Love is life

Iubirea ne deschide calea spre spiritualitate, spre armonia sufletelor si frumusetea universului, caci doar iubirea se daruie neconditionat, fara teama de sacrificiu si fara a pretinde nimic in schimb. Si astfel il inalta si il innobileaza pe om. „Cel ce nu iubeste n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu este iubire” spune apostolul Ioan

"Iubirea este inrudirea omului cu Dumnezeu.Ea uneste la maxim persoanele umane fara sa le confunde.In iubire se arata plenitudinea existentei."Dumitru Staniloae

8 mai 2012

Cele 15 pacate zdrobitoare care distrug relatia de cuplu



Orice relatie de cuplu se poate confrunta cu aceste probleme, dar important este cum reusesc partenerii sa le abordeze. Afla care sunt cele 15 pacate care iti vor ucide relatia de cuplu.

Pacate zdrobitoare care distrug relatia de cuplu

Lipsa preocuparii pentru a aduce ceva nou in relatie


Multe cupluri stabile se complac in situatia in care sunt si nu se mai preocupa, ca inainte, sa aduca ceva nou in relatie pentru a-si impresiona sau cuceri partenerul pentru ca... nu mai e nevoie. Dar lucrurile nu stau chiar asa: mereu avem nevoie de ceva nou. Chiar si atunci cand vedem un minim de efort din partea partenerului nostru, pentru noi inseamna ca inca ii pasa si se straduieste ca focul sa nu se stinga.


Atunci cand unul cere prea mult si nu da nimic la schimb


Pretentiile unora fata de partenerii lor de viata sunt uneori exagerate: sunt gata sa ceara si marea si sarea dar nu sunt dispusi sa dea acelasi lucru la schimb. Isi doresc sa fie mereu apreciati, iubiti, rasfatati, cuceriti, sustinuti etc., insa atunci cand vine randul lor se retrag si spun ca ei nu pot sa faca acelasi lucru pentru ca nu sunt genul de persoane care sa faca asta. Chiar si atunci cand partenerul care face aceste lucruri nu se asteapta la nimic in schimb din partea jumatatii sale, nu inseamna ca nu o doreste. La un moment dat fantana va seca...

Nesfarsitele certuri....

Nu este nimic mai obositor decat o persoana care are vesnic chef de certuri, de reprosuri, de scandal si care nu te lasa sa respiri. Aceste persoane cred ca numai partenerul lor greseste, si ca ele nu, si incep sa „rezolve” problemele prin reprosuri. Multi cred ca reprosandu-i cuiva ceva, o vor determina pe acea persoana sa se schimbe, sa isi dea seama unde a gresit, dar nu e asa. Atunci cand ii aducem cuiva reprosuri, chiar daca a gresit, instinctul le va spune sa se apere, deci va iesi cu cearta de ambele parti. De asemenea, certurile nu sunt solutiile problemelor pe care le aveti. Certurile doar adancesc situatiile limita. O comunicare deschisa intre cei doi, rabdare si intelegere ar putea fi cheia rezolvarii acestor certuri.

Lipsa de respect


Respectul fata de celalalt este crucial intr-o relatie. Cand vorbim despre respect ne gandim la limbaj, gesturi, atitudine etc. Se mai intampla sa ne enervam si sa scoatem pe gura ceva ce nu ne place, dar nu trebuie sa facem din asta un obicei. Lipsa se respect se adanceste pornind uneori din lucruri marunte. Azi poate sa fie o vorba aruncata aiurea, maine tipete si poimaine mai rau. Atunci cand unul din parteneri isi pierde respectul fata de cealalta persoana, atunci nici celalalt nu va mai avea motive sa isi respecte jumatatea. De ce? Respectul fata de persoana de langa tine inseamna respect fata de persoana ta.


Idealuri proiectatate in realitate


Am crescut sperand la Feti-Frumosi si la Ilene Cosanzene iar acum tindem sa proiectam aceste idealuri asupra partenerilor nostri de viata. Insa fanteziile nu se potrivesc cu realitatea de cele mai multe ori, iar noi avem asteptari mult prea mari sau diferite de ce se intampla de fapt. Astfel, distorsionam realitatea si, in loc sa o luam ca atare, o interpretam si facem lucrurile mai rele.


Constrangerile


De multe ori intr-un cuplu se intampla ca partenerii sa faca concesii si sa accepte sa participe la evenimente sau la actiuni care nu sunt tocmai pe placul lor, dar o fac de dragul persoanei de langa lor. Un lucru este sa o faca pentru ca isi doresc, pentru ca inteleg ce inseamna acest lucru pentru partenerul lor si pentru ca doresc sa le fie aproape si sa ii sustina, dar alta e sa fie constransi sa faca acest lucru. Iubire cu sila nu se poate.


Nu incercati sa va schimbati reciproc


Chiar daca vorbim despre lucruri esentiale sau marunte, comportamentul unui om nu se poate schimba de pe o zi pe alta. Nu incerca sa iti schimbi partenerul obligandu-l sa faca sa cum zici tu, pentru ca rezultatul va fi o cearta urata care va genera in alte situatii neplacute. Cheia este ca partenerii sa se implice cu delicatete in astfel de probleme si sa aiba rabdare.

Minciunile


Minciunile au picioare scurte. Mereu. Chiar si atunci cand minciunile sunt nevinovate, ele tot pot fi motive suficiente de cearta si de neintelegere. Ideea e sa eviti sa ii faci partenerului ceva ce nici tie nu ti-ar placea.


Egoismul sexual


Chiar daca partenerii se afla intr-o relatie stabila de mult timp si isi cunosc jumatatea, vor avea tendinta sa treaca mai repede peste anumite etape atunci cand vor face dragoste. Insa a face dragoste nu se rezuma numai la actul in sine, ci la mai mult. Femeile au nevoie de conexiune, de afectiune, de excitare, de apropiere etc., lucruri pe care, uneori, partenerii lor le uita.


Cheltuieli majore fara consultarea partenerului de viata


In principiu, toate deciziile majore ar trebui luate de comun acord intr-o relatie stabila. Cheltuieli majore fara a-ti consulta partenerul poate sa insemne un motiv de cearta, de neincredere si de instabilitate in relatie. Potrivit psihologilor, aceste obiceiuri sunt percepute de femei asemeni inselatului.


Luarea unei pozitii de control


Atunci cand este nevoie, unul dintre parteneri trebuie sa ia deciziile pentru amandoi, insa acest lucru nu trebuie sa devina o obisnuinta. Nimeni nu vrea sa fie controlat, sa faca numai ce partenerul lor doreste si tot asa.


Amenintarile


Multi oameni isi ameninta partenerii atunci cand vad ca nu obtin ceea ce vor, insa nu inseamna ca este un obicei sanatos. Cei care recurg la amenintari isi doresc cu disperare ca patenerul lor sa faca asa cum ei isi doresc. Amenintarile pun ziduri inalte si groase intre partenerii de viata pentru ca cei care recurg la aceasta metoda devin o sursa de control si de frica, si nu de iubire si sprijin asa cum ar trebui in mod normal sa fie.


Mituirea

Din nou, atunci cand ne dorim sa obtinem ceva, recurgem la tot felul de metode mai putin populare. Una din ele este mituirea: oferirea unui lucru in schimbul altui lucru. Insa mituirea poate sa fie la fel de periculoasa ca si amenintarea pentru ca este o forma de control desi este imbacata in haine mai frumoase. Cu ce te poate incalzi faptul ca el sau ea isi doreste sa faca ceva cu tine pentru ca tu o/il mituiesti si nu pentru ca isi doreste cu adevarat?

Posesivitatea


Multi oameni cred ca daca iubesc cu adevarat, sunt posesivi. Sa fii posesiv cu partenerul tau este ca si cum ai avea un nou animal de casa dar nu vrei ca nimeni altcineva in afara de tine sa se joace cu el, sau sa il mangaie, sa ii dea de mancare etc. Posesivitatea nu face decat sa inspire frica si nesiguranta. Nimeni nu ar trebui sa simta ca este „obiectul” cuiva.

Inselatul

Nu este nimic mai rau decat inselatul partenerului de viata. Atunci cand se ajunge intr-o astfel de situatie nu exista decat doua solutii: ori partenerul tine totul in el si se simte vinovat ori ii spune jumatatii sale si atunci distruge increderea si stabilitatea pe care o aveau. A insela inseamna a-ti lua la bataie relatia..

http://www.garbo.ro/articol/Familie/10221/pacate-zdrobitoare-care-distrug-relatia-de-cuplu.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu