Love is life

Iubirea ne deschide calea spre spiritualitate, spre armonia sufletelor si frumusetea universului, caci doar iubirea se daruie neconditionat, fara teama de sacrificiu si fara a pretinde nimic in schimb. Si astfel il inalta si il innobileaza pe om. „Cel ce nu iubeste n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu este iubire” spune apostolul Ioan

"Iubirea este inrudirea omului cu Dumnezeu.Ea uneste la maxim persoanele umane fara sa le confunde.In iubire se arata plenitudinea existentei."Dumitru Staniloae

10 aprilie 2012

Paulo Coelho: Inimii mele ii e frica de suferinta


De ce trebuie sa ne ascultam inimile?

„De ce trebuie sa ne ascultam inimile?”, a intrebat baiatul in acea zi, in timp ce isi puneau tabara.
„Pentru ca oriunde este inima ta, acolo iti vei gasi comoara”.
„Dar inima mea este agitata”, a spus baiatul. „Are visurile sale, devine emotionala si pasionala in legatura cu o femeie din desert. Intreaba de mine si nu ma lasa sa dorm multe nopti atunci cand ma gandesc la ea”.
„Ei, atunci e bine. Inima ta este plina de viata. Continua sa asculti ce are de zis”.
„Inima mea este o tradatoare”, a spus baiatul alchimistului, atunci cand au facut o pauza pentru odihna cailor. „Nu vrea ca eu sa continui”.
„Ce spui are sens. In mod natural ii este teama ca, indeplinindu-si visul, tu ai putea sa pierzi tot ce ai castigat”.
„Atunci de ce ar trebui sa imi ascult inima?”
„Fiindca nu vei mai putea sa o linistesti niciodata.”
„Spui ca ar trebui sa o ascult chiar daca este vorba despre o tradare?”
„Tradarea este o pala de vant care vine pe neasteptate. Daca iti cunosti bine inima, ea nu iti va face niciodata asa ceva. Pentru ca ii cunosti visurile si dorintele si va sti cum sa procedeze cu ele”.
„Inimii mele ii este frica de suferinta”, ii spuse baiatul alchimistului intr-o noapte, in timp ce priveau cerul fara luna.
„Spune-i inimii tale ca frica de suferinta este mai rea decat suferinta insasi. Si ca nicio inima nu a suferit atunci cand a plecat sa isi caute visurile, fiindca fiecare secunda a cautarilor este o secunda de intalnire cu Dumnezeu si cu eternitatea.”
fragmente din Alchimistul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu