Love is life

Iubirea ne deschide calea spre spiritualitate, spre armonia sufletelor si frumusetea universului, caci doar iubirea se daruie neconditionat, fara teama de sacrificiu si fara a pretinde nimic in schimb. Si astfel il inalta si il innobileaza pe om. „Cel ce nu iubeste n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu este iubire” spune apostolul Ioan

"Iubirea este inrudirea omului cu Dumnezeu.Ea uneste la maxim persoanele umane fara sa le confunde.In iubire se arata plenitudinea existentei."Dumitru Staniloae

11 iunie 2014

Doare, dar DE CE? 29 de motive pentru care ar trebui sa fii recunoscator DURERII tale



Chiar daca la o prima vedere durerea pare ilogica, nedreapta si fara sens, o rana care iti acapareaza sufletul si nu te lasa sa mai respiri, ca orice lucru pe lumea aceasta, durerea are un sens. Descopera cum ne poate ajuta durerea, chiar daca nu ne-o dorim niciodata, in evolutia noastra ca fiinte umane!

Chiar daca la o prima vedere durerea pare ilogica, nedreapta si fara sens, o rana care iti acapareaza sufletul si nu te lasa sa mai respiri, ca orice lucru pe lumea aceasta, durerea are un sens. Citeste acest articol publicat pe www.iam-u.org ori de cate ori simti durere. O vei putea privi astfel cu alti ochi. Citeste acest articol si atunci cand te vei simti mai bine/ bine pentru a intelege de ce trebuie uneori sa experimentam durerea. Citeste acest articol si daca te numeri printre cei carora le este frica de durere si prefera sa nu isi traiasca viata asa cum ar trebui doar pentru a evita durerea. Si tine minte: orice ar fi si oricat de multa este, durerea trece.
www.iam-u.org ne arata si cealalta fata a monedei, prezentandu-ne si beneficiile durerii;
29 de motive pentru care sa fim recunoscatori durerii
1. Durerea este un mare profesor. Viata este atat de ametitoare incat adesea ratam lectiile de viata pe care ni le da. Insa durerea iti atrage atentia asupra vietii si lectiilor ei asa cum nimic altceva nu o face.
2. Durerea face viata mai interesanta. Viata ar fi mult mai monotona fara durere.

3. Durerea te lasa sa stii ca esti viu. Exista doar o perioada scurta in viata unui suflet in care ajungem sa experimentam durerea. Inainte sa venim pe pamant, nu exista durere. Nu exista durere nici dupa ce murim. Durerea este privilegiul de a trai pe acest pamant, pretul acceptarii manifestarii fiintei in toata splendoarea sa.
4. Durerea iti aminteste de fragilitatea vietii.
5. Aducand efemeritatea propriei fiinte in atentia ta, durerea iti aminteste ca viata este o oportunitate grozava. Cum te folosesti de aceasta oportunitate astazi?
6. Durerea inseamna ca treci prin evolutie rapida. Adesea uitam acest lucru deoarece nu putem vedea privirea de ansamblu asupra vietii noastre.
7. Durerea te maturizeaza. Oamenii care au experimentat multa durere par mai batrani. Dar oare experienta nu se traduce si prin intelepciune?

8. Durerea iti ofera compasiune pentru altii.
9. Durerea este o experienta pe care toate fiintele vii o impartasesc si te poate conecta la experienta intregului vietii.
10. Durerea iti imblanzeste inima.
11. Durerea este o oportunitate de a fi curajos.
12. Durerea face loc inspiratiei, precum un curent de aer rece curata plamanii.
13. Durerea adanceste experienta bucuriei. Asa cum lumina si umbra sunt necesare in egala masura pentru a percepe forma, bucuria si durerea isi dau sens una alteia, imbogatind experienta vietii.
14. Durerea te invata sa fii recunoscator pentru lucrurile marunte. M-am ranit rau in timp ce practicam artele martiale si m-a durut groaznic atat in timpul zilei, cat si noaptea. Acest lucru m-am facut sa fiu cu adevarat recunoscator pentru momentele cand corpul meu se simtea puternic, intreg.
15. Durerea pe care o experimentezi de-a lungul timpului te invata rabdarea.
16. Durerea te ajuta sa te predai. Sunt multe momente cand trebuie sa induram o durere pe care nu o putem controla. Ce oportunitate frumoasa sa ne predam vointei Marii Fiinte.
17. Durerea te invata acceptarea. Cateodata durerea se va duce complet cand ai acceptat-o in totalitate.
18. Durerea te poate invata ca esti in controlul experientei tale. Daca anticipezi sau te temi de durere, nu vei face decat sa iti fie si mai rau. Daca iti spui ca durerea nu este mai puternica decat tine, vei fi mai bine. Daca iti spui tie ca durerea este doar o senzatie puternica, asa va si deveni.
19. Durerea deschide chiar si cea mai dura inima.
20. Durerea te lasa sa stii unde sunt ranile tale. Toti avem inimi sensibile, chiar daca suntem constienti sau nu de acest lucru. Putem incerca sa le acoperim sau sa ne protejam, insa inimile noastre simt durere si primesc rani. Aceste rani ne aduc durere, insa sunt si o oportunitate de a crea vindecarea.
21. A simti durere este mai bine decat a nu simti nimic.
22. Durerea te invata valoarea sacrificiului. A renunta la ceva care iti este drag deoarece altceva este mai important pentru tine este una din marile calitati umane si cheia implinirii, a prieteniei si a iubirii. Sacrificiul si durerea sunt conectate una la cealalta; fara durere, sacrificiul nu ar avea niciun un sens.
23. Durerea cauzeaza schimbare si nu exista schimbare fara durere.
24. Durerea dragostei creeaza oportunitatea de a fi vindecat de dragoste.

25. Durerea aduce oportunitatea de a triumfa asupra milei fata de tine insuti.
26. Placerea te amorteste, insa durerea te trezeste. In trezirea continua a vietii, durerea este ceasul de alarma.
27. Durerea iti permite sa iti confrunti frica. Cu fiecare experienta dureroasa, ai oportunitatea de a actiona asupra fricii tale. Daca poti indura durerea, ce poate fi atat de rau in legatura cu lucrul de care te temi?
28. A indura durerea construieste virtuozitatea.
29. Durerea te conecteaza la unele dintre cele mai marete fiinte care au existat vreodata. Iisus nu ar fi putut deveni Hristos fara durerea crucificarii. Am o mare admiratie pentru Ioana D’Arc, Mansur al Hallaj, Noor Inayat Khan si pentru multi altii care au suferit durerea si suferinta pentru convingerile lor. Iar daca fiecare durere pe care o experimentez ma aduce mai aproape de aceste fiinte, atunci merita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu