Love is life

Iubirea ne deschide calea spre spiritualitate, spre armonia sufletelor si frumusetea universului, caci doar iubirea se daruie neconditionat, fara teama de sacrificiu si fara a pretinde nimic in schimb. Si astfel il inalta si il innobileaza pe om. „Cel ce nu iubeste n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu este iubire” spune apostolul Ioan

"Iubirea este inrudirea omului cu Dumnezeu.Ea uneste la maxim persoanele umane fara sa le confunde.In iubire se arata plenitudinea existentei."Dumitru Staniloae

30 mai 2012

Cele 6 adevaruri spiritual-psihologice ale vietii



Viata, cu bune si cu rele, trebuie traita din plin. Viata trebuie experimentata. Viata trebuie sa impuna evolutia noastra spirituala si psihologica. Viata este o calatorie ce ne scoate in cale adevaruri simple, insa extrem de importante.

Cele 6 adevaruri spiritual-psihologice ale vietii

1. In viata, drumul nu este niciodata drept.

Calatoria prin viata implica si momente in care te pierzi si nu stii incotro sa o apuci. Totusi, nu conteaza ce drum urmezi, ci sa te imbarci. Oricat te-ai stradui, viata va deveni, la un anumit punct, complicata, si iti va scoate in cale schimbari si piedici neasteptate. Insa acestea nu iti vor schimba destinul cu nimic. Cateodata trebuie sa te simti slabit pentru a realiza cat de puternic esti cu adevarat.

2. Prietenii adevarati nu te vor obliga niciodata sa devii persoana care nu esti.

O persoana ce te iubeste cu adevarat va aprecia caracterul tau unic, in timp ce oamenii invidiosi se vor simti intotdeauna intimidati de calitatile tale. Nu te schimba astfel incat toti oamenii din viata ta sa te placa. Niciodata nu poti multumi pe toata lumea. Fii rabdator, continua sa fii tu insuti/insati si in timp oamenii care conteaza isi vor face loc in viata ta, ramanand langa tine si in momentele frumoase, dar si in situatiile grele.


3. Trecutul din viata ta nu te mai poate rani (decat daca il lasi).

In viata trebuie sa ierti si sa mergi mai departe. Iertarea te ajuta sa te concentrezi asupra viitorului, fara sa te lasi afectat de intamplarile din trecut. Atunci cand nu reusim sa iertam o persoana, ranile noastre sufletesti nu se pot vindeca, blocandu-ne sa ne traim viata asa cum trebuie. Ceea ce s-a intamplat in trecut reprezinta doar un capitol din calatoria ta. Nu inchide cartea, doar da cateva pagini inainte. Zbate-te daca este nevoie, insa incearca intotdeauna sa te autodepasesti desprinzandu-te de trecut. Lasa lacrimile sa ude semintele fericirii.

4. La un anumit punct in viata, nu poti ocoli necazurile.

Important este cum le infrunti, cum le rezolvi si cum te afecteaza acestea, determinandu-ti alegerile personale. Pe scurt, un necaz nu trebuie ocolit sau ignorat, deoarece iti poate afecta viata pe termen scurt, sau chiar lung. Cu alte cuvinte, important nu este sa schimba cartile ce ti-au fost date, ci sa le joci cum poti tu mai bine.

5. De multe ori, tacerea este un tipat de ajutor.

Atunci cand interactionezi cu o persoana, vorbele sale au intotdeauna un inteles ascuns. In spatele cuvintelor Doar glumeam se ascunde un adevar. In spatele cuvintelor Nu stiu se ascunde o informatie. In spatele cuvintelor Nu imi pasa se ascunde un sentiment. In spatele cuvintelor Totul e ok se ascunde durere. Fii atent cu sentimentele oamenilor, in special cand vine vorba de cei speciali din viata ta. Si tine minte: tacerea este de cele mai multe ori un tipat de ajutor. In anumite momente, fiecare persoana are nevoie doar de o mana pe care sa o stranga si o inima care sa o inteleaga.

6. Momentul tau este in fiecare moment.

Zambeste in momentele grele, chiar daca nimic din ceea ce se intampla nu te ajuta sa o faci. Zambetul este primul pas catre rezolvare. Important este sa te bucuri de viata si sa incerci constant sa fii o persoana mai buna, indiferent de situatie. Important este sa nu-ti irosesti zilele asteptand ca ceva bun sa se intample. Momentul tau este in fiecare moment. Viata este in sine o succesiune de momente. Nu le rata!

http://www.garbo.ro/articol/Psihologie/11171/adevaruri-despre-viata.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu