenii autentici isi admit cu usurinta greselile. Sa te increzi in sentimentele tale, in opiniile tale, trebuie sa fii intai sincer in legatura cu tine insuti si sa confrunti in aceeasi maniera binele si raul. Astfel, oamenii autentici cel mai probabil isi reorganizeaza greselile si nereusitele, integrandu-le spre acceptare. Ei isi iau responsabilitatea pentru actiunile lor ca rezultat. Intr-adevar, capacitatea lor de a-si accepta partile negative si greselile ii face pe acesti oameni sa…
6. Ii accepte pe ceilalti exact asa cum sunt
Fiind onesti in legatura cu propriile defecte, imbratisand individualitatea, acesti oameni stiu sa ii accepte pe cei din jurul lor EXACT ASA CUM SUNT. :) De aceea este o placere sa te afli in preajma lor, pentru ca fiindu-le alaturi, iti descoperi la randu-ti autenticitate. Principala credinta a oamenilor autentici este complexitatea fiintei umane si refuza sa vada indivizii prin lentile care sa ii reduca, ei au o perspectiva pura, care adesea ii face sa aiba relatii si interactiuni foarte sincere si solide cu ceilalti.
7. Oamenii autentici au o stima de sine solida
Avand o stima de sine solida, ei nu merg niciodata prea departe nici prea sus, nici prea jos. Ca rezultat, acesti oameni pot sa accepte si sa integereze critica si esecul si sa ii accepte pe ceilalti, pentru ca nu sunt amenintati de imperfectiune.
De asemenea, sa ai stima de sine inseamna sa poti sa absorbi in mod sanatos atat feed-backul pozitiv cat si cel negativ si sa fii constient de aspecte ale caracterului tau care poate ar trebui cizelat, fara a-ti diminua auto-respectul.
Idee de articol Psychologytoday.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu