Love is life

Iubirea ne deschide calea spre spiritualitate, spre armonia sufletelor si frumusetea universului, caci doar iubirea se daruie neconditionat, fara teama de sacrificiu si fara a pretinde nimic in schimb. Si astfel il inalta si il innobileaza pe om. „Cel ce nu iubeste n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu este iubire” spune apostolul Ioan

"Iubirea este inrudirea omului cu Dumnezeu.Ea uneste la maxim persoanele umane fara sa le confunde.In iubire se arata plenitudinea existentei."Dumitru Staniloae

24 noiembrie 2014

“Orice ființă este capabilă de goliciune, orice emoție, de plenitudine”





Câteva dintre gândurile lui André Gide.

“Omul nu poate descoperi noi oceane, câtă vreme nu are curajul de a pierde din vedere țărmul.”
“Important în viața este să nu te lași târât. Un lucru atrage după sine un altul și-apoi nu mai știi unde ajungi.”
“Ca să judeci drept un lucru, trebuie să te îndepărtezi oarecum, după ce l-ai iubit. Nevoia aceasta e adevărată cu privire la țări, la ființe și la tine însuți.”
“Dragostea de adevăr nu înseamnă nevoie de certitudine și este imprudent să confundăm una cu cealaltă.”
“Dragostea poate fi oarbă, prietenia nu; are datoria de a nu fi; poți merge până acolo să iubești defectele prietenului, dar pentru a-l face să le cunoască.”
“Trebuie să ai totuși ceva inteligență, ca să te doară că nu ai destulă.”
“Un bun profesor are această grijă statornică: îi învață pe discipoli să se lipsească de el.”
“Lucrurile au valoarea ce corespunde perseverenței noastre de a le dori.”
“În fața unor cărți câte unul se întreabă: “Oare cine le va citi?” În faţa unor persoane câte unul se întreabă: “Oare ăsta ce citește?”. Ceea ce-i important, însă, este că se întâlnesc oameni și cărți.”
“Cred că fiecare generație nouă vine încărcată cu un mesaj pe care trebuie să-l nască; rolul nostru este să ajutăm această naștere. Cred că ceea ce se numește naștere nu e, adesea, decât oboseală nemărturisită, resemnare, amărăciune.”
André Gide (22 noiembrie 1869 – 19 februarie 1951)

Sorin Tudor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu