Love is life

Iubirea ne deschide calea spre spiritualitate, spre armonia sufletelor si frumusetea universului, caci doar iubirea se daruie neconditionat, fara teama de sacrificiu si fara a pretinde nimic in schimb. Si astfel il inalta si il innobileaza pe om. „Cel ce nu iubeste n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu este iubire” spune apostolul Ioan

"Iubirea este inrudirea omului cu Dumnezeu.Ea uneste la maxim persoanele umane fara sa le confunde.In iubire se arata plenitudinea existentei."Dumitru Staniloae

30 septembrie 2012

Copacul – o poveste despre iubire si ego – Osho




A fost odata un arbore batran si maiestuos, cu ramurile intinse spre cer. Cand inflorea, fluturi de toate formele si culorile veneau de pretutindeni si dansau in jurul lui.

Cand facea fructe, pasari din tari indepartate veneau sa guste din ele.. Ramurile lui aratau ca niste brate vanjoase. Era minunat!

Un baietel obisnuia sa vina si sa se joace sub el in fiecare zi, iar copacul s-a obisnuit cu el si a inceput sa-l iubeasca. Ceea ce e mare si batran se poate indragosti de ceea ce e mic si tanar, cu conditia sa nu fie atasat de ideea ca el este mare, iar celalalt mic.

Copacul nu avea aceasta idee, asa ca s-a indragostit de baiat.

Egoul incearca intotdeauna sa iubeasca ceea ce e mai mare decat el. Pentru adevarata iubire, nimic nu este insa mare sau mic. Ea ii imbratiseaza pe toti cei de care se apropie.

Asadar, copacul s-a indragostit de baietelul care venea in fiecare zi sa se joace sub el. Ramurile lui erau foarte inalte, dar el se apleca, pentru ca baiatul sa le poata atinge, pentru a-i mangaia florile si pentru a-i culege fructele.

Iubirea este intotdeauna gata sa se incline, egoul, niciodata. Daca incerci sa te apropii de un ego, acesta se va inalta si mai mult, devenind atat de rigid incat nu il poti atinge. Ceea ce poate fi atins este considerat a fi mic. Ceea ce nu poate fi atins, cel care sta pe tronul puterii este considerat a fi mare.

Asadar, ori ce cate ori venea baiatul, arborele isi apleca ramurile. Cand micutul ii mangaia florile, batranul copac se simtea cuprins de un val incredibil de fericire.

Iubirea este intotdeauna fericita atunci cand poate darui ceva; egoul nu poate fi fericit, decat atunci cand ia ceva de la altcineva.

Baiatul a crescut. Uneori, dormea la poalele copacului, alteori ii manca fructele, sau purta o coroana impletita din florile sale.

Se simtea atunci de parca ar fi fost regele p[durii. Florile iubirii te fac intotdeauna sa te simti ca un rege, in timp ce ghimpii egoului te fac sa te simti mizerabil.

Vazand cum baiatul purta o cununa din florile lui si dansa cu ea, copacul se simtea fericit. Il incuraja cu ramurile; canta in bataia vantului. Baiatul a crescut si mai mare. A inceput sa se catere in copac, leganandu-se pe ramurile sale. Ori de cate ori se odihnea pe ele, copacul se simtea fericit. Iubirea este intotdeauna fericita, atunci cand altcineva se sprijina de ea; egoul nu este fericit, atunci cand altcineva il reconforteaza…

Timpul a trecut, iar baiatul a inceput sa fie apasat de alte indatoriri. Avea ambitiile lui. Trebuia sa treaca niste examene, sa-si faca prieteni… De aceea a inceput sa vina din ce in ce mai rar pe la copac. Acesta il astepta insa cu o nerabdare din ce in ce mai mare, strigandu-i din adancurile sufletului lui: ”vino, vino…te astept!”

Iubirea isi asteapta intotdeauna obiectul afectiunii. Ea nu este altceva decat o continua asteptare.

Cand baiatul nu venea, copacul se simtea trist. Singura tristete pe care o simte iubirea este aceea de a nu se putea impartasi cu altcineva, de a nu se putea darui. Atunci cand se poate darui in totalitate, iubirea este fericita.

Baiatul s-a facut mare, iar zilele in care vizita copacul erau tot mai rare. Toti cei care cresc in lumea ambitiilor isi gasesc din ce in ce mai putin timp pentru iubire. Baiatul a devenit ambitios si prins in afacerile lui lumesti. ”Ce copac? De ce ar trebui sa-l vizitez?” Intr-o zi, pe cand trecea prin apropiere, copacul l-a strigat: ”Hei! Te astept in fiecare zi, dar tu nu mai vii pe la mine” . Baiatul i-a raspuns: ”Ce poti tu sa-mi oferi, ca sa trec sa te vad?” Eu imi doresc bani. As putea veni dar, numai daca ai ceva de oferit. Altminteri, nu vad de ce as face-o”. Egoul este intotdeauna motivat. Egoul are intotdeauna un scop.

Iubirea nu are nici un scop, ea reprezinta propria-i rasplata.

Uimit, copacul i-a spus baiatului: ”N-o sa mai vii decat daca iti dau ceva? Iti dau tot ceea ce am”. Iubirea nu tine niciodata nimic pentru ea. Egoul o face, dar iubirea se daruieste neconditionat.

http://filedelumina.ro/2012/09/27/copacul-o-poveste-despre-iubire-si-ego-osho/


Despre inima, nu despre creier... Principiul 100/0 in Relatiile de Iubire


 
Pui 100% intr-o relatie, astepti in schimb 0% de la celalalt! Principiul 100/0 este simplu. Este un principiu despre a da, nu despre a lua, este despre ce poate sufletul sa ofere, nu despre ce asteapta sa primeasca, este despre capacitatea ta de a iubi, nu despre capacitatea celuilalt de a-ti oferi iubire, este despre inima, nu despre creier.

Iubim si speram, speram si iubim… ne facem iluzii, avem asteptari de la cel pe care il iubim… el are asteptari de la noi… asteptam mult.. se asteapta mult… Asteptarile pot fi naucitoare, devastatoare, ucigatoare pentru o relatie. Asteptarile prea mari pot fi nascatoare de cele mai mari dezamagiri. Intr-o lume moderna care tinde spre egalitate in toate, asteptam mult, mult peste cota egalitatii cu care investim. Orice asteptare implica dezamagirea. A avea asteptari de la celalalt inseamna a-ti configura psihicul pentru dezamagire. De ce atunci sa nu renuntam total si complet la ele??

“80% din satisfactia vietii vine din relatiile semnificative”, spunea Brian Stacy… Mai mult decat adevarat. Va dati seama de importanta extraordinara pe care o au relatiile in viata unui om? Va dati seama ca la sfarsitul vietii ultimele voastre bilanturi si ganduri se vor indrepta spre relatiile voastre, spre ceea ce a fost frumos in ele, spre ceea ce a fost urat, spre ceea ce ar fi putut fi mai bine?… Iar daca tinem atat de mult la relatiile noastre si dorim sa fie bine, de ce sa nu facem tot ce ne sta in putinta pentru a le face sa mearga?

De ce sa nu dam totul? De ce nu oferim totul? De ce sa nu facem totul pentru relatiile ? De ce sa nu le salvam daca sta in mainile noastre si ne pasa cu adevarat de ele? Si de ce sa nu ne pese de relatiile noastre total, complet, 100%? Doar pentru ca vremurile si societatea ne-au invatat ca trebuie sa iubim cu jumatati de masura si sa fim egoisti chiar si in fata celui ce se vrea a fi cel mai generos sentiment uman? Principiul 100/0 va fi o provocare pentru multi. Vi-l impartasim si voua pentru inspiratie si va dorim sa-l aplicati cu succes in relatiile voastre de iubire, imbunatatindu-le. Va garantam ca va da multora de gandit si va arunca o alta lumina asupra relatiei voastre cu persoana iubita.

100/0 in iubire

Principiul 100/0 este un principiu pe cat de simplu, pe atat de puternic si eficient in a crea si a sustine relatiile cu ceilalti. Poate schimba cu adevarat relatiile si poate fi explicat in cea mai usoara modalitate cu putinta:


- pui 100% intr-o relatie
-astepti 0% de la cealalta persoana

Cel care a adus in centrul atentiei in intreaga lumea aceste principiu este Al Ritter. In cartea "The 100/0 Principle: The Secret of Great Relationships", Al Ritter, un cunoscut consultant in management si un speaker reputat, prezinta principiile acestui principiul. Pe cine si ce poate ajuta acest principiu? Acest principiu poate ajuta pe oricine, poate schimba viata si relatia oricui. Principiul 100/0 poate ameliora o casnicie si poate imbunatati simtitor relatie cu persoana iubita, cu membrii familiei, cu colegii de serviciu si chiar cu seful tau.

Si ceea ce mai trebuie sa stiti este ca principiul 100/0 este un principiu despre a da, nu despre a lua. Este un principiu despre ce poate sufletul sa ofere, nu despre ce asteapta sa primeasca. Este un principiu despre capacitatea ta de a iubi, nu despre capacitatea celuilalt de a-ti da iubire. "Este despre inima, nu despre creier", dupa cum se spune plastic si frumos in filmuletul prezentat pe http://play.simpletruths.com/movie/the-100-0-principle/.

Este despre a da, nu despre a lua...

Eu dau. Tu dai. Eu iubesc. Tu ma iubesti. Amandoi dam si investim in mod egal intr-o relatie. Traim intr-o lume care se vrea bazata pe egalitate si care se vrea a fi functionabila dupa principiul 50/50. Ne dorim sa iubim dupa acelasi principiu. Dar in realitate stau lucrurile astfel? Chiar investesc doi oameni in mod egal intr-o relatie? Realistic vorbind nu unul da mai mult si altul primeste mai mult si viceversa? Realistic vorbind nu se pot inversa rolurile la un moment dat? Cel care a primit mai mult sa dea la un moment dat mai mult? Ba da. In timp, relatiile se pot APROPIA de raportul de egalitate de 50%, insa foarte rar vor atinge procentul perfect de 50/50.

Principiul 100/0 poate fi aplicat de oricine isi doreste imbunatirea relatiei cu o anumita persoana, atat pe plan personal, cat si pe plan profesional sau de afaceri. El presupune asumarea responsabilitatii complete pentru o relatie -100%, fara a astepta nimic in schimb 0%. Dai si nu astepti sa primesti nimic in schimb…

“Implementarea principiului 100/ o nu este naturala pentru marea majoritate dintre noi. Este nevoie de angajament adevarat fata de relatie si de o doza buna de autodisciplina pentru a gandi 100%, a te comporta 100% si a darui 100%. Principiul 100/0 se aplica oamenilor din viata ta cu care ai relatii prea importante pentru a actiona automat si in care relatiile sunt prea importante pentru a reactiona automat sau pornind de la prejudecati. Fiecare dintre noi trebuie sa determine relatiile in care ar trebui sa aplice acest principiu”, spune Al Ritter in cartea sa. Iata cei 4 pasi pe care Ritter ii prezinta in carte si prin care poti implementa acest principiu in relatia ta:

Cei 4 pasi prin care poti implementa principiul 100/0 in relatia ta


Pasul 1 – Cerceteaza cu atentie relatie ta si vezi ce poate fi facut pentru ca ea sa merga si… apuca-te sa faci.

Arata bunatate si respect fata de cealalta persoana, ne indeamna Al Ritter... Si nu te gandi daca o merita sau nu… adu-ti aminte ca acest principiu presupune sa dai pur si simplu, fara alte conditii sau asteptari.

Pasul 2 – Nu astepta nimic in schimb… Nimic. Absolut nimic. Zero asteptari.

La o prima vedere este cel mai usor pas, insa putem spune cu mana pe inima ca nu este asa… Chiar si cand iubim, poate mai ales cand iubim, o facem intr-un mod uman si egoist. Avem sau cream pe parcurs asteptari de la persoana pe care o iubim. Iar daca acestea nu ne sunt indeplinite, riscam sa fim dezamagiti… Daca plecam de la 0 asteptari, riscul de a fi dezamagiti sau de a cadea in deziluzii este si el 0.


Pasul 3 – Nu permite ca nimic din ceea ce spune partenerul tau de relatie sa te afecteze… Nu lasa sa te afecteze in niciun fel si nici nu cauta motive si pretexte pentru a-ti intrerupe eforturile. Daruieste indiferente de circumstante.

Pasul 4 – Staruieste in amabilitatea si bunatatea ta. Persevereaza in ceea ce ti-ai propus. Nu te da batut cu una cand noua si nu renunta cand/ daca nu ti se raspunde imediat cu aceeasi moneda. Inca o data, nu uita ca ti-ai promis sa nu astepti nimic in schimb.

Paradoxul Principiului 100/0

Care este paradoxul acestui principiu in viziunea lui Al Ritter? Relatia 100/0 se poate transforma intr-o relatie 100/100. Iei responsabilitatea totala pentru relatie ta, iar mai tarziu partenerul tau va face la fel. In momentul in care iti asumi responsabilitate autentica pentru o relatie, celalalt isi va asuma si el responsabilitatea mai repede. In relatia respectiva se pot inregistra progrese uimitoare din partea amandurora care vor duce la progresul general al relatiei.

Mai sunt si unele situatii, precizeaza Ritter cand relatiile isi mentin statutul de “provocatoare” sau “toxice’ chiar angajamentul personal este 100%, chiar daca ai lucrat mult in ceea ce priveste autodisciplina. In acest caz, este de parere Ritter, este de evitat sa adopti statutul de “knower” (cunoscator), afirmatiile si gandurile specifice lui si sa adopti statutul de “learner” (invatacel), afirmatiile si gandurile specifice unui ‘learner’. Knower-ul vrea sa arate ca el stie, Learner-ul da de inteles ca nici el nu stie tot si ca este dispus sa invete. In loc sa apelezi la spuse de genul “eu am dreptate/stiu, tu nu”, “asta nu o sa mearga”, “o sa te invat eu”, “trebuie sa stii si tu ceea ce stiu eu”, foloseste-te de afirmatiile specifice Learner-ului: “s-ar putea sa gresesc”, “da-mi timp sa inteleg ce se intampla aici”, “trebuie sa existe ceva valoros si in situatia asta” etc.

Aplicand acest principiu trebuie sa manifesti in permanent respect fata de celalalt si sa i te adresezi ca atare, sa dai intaietate dorintelor si preferintelor celuilalt in locul celor personale, sa te gandesti ca totul se intampla din cele mai bune motive, nu din cele mai rele, sa te gandesti ca ai ce invata de la partener, sa nu te dai batut si sa nu-l lasi pe celalalt sa te enerveze, sa perseverezi in ceea ce ai inceput, sa cauti si ca cauti pana cand gasesti modalitatea potrivita pentru a pune lucrurile in miscare si a le face sa mearga.

Daca punem intr-o relatie 100% iubire pura, energie pozitiva, fericire, atunci poate ca mai devreme sau mai curand iubirea, energie pozitiva si fericirea se vor intoarce inapoi spre noi. Poate daca tu dai si celalalt va da… mai mult, mai mult.. si mai mult… Poate ca energia pe care o dai vine inapoi la tine. Se poate ca dintr-o relatie 100/0 in care unul da si celalalt primeste sa se ajunga pana aproape de o relatie de 100/100 in care ambii parteneri dau tot.

http://www.garbo.ro/articol/Familie/12287/principiul-100-0.html

28 septembrie 2012

Horoscopul Zen al iubirii: Horoscop inspirat de invatamintele lui Osho

 

Osho a fundamentat o filosofie cu influenta mondiala. Invataturile lui Osho sunt foarte importante pentru zilele noastre, fiindca Osho reuseste sa le reaminteasca oamenilor ce inseamna cu adevarat sa traiesti.
Cuvantul Osho provine din japoneza veche: “O” inseamna cu multa recunostinta, iubire, gratitudine" dar si "echilibru, armonie". "Sho" inseamna "extinderea multidimensionala a constiintei" si "total binecuvantat de existenta". (Wikipedia)
Sa ne lasam si noi patrunse si patrunsi de intelepciunea lui Osho, descoperind meditatiile despre iubire (nu doar iubirea romantica, ci iubirea in toate formele ei) care ne reprezinta cel mai tare, in functie de patternul imprimat de zodia din care facem parte.

Berbec ( 21 martie - 19 aprilie)


Berbecul este energic si foarte pasional. Pentru berbeci, dragostea este o provocare.

Osho spune:

"Dragostea trebuie traita fara niciun fel de asteptari; altfel fericirea moare. Atunci cand ai asteptari, frustrarile isi fac loc. Nimeni nu iti poate indeplini astepatrile, si nu exista nimeni care sa aiba nevoie de tine pentru ca tu sa indeplinesti asteptarile sale. Asteptarile vin dintr-o minte rea, nevrotica. Daca cineva iti indeplineste asteptarile, dragostea dispare. Astfel, celalat devine o necesitate, o nevoie, o pasiune – nimic mai mult decat o posesiune valoroasa".

Taur (20 aprilie – 20 mai)


Persoanele nascute in zodia taurului sunt in acelasi timp fermecatoare temperamentale, agitate. Iubesc oamenii si de aceea au multi prieteni. In iubirea romantica traiesc pasional, uneori suferind... si exprimandu-si emotiile.

Osho spune:

"Starea de impacare profunda este un semn vizibil pentru dragoste. Ori de cate ori o persoana este indragostita, ea este in pace adanca. Dragostea nu poate fi vazuta, dar poate fi tradusa prin multumire, toata satisfactia care te inconjoara... fiecare respiratie, fiecare miscare – toata starea fiintei tale care inseamna – multumire".

Gemeni (21 mai – 20 iunie)


Gemenii sunt inteligenti si ingeniosi. Socializeaza foarte mult si au deschidere catre oameni. Sunt foarte versatili, cu orizonturi deschise, dar uneori prea incordati. Sunt fiinte deosebite si fizic si mental.

Osho spune:

"Cream un altfel de lume, bazata pe iubire, iubind si pentru iubire. Lumea obisnuita este impotriva iubirii. Ea nu ofera libertate oamenilor si nu are niciun fel de respect fata de individ, nu il accepta pe individ si modul lui de a trai viata".

Rac (21 iunie – 22 iulie)


Timid si foarte sensibil, racul este recunoscut pentru capacitatea sa imensa de a iubi si de a se oferi celorlalti. Sunt familisti convinsi.

Osho spune:

„Iubesti intr-un fel pe sotia sau sotul tau; apoi iubesti altfel pe copiii tai, pe batranii tai, familia ta, profesorii tai si ai o altfel de iubire fata de prietenii tai. Dar adevarul este ca dragostea nu poate fi categorisita asa cum a fost ea categorisita in toata istoria umanitatii, dar prin aceasta categorisire, ei au omorit iubirea...”


Leu (23 iulie – 22 august)
 

Persoanele nascute in aceasta zodie sunt extrovertite si le place sa detina controlul. Sunt generoase, pline de creativitate si energie. Uneori, prea mandri de ei insisi...

Osho spune:

„Tine minte mereu: In dragoste nu ai niciodata dreptate. Apoi posibilitatile se vor deschide in fata ta, iar cel de langa tine va simti acelasi lucru. Noi suntem cei care cream sentimentele din ceilalti. Atunci cand iubitii sunt apropiati, gandurile strabat de la unul la celalalt. Chiar daca nu isi spun nimic, chiar daca sunt tacuti, ei comunica”.


Fecioara (23 august – 22 septembrie)
 

Ii stim pe nativii acestei zodii ca fiind conservatori si cu tendinta de a domina in relatiile lor. Sunt foarte inteligenti si nu suporta zgomotul si haosul. Sunt loiali si de multe ori, timizi.

 

Osho spune:

„Dragostea nu poseda niciodata. Dragostea inseamna sa va oferiti libertate unul celuilalt. Dragostea este un dar neconditionat, nu un targ. Dar in mintea ta, dragostea nu este nimic altceva decat mai putina ura, atata tot. Cu cat te gandesti mai mult, <<Pot sa tolerez aceasta persoana; Nu pot sa tolerez aceasta persoana, deci nu o pot iubi. Aceasta persoana o pot tolera...>>, mereu aceasta evaluare ramane negativa”.

 Balanta (23 septembrie – 22 octombrie )
 

Balantele stiu sa trateze bine orice persoana noua pe care o intalnesc, ceea ce le aduce multa apreciere. Sunt deci foarte sociabile si deschise. Le gasim deseori in ipostaza nehotararii.

Osho spune:

„Inima nu stie nimic despre trecut, nimic despre viitor; ea stie doar despre prezent. Inima nu are un concept despre timp. (...) Inima are mereu dreptate – daca este sa alegem intre minte si inima – fiindca mintea este o creatie a asocietatii, a fost educata, ti-a foste educata, ti-a fost data de societate, nu de existenta, in timp ce inima este nepoluata”.

Scorpion (23 octombrie - 21 noiembrie)

 

Scorpionii sunt foarte inteligenti si determinati in orice tel pe care il au. Pot deveni gelosi si posesivi. Sunt emotionali si traiesc cu pasiune.

Osho spune:

„Dragostea este un mod de a fi; nu are nimic de a face cu nimeni. Cineva nu este indragostit, ci este dragoste. Si desigur, atunci cand cineva este iubire, cineva este indragostit – dar acesta este rezulatatul, nu sursa. Sursa este faptul ca omul este iubire”.

 

Sagetator (22 noiembrie – 21 decembrie)
 

Sagetatorul este optimistul horoscopului. Este plin de viata si apropiat de natura, cu inclinatii spirituale deosebite. Are multi prieteni si ii place sa fie in centrul atentiei si admirat.

Osho spune:

„Sa fii singur este singura adevarata revolutie. Sa accepti ca esti singur este cea mai mare transformare care ti se poate intampla”.

Capricorn (22 decembrie – 19 ianuarie)
 

Daca si tu te-ai nascut sub aceasta zodie, esti probabil o persoana foarte rabdatoare si ambitioasa. Uneori ai tendinta de a cadea in pesimism. Totusi simtul umorului te ajuta tot timpul. Capricornii au tendinta de a actionaimpulsiv.

Osho spune:

„Sa fii creativ insemna sa fii indragostit de viata. Poti fi creativ doar daca traiesti viata in asa fel incat sa vrei sa ii potentezi frumusetea, sa aduci putina muzica, putina poezie, putin dans in viata ta”.

Varsator (20 ianuarie - 18 februarie)


Varsatorii sunt foarte sensibili si dinamici. De asemenea ii cunoastem pentru spiritul lor rebel, care nu le permite sa traiasca o viata in care li se traseaza limite. Sunt unici, originali.

Osho spune:

„Dragostea creeaza libertate, nu doar ca ii permite libertatii sa existe, dar o si imputerniceste. Orice distruge libertatea nu este iubire. Ar putea fi altceva. Dragostea si libertatea merg impreuna, sunt doua aripi ale aceleaisi pasari. Ori de cate ori observi ca dragostea se impotriveste libertatii tale, insemna ca e vorba despre altceva ce este savarsit in numele iubirii. Libertatea sa fie criteriul tau; dragostea iti da libertate, te face sa te simti liber, te elibereaza. Simtindu-te in totalitate tu insuti, devii recunoscator persoanei care te-a ajutat. Recunostinta asta e aproape ca o religie. Simti in cealalta persoana ceva divin. Te-a eliberat iar dragostea nu s-a transformat in posesiune”...

 

Pesti (19 februarie – 20 martei)

Pestii sunt generosi si blanzi. Foarte creativi si plini de imaginatie debordanta care ne vrajeste. Sunt foarte empatici si sensibili, de aceea foarte apreciati de catre cei din jur.

Osho spune:

„Iubirea iti va oferi cheia secreta, cheia de aur, cheia stapanului. Iubeste neconditionat si florile te vor cuprinde din toate directiile. Si odata ce vei afla generozitatea existentei, nu te vei mai simti niciodata trist”.


20 septembrie 2012

Permisiunea de a fi fericit


Intr-un fel ascuns si inconstient, exista in viata fiecaruia momente in care asteptam sa capatam dreptul la felia de fericire care ni se cuvine. E ca si cum, in fiecare zi, ne surprindem intinzand mana spre fericirea noastra, impinsi de dorul inimii noastre care tanjeste dupa ea in fiecare clipa, insa exact in momentul in care suntem cat pe ce sa o atingem, ne aducem aminte ca putem fi prinsi, pedepsiti, alungati sau exclusi daca indraznim prea mult. Si continuam sa ne traim viata in acelasi perimetru restrans pe care il cunoastem, care uneori nu ne lasa sa respiram, pentru ca am uitat cat de mult aer exista in jur. Si evitam sa ne adresam intrebarea cheie: de a cui permisiune am nevoie pentru a fi fericit? Unde pot sa caut aprobare pentru existenta fericirii mele? Cine trebuie sa ma valideze ca sa simt ca merit sa-mi traiesc viata? Mama, tata, bunicii, urmasii, partenerul de viata, fratii, colegii, prietenii?
A avea curajul sa fii mai fericit decat cei din familia ta este un mare test in aceasta viata. Cum poti sa-ti permiti sa-ti traiesti viata, cand stii ca cei pe care ii iubesti nu sunt la fel de dornici de a-si trai viata cu bucurie si privesc totul prin lentile cu care vad doar suferinta in tot ce inseamna viata? Loialitatile ascunse fata de cei dragi sunt adesea ca niste sfori care ne manevreaza, din umbra, pe scena vietii noastre. Fara sa stim, luam decizii si ne trezim in situatii de viata care ne aduc aminte de apartenenta la suferinta care isi cere drepturile cu orice pret. Asa ca incercarea de a fi mai fericit decat mama, decat tata, decat fratii, decat cei din jur vine la pachet cu o vinovatie pe care ne este foarte greu sa o continem. Pentru ca dincolo de ea se afla toata jalea de secole, care ne curge prin vene si prin care striga toti cei care au fost si sunt, prin sange, ai nostri. Am purtat si purtam, cu voie sau fara voie, constient sau nu, toata aceasta suferinta mult prea mare pentru umerii nostri. Pana intr-o zi, cand incepem sa realizam. De obicei, ceva in noi incepe sa strige. Daca avem destul curaj sa auzim acest strigat, vom sti: este dreptul nostru la fericire. Este felia de viata neprihanita dupa care tinde sufletul nostru. Este promisiunea unei vieti intregi, pe deplin apartinandu-ti tie. Este totul pentru tine.
Daca suntem sinceri cu noi insine, vom realiza ca nu ne-a cerut nimeni sa suferim in numele sau pentru cei din jur, ci am facut-o pentru ca asa am crezut ca ajutam sau pentru ca era singurul mod de a avea un sens al apartenentei la ceva. Am facut-o din iubire, in ultima instanta. Dintr-o iubire disperata, care nu a servit nimanui. Asa incepem sa ne dam voie sa punem limite si sa nu mai simtim toata vinovatia Universului cum ne strapunge inima cand ne dorim sa traim doar viata noastra, nu si pe a celor din jur. Asa incepem, incet incet, sa sadim in sufletul nostru samanta unei vieti noi, promisiunea noastra de fericire.
Asa capatam dreptul de a spera ca planta va fi intr-o zi un copac, care, cu toate ca are radacinile batrane si un trunchi cocarjat si impovarat, are roade bune si gustoase pentru ca a invatat, intre timp, cum sa-si indeplineasca rostul. Si daca si atunci mai ai nevoie de permisiunea parintilor, deschide-ti inima catre ei, fie ca mai sunt sau nu cu tine, si roaga-i, pe Pamant sau in gand: “Am nevoie de binecuvantarea ta, ca sa fiu mai fericit decat ai fost tu. Daca eu sunt mai fericit, suferinta ta nu a fost in zadar.”
Asa ca, cine-ti poate da permisiunea de a fi fericit, in afara de tine insuti? Este un drept care se asuma. De multe ori, nici nu constientizam ca avem dreptul la putina fericire. Imprastiati in mii de directii, intre familia din care provenim si familia pe care ne-am construit-o, intre incercarea de a face tot posibilul pentru a apartine si pentru a fi recunoscuti si dorinta de a ne crea propria viata, asa cum ne dorim, uitam de felia de fericire care ne este rezervata. Cand lupta din noi inceteaza, si se face atat de liniste in suflet incat incepem sa-i ascultam vocea, vrand-nevrand, incepem sa intrezarim posibilitatea pentru altceva. Posibilitatea acceptarii lucrurilor asa cum sunt, posibilitatea de a fi prezenti complet in corpul nostru, aici si acum, posibilitatea de a simti tot ceea ce trebuie sa simtim in aceasta viata, stiind ca nu vom muri niciodata de prea multe sentimente, oricat de intense ar fi ele, posibilitatea de a ne scufunda, pas cu pas, in intensitatea fiecarui moment in parte, asa cum ni-l aduce viata. Iar eu cred ca asta este fericirea in cea mai pura forma. Fericirea la care putem avea acces cu totii, oricand, oriunde.

16 septembrie 2012

Ana Blandiana – Descantec de ploaie


 
Iubesc ploile, iubesc cu patima ploile,
Innebunitele ploi si ploile calme,
Ploile feciorelnice si ploile-dezlantuite femei,
Ploile proaspete si plictisitoarele ploi fara sfarsit,

Iubesc ploile, iubesc cu patima ploile,
Imi place sa ma tavalesc prin iarba lor alba, inalta,
Imi place sa le rup firele si sa umblu cu ele in dinti,
Sa ameteasca, privindu-ma astfel, barbatii.

Stiu ca-i urat sa spui: Sunt cea mai frumoasa femeie,
E urat si poate nici nu e adevarat,
Dar lasa-ma atunci cand ploua,
Numai atunci cind ploua,

Sa rostesc magica formula: Sunt cea mai frumoasa femeie.
Sunt cea mai frumoasa femeie pentru ca ploua
Si-mi sta bine cu franjurii ploii in par,
Sunt cea mai frumoasa femeie pentru ca-i vant

Si rochia se zbate disperata sa-mi ascunda genunchii,
Sunt cea mai frumoasa femeie pentru ca tu
Esti departe plecat si eu te astept,
Sunt cea mai frumoasa femeie si stiu sa astept
Si totusi astept.

E-n aer miros de dragoste viu,
Si toti trecatorii adulmeca ploaia sa-i simta mirosul,
Pe-o asemenea ploaie poti sa te-ndragostesti fulgerator,
Toti trecatorii sunt indragostiti,
Si eu te astept.

Doar tu stii -
Iubesc ploile,
Iubesc cu patima ploile,
Innebunitele ploi si ploile calme,
Ploile feciorelnice si ploile-dezlantuite femei…


 

Osho-Trăiește, Dansează, Mănâncă!


 

Oare de ce fac din tantar armasar?

Pentru că Eul nu se simte bine, in largul lui, cu tantarul, el vrea armasarul!

Oamenii creaza întotdeauna probleme mari din nimic. Toate problemele sunt imaginare – le creezi pentru că, fără probleme, te simți gol pe dinăuntru. Fără probleme nu ai ce să faci, nu ai cu ce să te lupți, nu ai unde să te duci.

Oamenii se duc de la un guru la altul, de la un maestru la altul, de la un psihanalist la altul, de la o terapie de grup la alta, pentru că dacă nu se duc se simt goi și, dintr-o dată, simt că viața nu are sens. Creaza probleme ca să poată să simtă că viața e o mare lucrare și pentru că ei trebuie să muncească din greu, să se zbată.

Eul poate să existe numai atunci când se zbate, ia aminte – numai atunci când se luptă. Și cu cât e mai mare problema, cu cât e mai mare provocarea, cu atât mai mult crește Eul.

Nu îți crea necazuri inutile. Ești un mare creator de probleme – e suficient să înțelegi asta și, dintr-o dată, problemele dispar. Ești construit perfect; te-ai născut perfect; perfecțiunea este natura ta cea mai intimă. Trebuie doar să o trăiești. Hotărăște-te și trăiește-o. Dacă nu te-ai săturat încă de joc, poți să continui, dar nu întreba de ce. Știi. De ce-ul e simplu. Eul nu poate exista în pustietate, îi trebuie ceva cu care să se lupte. Eul există numai în conflict – Eul nu e o entitate, este o tensiune.

Dacă înțelegi acest lucru, însăși înțelegerea face ca armăsarii să redevină țânțari, iar apoi dispar și țânțarii. Dintr-o dată se face pustiu. Asta înseamnă iluminare – înțelegerea profundă a faptului că nu există probleme. Și atunci, fără nici o problemă de rezolvat, ce faci? Începi imediat să TRĂIEȘTI.

Începe să trăiești din acest moment și vei vedea că pe măsură ce trăiești mai mult, problemele se împuținează. Pentru că acum pustiul din tine înflorește și trăiește. Când nu trăiești, aceeași energie devine stearpă. Aceeași energie care ar fi devenit o floare, este blocată. Si, nelăsată să înflorească, devine un spin în inimă. Este aceeași energie.

Dacă oamenii ar dansa puțin mai mult, ar cânta puțin mai mult, ar fi puțin mai nebuni, energia lor ar curge mai mult și, încetul cu încetul, problemele lor ar dispărea. De aceea insist atât de mult asupra dansului.

Dansează până la orgasm; lasă întreaga ta energie să devină dans și atunci, dintr-o dată, vei vedea că nu mai ai cap – energia blocată în cap se miscă în toate direcțiile, creând modele, imagini, mișcări frumoase. Iar când dansezi, vine o clipă când corpul tău nu mai e un lucru rigid, devine flexibil, curgător. Când dansezi, vine o clipă când granița ființei tale nu mai este atât de clară; te topești și te contopești cu Cosmosul.

Trăiește, dansează, mănâncă, dormi, fă lucrurile cât mai total cu putință. Și ține minte: ori de câte ori te surprinzi creând o problemă, ieși din ea imediat.

OSHO

 

Despre Dragoste si Dumnezeu de la o femeie exceptionala - Maica Tereza


 
Parerea mea este ca lumea de azi este intoarsa pe dos si sufera atat de mult din cauza ca este tot mai putina dragoste in casele oamenilor, in viata de familie. Nu mai avem timp pentru copii, nu ne facem timp pentru ceilalti, nu ne ramane timp sa ne bucuram unul de altul...

Oamenii sunt adesea neintelegatori, irationali si egoisti. Iarta-i, oricum...
Daca esti bun, oamenii te pot acuza de egoism si intentii ascunse. Fii bun, oricum...
Daca ai succes, poti castiga prieteni falsi si dusmani adevarati. Cauta succesul, oricum...
Daca esti cinstit si sincer, oamenii te pot insela. Fii cinstit si sincer, oricum...
Ceea ce construiesti in ani, altii pot darama intr-o zi. Construieste, oricum...
Daca gasesti linistea si fericirea, oamenii pot fi gelosi. Fii fericit, oricum...
Binele pe care il faci astazi, oamenii il vor uita maine. Fa bine, oricum...
Da-i lumii tot ce ai mai bun si poate nu va fi niciodata de ajuns. Da-i lumii tot ce ai mai bun, oricum...
La urma urmei, este intre tine si Dumnezeu. N-a fost niciodata intre tine si ei, oricum.

Maica Tereza despre dragoste

Cu cat avem mai putin, cu atat dam mai mult. Pare absurd, dar aceasta este logica pe care o are dragostea.

Tu poti face lucruri pe care eu nu le pot face. Eu pot face lucruri pe care tu nu le poti face. Impreuna putem face lucruri minunate.

Femeia este inima familiei.

Numai femeia poate crea o familie, dar tot ea este cea care o poate si distruge.

Pacea incepe cu un suras.

Una dintre cele mai grave boli pe lumea asta este sa nu insemni nimic pentru nimeni.

Am descoperit paradoxul ca, daca iubesti pana cand doare, dincolo de asta nu mai exista durere, ci mai multa dragoste.

Nu conteaza sa faci multe lucruri, important este sa le faci cu multa dragoste.

Nu putem face lucruri mari, doar lucruri mici cu dragoste mare.

Bucuria este rugaciune. Bucuria este tarie. Bucuria este o plasa de dragoste cu care prinzi suflete.

Amintiti-va ca actiunile facute din dragoste sunt actiuni ale pacii.

Daca judeci oamenii, nu vei avea timp sa ii iubesti.

Nu conteaza ceea ce faci, ci cata dragoste pui in ceea ce faci.

Totul depinde de cum ne iubim unii pe altii.

Nu exista boala mai mare in lume decat cea a lipsei de dragoste.

Foamea pentru dragoste este mult mai greu de potolit decat foamea pentru paine.

O inima bucuroasa se naste de obicei dintr-o inima care arde din dragoste.

Cel mai important lucru nu este cat de mult facem, ci cat de multa dragoste punem in actiunile noastre de zi cu zi. Aceasta este masura iubirii noastre pentru Dumnezeu.

Oamenii care se iubesc unii pe altii profund si adevarat sunt cei mai fericiti oameni din lume. Ei pot avea foarte putine lucruri, pot sa nu aiba nimic, dar sunt oameni fericiti.

Iubirea este un fruct, in toate anotimpurile, la indemana oricui. Oricine o poate culege, fara nicio limitare. Oricine poate ajunge la aceasta dragoste prin meditatie, rugaciune si sacrificiu.

Sa zambesti unui om care este suparat; sa vizitezi, chiar si pentru putin timp, pe cineva care este singur; sa oferi adapost sub umbrela ta cuiva aflat in ploaie; sa citesti ceva unui orb; aceste actiuni si multe altele pot parea marunte, dar numai astfel noi putem sa dam iubirii noastre pentru Dumnezeu o forma concreta.

Sa nu credeti ca dragostea, pentru a fi adevarata, trebuie sa fie extraordinara. Lucrul de care avem nevoie e sa iubim fara sa obosim in a iubi.

Imprastie dragoste oriunde te duci. Sa nu lasi pe nimeni sa te intalneasca fara sa plece mai fericit.

Daca nu avem pace, e pentru ca am uitat ca apartinem unul altuia.

Maica Tereza despre Dumnezeu

Avem nevoie sa il gasim pe Dumnezeu, iar Dumnezeu nu poate fi gasit in zgomot si agitatie.

Stiu ca Dumnezeu nu-mi va da nimic din ceea ce nu pot duce. Mi-ar placea doar ca El sa nu aiba chiar atat de multa incredere in mine.

Toti copiii sunt nepretuiti. Toti sunt creatia lui Dumnezeu.

Dumnezeu nu-ti cere sa reusesti. El vrea doar sa incerci din tot sufletul.

Tacerea se afla la baza comuniunii profunde cu Dumnezeu si cu orice alta fiinta.

In tacere suntem inundati de energia lui Dumnezeu care ne ajuta sa facem toate lucrurile in bucurie.

Dumnezeu a facut lumea suficient de bogata pentru a hrani si a imbraca toti oamenii.

Putem sa muncim pe branci. Putem sa muncim pana murim. Daca nu muncim cu dragoste, toata munca noastra este fara nicio valoare in ochii lui Dumnezeu.

Oamenii sunt flamanzi dupa Dumnezeu. Poti sa vezi aceasta? Deseori, noi privim, dar nu vedem. Doar trecem prin aceasta lume. Trebuie sa deschidem ochii si sa vedem.


Viata este oportunitate, foloseste-o.

Viata este frumusete, admir-o.

Viata este un vis, realizeaza-l.

 Viata este o provocare, infrunt-o.

Viata este un joc, joaca-l.

 Viata este o promisiune, realizeaz-o.

Viata este tristete, depaseste-o.

 Viata este un cantec, canta-l.

Viata este o lupta, accept-o.

Viata este o tragedie, infrunt-o.

Viata este o aventura, indrazneste.

Viata este noroc, fa-ti-l.

 Viata este viata, lupta-te pentru ea.

http://www.garbo.ro/articol/Lifestyle/12071/despre-dumnezeu-si-dragoste-de-la-maica-tereza.html

 

 

LECTIILE IUBIRII


 

Lectia I

Umpleti cupa inimii voastre cu iubire si revarsati din ea peste intreaga Creatie Divina, apoi priviti ce se intampla! Daca vedeti ceea ce va place, inseamna ca ati reusit.

* * *


Lectia a II-a

Priviti prin ochiul inimii voastre catre toate fiintele! Daca acestea se opresc cel putin pentru o clipa privindu-va cu blandete, inseamna ca cupa inimii voastre este mereu plina si are ce revarsa...

* * *


Lectia a III-a

Aduceti peste altarul inimii voastre pacea mult dorita si cand va veti simti plini de ea, revarsati-o peste cei ce n-o cunosc! Daca locul revarsarii primeste pacea, lectia este invatata cu adevarat.

* * *


Lectia a IV-a

Daca simtiti pacea unui loc, priviti prin ochiul inimilor voastre si vedeti cine o intareste! Descoperirea sa nu va tulbure. Puneti si voi zidirea voastra locului Binecuvantarii; asa pacea se va intari!

* * *


Lectia a V-a

Daca gandul vostru intalneste gandurile celor de langa voi fara sa lase tulburare, pastrati tacerea, dar lasati gandul sa vorbeasca... Comuniunea s-a realizat.

* * *


Lectia a VI-a

Deschideti cai catre cei ce va cauta, primiti ce vi se da, dar folositi-va cuvantul spre implinirea unor fapte! Daca rezultatul este cel dorit, veti multumi pe cei ce v-au gasit.

* * *

Lectia a VII-a

Cinstiti pe cei mici si pe cei mari cu aceeasi masura a iubirii, in orice loc v-ati afla! Cautati esenta trairii lor si veti gasi aceeasi radacina ca a voastra!

* * *

Lectia a VIII-a

Daca simtiti ca izvorul inimii voastre umple cu iubire templul celor ce sterpi sunt prin trairea lor, faceti-o pana ce si acestia vor revarsa iubirea ca si voi!

* * *

Lectia a IX-a

Daca roua diminetii voastre nu aduce rasaritul peste chipurile acelora ce va ies in cale, nu va tulburati. Veni-va ziua rasaritului si-n pasul lor, de roua diminetii voastre va revarsa la fel si pentru ei...

* * *


Lectia a X-a

Daca Lumina cuvantului vostru s-a lasat deja peste locul asteptarii, nu va mai intoarceti la timpul dinaintea hotararii, pentru a reveni! Lasati ce s-a luminat sa ramana timpului sau!

* * *


Lectia a XI-a

Cand pasul vostru simte greutatea urcusului, aduceti peste calea voastra puterea vointei si renuntarea nu va va mai gasi!

* * *


Lectia a XII-a

Daca va aflati in fata unui om plin de pasiuni grosiere si cupa inimii voastre este plina de iubire, chiar de veti simti valul dorintei lui ca va atinge, nu trebuie decat sa revarsati iubirea catre gandul sau si se va linisti.

* * *


Lectia a XIII-a

Gasiti versul cantarii ce nu raneste fapta bunavointei si pacea deschide-va drumul cautarii celor ce vor Lumina!

* * *


Lectia a XIV-a

Intoarce-ti-va prin pasul retrairii la visul fiecarui gand ce trece-n timp si impacati-va cu el; sters sa fie din cartea vietii. Asa doar veti ramane vii!

* * *
Sursa:http://www.maitreya.ro/Romana/Scoala/lectiile_iubirii.html

Dependenta in iubire si cautarea plenitudinii



De ce am deveni dependenti de celalalt?
Motivul pentru care relatiile de iubire romantica reprezinta o experienta atat de intensa si universal cautata este acela ca ele par sa ofere eliberarea dintr-o stare de frica, nevoie, lipsa si neimplinire, ce are radacini profunde si face parte din conditia umana in starea sa neeliberata si neiluminata. Aceasta stare are atat o dimensiune fizica, cat si una psihologica.
La nivel fizic, evident, nu sunteti complet si nici nu veti fi vreodata: sunteti fie barbat, fie femeie, adica o jumatate din intreg.

La acest nivel, nevoia de a fi complet — intoarcerea la uniune — se manifesta prin atractia dintre barbati si femei, prin nevoia barbatului de femeie si nevoia femeii de barbat.

Este aproape o nevoie irezistibila de uniune cu polaritatea energetica opusa. Radacina acestei nevoi fizice este de natura spirituala: dorinta de a pune capat dualitatii, de a te intoarce la starea de plenitudine. Uniunea sexuala da senzatia cea mai apropiata de aceasta stare la nivel fizic. Din acest motiv, este considerata experienta care ofera cea mai mare satisfactie in lumea fizica.

Dar uniunea sexuala nu este mai mult decat o clipa trecatoare de plenitudine, o secunda de beatitudine. Atata timp cat este cautata inconstient ca mijloc al mantuirii, persoana cauta sa puna capat dualitatii la nivelul formei, nivel la care mantuirea nu este posibila. Vi se ofera o imagine fugara, foarte tentanta a raiului, dar nu vi se permite sa ramaneti mai mult timp aici si va treziti din nou intr-un corp separat.

La nivel psihologic, sentimentul de lipsa sau de neimplinire este chiar mai mare decat la nivel fizic. Atata timp cat va identificati cu mintea dvs., aveti un sentiment al identitatii derivat dintr-o sursa externa. Adica obtineti o idee despre cine sunteti din lucruri care, in ultima instanta, nu au nimic de-a face cu cine sunteti in realitate: rolul dvs. social, posesiunile, aspectul exterior, succesele si esecurile, sistemul de credinte s.a.m.d.

Acest sine fals, construit de minte, se simte vulnerabil, nesigur si cauta mereu lucruri noi cu care sa se identifice si care sa-i dea sentimentul ca exista. Dar nimic nu este vreodata suficient pentru a-i produce o satisfactie de durata. Temerile sale raman; ca si sentimentul de lipsa si de nevoie acuta.

Dar atunci apare aceasta relatie speciala. Ea pare sa fie raspunsul la toate problemele sinelui fals si pare sa raspunda tuturor nevoilor sale. Cel putin la prima vedere. Toate celelalte lucruri pornind de la care in trecut v-ati derivat sentimentul identitatii par acum relativ nesemnificative. Acum aveti un singur punct de interes care le inlocuieste pe toate celelalte, da sens vietii dvs. si prin el va definiti identitatea: persoana de care v-ati „indragostit”.

Nu mai sunteti un fragment dislocat intr-un univers nepasator — sau cel putin asa vi se pare. Lumea dvs. are acum un centru: persoana iubita. Faptul ca centrul se afla in afara dvs. si ca din acest motiv aveti in continuare un sentiment de identitate derivat dintr-un obiect exterior nu pare sa conteze prea mult la inceput.

Ceea ce conteaza este ca sentimentele subiacente, de neimplinire, frica, lipsa si insatisfactie, atat de caracteristice starii de identificare cu mintea, au disparut — sau nu? S-au dizolvat sau continua sa existe in spatele acestei realitati superficiale numite fericire?

Daca in relatia dvs. ati avut parte atat de „iubire”, cat si de opusul ei — atacul, violenta emotionala — atunci e foarte probabil sa confundati atasamentul sinelui fals si dependenta cu iubirea. Nu puteti sa va iubiti partenerul la un moment dat, iar in urmatorul moment sa il atacati. Iubirea nu are opus.

Daca „iubirea” dvs. are un opus, atunci nu este iubire, ci o puternica nevoie a sinelui fals de a avea un sentiment de identitate mai complet si mai profund, o nevoie pe care celalalt o satisface temporar. Este inlocuitorul pe care il da sinele fals pentru mantuire si pentru scurt timp aproape ca ne simtim mantuiti.

Dar vine un moment cand partenerul dvs. se comporta astfel incat nu va mai satisface nevoile — sau mai curand nevoile sinelui fals. Sentimentele de durere, frica si lipsa, care sunt o parte intrinseca a constiintei sinelui fals, dar au fost acoperite de „relatia de iubire”, ies acum din nou la suprafata. Ca in cazul oricarei dependente, va simtiti minunat cand drogul este disponibil, dar invariabil vine un moment cand drogul nu mai functioneaza.

Cand acele sentimente dureroase reapar, le simtiti chiar mai intens si mai acut decat inainte. Pe deasupra, va percepeti partenerul, ca fiind cauza acestor sentimente. Aceasta inseamna ca le proiectati in afara si il atacati pe celalalt cu toata violenta salbatica a durerii dvs. Acest atac poate trezi durerea partenerului, si el sau ea va poate raspunde la atac.

In acest punct, sinele fals mai spera inca in mod inconstient ca atacul sau sau incercarile sale de manipulare vor reprezenta o pedeapsa suficienta pentru a-1 convinge pe partener sa-si schimbe comportamentul, ca sa-l puteti folosi din nou pentru a va acoperi durerea.

Fiecare dependenta apare dintr-un refuz inconstient de a accepta durerea si de a o lasa in urma. Fiecare dependenta incepe cu durerea si se sfarseste in durere. Indiferent de substanta de care sunteti dependent — alcool, mancare, droguri legale ori ilegale sau poate o persoana —, va folositi de un lucru sau de o persoana pentru a va ascunde durerea.

Acesta este motivul pentru care in relatiile intime, dupa ce euforia initiala a trecut, apare atat de multa nefericire, atat de multa durere. Nu relatiile provoaca durerea si nefericirea. Ele scot la lumina ceea ce se afla deja in dvs. Oricare dependenta ajunge intr-un punct in care nu mai produce rezultatul dorit si atunci simtiti durerea mai puternic ca oricand.

Acesta este unul dintre motivele pentru care oamenii incearca mereu sa scape de momentul prezent si cauta un fel de mantuire in viitor. Primul lucru pe care l-ar putea intalni daca s-ar concentra asupra Clipei de ACUM ar fi durerea proprie si de acest lucru se tem ei. Daca ar sti macar cat de usor este ca in Clipa de ACUM sa obtina puterea care dizolva trecutul si durerea sa, realitatea care dizolva iluzia! Daca ar sti cat de aproape sunt de propria lor realitate, cat de aproape se afla de Dumnezeu!

Nici evitarea relatiilor cu scopul de a incerca sa se evite durerea nu este o solutie. Durerea este oricum prezenta. Exista o mai mare probabilitate ca trei relatii esuate in tot atatia ani sa va forteze sa va treziti decat trei ani traiti pe o insula pustie sau inchis in camera.

Daca ati putea aduce o prezenta intensa in singuratatea dvs., acest lucru v-ar ajuta.

Fragment din cartea “Puterea prezentului”, de Eckhart Tolle, aparuta la Editura Curtea Veche

http://www.damaideparte.ro/index.php/dependenta-in-iubire-si-cautarea-plenitudinii/833/