Love is life

Iubirea ne deschide calea spre spiritualitate, spre armonia sufletelor si frumusetea universului, caci doar iubirea se daruie neconditionat, fara teama de sacrificiu si fara a pretinde nimic in schimb. Si astfel il inalta si il innobileaza pe om. „Cel ce nu iubeste n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu este iubire” spune apostolul Ioan

"Iubirea este inrudirea omului cu Dumnezeu.Ea uneste la maxim persoanele umane fara sa le confunde.In iubire se arata plenitudinea existentei."Dumitru Staniloae

30 iunie 2014

Nebunii frumoase


Trăim în fiecare zi căutând acel ceva anume care să ne facă să zâmbim, să fim fericiți și să resimțim fiorii unui nou început. E ceea ce a rămas uman în noi. Dacă nu am mai căuta asta nu am fi această specie frumoasă.
În unele zile facem să se întâmple nebunii frumoase. Facem un drum lung ca să vedem pe cineva drag, spunem cuiva ”Te iubesc”, oferim un sărut fără să știm dacă ni se va răspunde sărutului, plângem pe umărul unui prieten până nu se mai înțelege ce vorbim, ne uităm la o poză dragă sau mângâiem mâna care ne-a mângâiat.
Avem nevoie de toată nebunia din noi, în fiecare zi.
Avem nevoie de toată această nebunie frumoasă ca să știm că trăim , să retrăim momente dragi și să iubim sau să fim iubiți.
Iar cele mai frumoase nebunii în viață sunt invizibile. Haideți să ne aprindem simțurile pentru tot ce e nebunesc de frumos.
Știm undeva, la nivel conștient, că suntem înconjurați de frumos. Întrebarea e: o simțim, suntem cu adevărat conștienți de ea…sau suntem cu mintea prea ocupată pentru așa ceva?
Sunetele și muzica. Avem fiecare dintre noi un anumit fel de muzică ce ne transpune într-o lume frumoasă, nebunesc de frumoasă, ne face să simțim ceva și nu e ceva pe care să putem pune degetul – este ceva atât de puternic încât ne inspiră. De asemenea un zâmbet, marea sau ploaia, pot să aibă același efect. Ce sunete/ce muzică are puterea să te facă un nebun frumos?
Calmul/Liniștea. Unul din cele mai frumoase sunete în viață este non-sunetul, liniștea. Asta înseamnă trecerea de la o stare de mișcare și zgomot la o stare de liniște și calm. Sau, cum spunea Benjamin Disraeli, “Liniștea este mama adevărului.”
Miresmele. Și mă refer la acelea care într-o clipă ne pot aduce bucuria, zâmbetul și un sentiment pe nume ”ahhhhhh” – poate să fie mirosul de pâine caldă sau al unei plăcinte la cuptor…poate fi marea sau mierea sau parfumul ei. E …. momentul. Puterea lor e în a ne zdruncina fracțiuni de secundă propriul subconștient sau o amintire demult uitată. Nimic nu e mai memorabil decât un miros. Un miros poate să fie neașteptat, să dureze doar un moment și totuși să îmbrace tot ce a însemnat o vară la munte” (Diane Ackerman).
Mulțumirea. Pacea și mulțumirea nu pot fi atinse, văzute sau mirosite. Nu sunt vizibile ochiului liber și totuși le putem simți adânc în noi. Fiecare are propria ambarcațiune pentru a naviga până la liniștea interioară. Șmecheria este să navigăm prin apele vieții fără a ne lăsa înghițiți de valuri. Nici măcar nu e nevoie să devii Maica Teresa sau micul Isus, ajunge să stai 5 minute pe zi tu cu tine cu capul în mâini, în mijlocul sufletului sau să te joci cu copiii tăi în parc. Vei resimți și mulțumirea și această liniște.
Iubirea. Cea mai mare nebunie. Ce te face să te simți îndrăgostit? Când îți bate inima? Cum o cheamă? Cum îl cheamă? Îi oferi iubire sau doar o aștepți să vină din partea ei/lui? Abandonează-ți ego-ul. Încetează egoismul în care te-ai băgat singur. Oferă azi un sărut nebunesc și așteaptă să vezi ce se va întâmpla. Oferă gestul pe care îl aștepți și bucură-te că l-ai oferit.
Cum pot să-mi ofer aceste mici nebunii frumoase?
Lasă garda jos și bucură-te de tine fără bariere.
Îmbrățișează-ți frica și spune-i c-o vei ajuta să-i treacă.
Spune și azi același Te iubesc, fără să te întrebi dacă ți se va răspunde sau nu.
Oferă o mângâiere și un zâmbet.
”Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în ceilalți.” (Mahatma Gandhi)
Articol scris de Sergiu Tamas.

Ce este fericirea?


Un negustor oarecare şi-a trimis fiul să înveţe Taina Fericirii de la cel mai înţelept dintre toţi oa­menii. Băiatul a umblat patruzeci de zile prin de­şert pînă a ajuns la un frumos castel, în vîrful unui munte. Acolo trăia înţeleptul pe care îl căuta.
Însă în loc să întîlnească un sfînt, eroul nostru s-a trezit într-o încăpere unde a văzut o vînzoleala extraordinară: era un du-te vino de negustori, oa­meni care stăteau de vorbă prin colţuri, o mică or­chestră cînta melodii suave, şi mai era şi o masă plină cu cele mai alese bucate din acea parte a lu­mii, înţeleptul vorbea cu toata lumea, iar băiatul a trebuit să aştepte două ore pînă să-i vină şi lui rîndul.
Înţeleptul ascultă cu atenţie motivul vizitei, dar îi spuse că în acel moment nu avea timp să-i expli­ce Taina Fericirii. Îi sugeră băiatului să dea o raită prin palat şi să se întoarcă peste vreo două ore.
― Dar pînă atunci, vreau să te rog ceva, a com­pletat înţeleptul, dînd băiatului o linguriţă în care picură doi stropi de untdelemn. Cît mergi, poartă această linguriţă fără să verşi untdelemnul din ea.
Băiatul a început să suie şi să coboare scările palatului, cu ochii aţintiţi la linguriţă. După două ore, s-a prezentat iar în faţa înţeleptului.
― Vasăzică, începu înţeleptul, ai văzut tapise­riile persane din sufragerie? Ai văzut grădina care i-a luat Maestrului grădinar zece ani ca s-o creeze? Ai observat frumoasele pergamente din biblioteca mea?
Ruşinat, băiatul mărturisi că nu văzuse nimic. Singura lui preocupare fusese să nu verse picătu­rile de untdelemn pe care i le încredinţase înţeleptul.
― Atunci întoarce-te şi cunoaşte minunile lu­mii mele, îi spuse înţeleptul. Nu poţi avea încre­dere într-un om dacă nu-i cunoşti casa.
Mai liniştit de această dată, băiatul luă lingu­riţa şi reîncepu să se plimbe prin palat, de data aceasta observînd toate operele de artă care atîr­nau de tavane şi pe pereţi. A văzut grădinile, mun­ţii din jur, gingăşia florilor, rafinamentul cu care fiecare operă de artă fusese aşezată la locul ei. În­tors la înţelept, îi relată amănunţit tot ce văzuse.
― Dar unde sînt cele două picături de untde­lemn pe care ţi le-am încredinţat? a întrebat înţe­leptul.
Privind linguriţa, băiatul văzu că o vărsase.
― Acesta este singurul sfat pe care ţi-l pot da, spuse înţeleptul înţelepţilor. Taina Fericirii stă în a privi toate minunile lumii şi a nu uita niciodată de cele două picături de untdelemn din linguriţă.
Autor: Paulo Coelho, în „Alchimistul”


Cum sa fim fericiti…


 


Este important sa ii facem pe cei din jurul nostru fericiti, dar pentru a realiza acest lucru trebuie sa facem primul pas, sa fim noi insine fericiti. Fericirea nu suporta amanare, ea trebuie traita la momentul prezent !
Incepand de astazi …
Apreciază ceea ce ai si cauta fericirea.
Dacă am număra binecuvântările noastre în loc de banii noștri, ne-am da seama cât de bogați suntem de fapt. Mulți nu realizează cât de fericiți și norocosi sunt, decât atunci când se întâmplă o nenorocire care să le deschidă ochii.
Fericirea este acolo unde vrei tu să fie. Trebuie doar să vezi frumusețea ascunsă cu delicatețe între secundele din viața ta. Dacă nu te oprești pentru un minut să o vezi, s-ar putea să treci zi de zi pe lângă ea.
 Orientează-ti atenția spre lucrurile care contează cu adevărat.
 Simplul fapt că esti chiar aici, în viață, pe această planetă este un miracol divin și nu ar trebui să îți petreci timpul timpul oferit pentru a fi nefericit. Fiecare moment care pe care îl trăiești este un cadou, așa că nu te concentra pe lucruri care nu îți aduc fericirea, ci orientează-ți atenția spre momentele și lucrurile care contează cu adevărat și spre spre persoanele care au un loc aparte în inima ta.
Defineste-ți sensul în viață, și urmăreste să îți atingi idealurile.
- Care este sensul vieții tale ? Definește-ti obiectivele și nu iti fie frică de eșec. Vor exista atât de mulți oameni care îți vor spune că nu poți, dar ceea ce trebuie să faci este să te întorci și sa le spui: “Uita-te la mine!”
Acceptă provocările
Unele persoane consideră provocările ca pe un ocol în viață, ca o pierdere de timp și energie, dar de fapt un asemenea ocol reprezintă o ocazie de a învăța mai multe despre cine ești tu de fapt și unde te îndrepți în viața ta. Parcurgând o cale deja bătătorită îți pierzi din spiritul creativ și pierzi ocazia de a descoperi noi modalități de a construi din tine o persoană puternică . Acceptă provocarile și situațiile dificile din viața ta! Rezistă ! Astfel vei deveni mai puternic și mai înțelept.
Descoperă cine ești cu adevărat. 
 “A te lupta cu tine însuţi e lupta cea mai grea; a te învinge pe tine însuţi este biruinţa cea mai frumoasă.”
 Petrece timpul cu persoanele care te fac să te simți fericit.
Nu poți face alegeri pozitive pentru tot restul vieții dacă nu trăiesti înconjurat de persoane care te ajută să iei decizi înțelepte, te sprijină și creează o atmosferă plăcută. Păstrează lângă tine persoanele care te fac să te simți bine și petrece cat mai mult timp cu acestea.
Tratează-i pe ceilalți asa cum vrei să fii tu tratat.
 Fii conștient de atitudinea ta și acțiunile tale. Este posibil să ai toate instrumentele la dispoziția ta pentru a face și spune ce vrei, dar ține minte, viața esteun cerc – ceea ce oferi celor din jur, se va întoarce în cele din urmă la tine.
Acceptă-ți trecutul și asumă-ți greselile !
Acceptă că ai greșit ca să poți învăța din greșeli, acceptă provocarile ca să devii mai puternic, acceptă lacrimile semenilor, că să înveți să le stergi, acceptă rautatea oamenilor, ca să înveți să fii mai bun.
Fericiți sunt cei care își acceptă trecutul, se bucură de prezent și nu se tem de viitor.

Osho-Prin dragoste, viaţa ajunge pe culmea ei cea mai înaltă



Dragostea nu răneşte pe nimeni. Şi dacă simţi că ai fost rănit de dragoste, atunci altceva din tine, ceea ce a fost rănit nu este aspectul iubirii, ci un altul. Dacă nu vei înţelege acest lucru, vei continua să te învârţi în acelaşi cerc. Ceea ce numeşti dragoste poate să ascundă multe lucruri lipsite de dragoste pe care le ţii ascunse în tine – mintea omenească a fost foarte isteaţă, foarte inventivă, când a fost vorba să îi înşele pe alţii şi să se înşele pe ea însăşi. Mintea atribuie etichete frumoase unor lucruri urâte, încearcă să-şi acopere rănile cu flori. Acesta este unul dintre primele lucruri cărora trebuie să te adresezi, dacă vrei să înţelegi ce este dragostea.
”Dragostea”, la modul în care este folosit în mod obişnuit acest cuvânt de către oameni, nu este dragoste, ci plăcere. Iar plăcerea este destinată să creeze durere, pentru că a dori pe cineva ca pe un obiect înseamnă să ofensezi persoana respectivă. Este o insultă, este violent. Când te apropii de cineva mânat de dorinţa trupească, câtă vreme vei putea să pretinzi că este vorba de dragoste?
Ceva superficial va părea dragoste, dar zgârâie puţin şi imediat, ascunsă sub poleială, vei găsi plăcerea trupească pură. Plăcerea trupească este animalică. A privi un om cu plăcere trupească înseamnă să-l insulţi, să-l umileşti, înseamnă să o reduci pe acea persoană la statutul de lucru, de bun de consum. Nimănui nu-i place să fie folosit. Nimeni nu este o marfă, nimeni nu este un mijloc de atingere a unui scop. Aceasta este deosebirea dintre plăcerea trupească şi dragoste. Plăcerea trupească uzează de celălalt pentru îndeplinirea propriilor dorinţe.
Dragostea este exact opusul: respectarea celuilalt ca scop în sine, în ceea ce te priveşte pe tine însuţi. Când iubeşti pe cineva ca scop pentru tine însuţi, nu există senzaţia de durere; experienţa aceasta te îmbogăţeşte. Dragostea îmbogăţeşte pe oricine.
În al doilea rând, dragostea nu poate să fie adevărată decât dacă în spatele ei nu se ascunde un ego; altfel, dragostea devine doar o călătorie a ego-ului. Este un mijloc foarte subtil de a domina. Şi trebuie să fii foarte conştient, deoarece dorinţa de a domina este foarte profund înrădăcinată. Nu apare niciodată pe faţă; întotdeauna vine camuflată în spatele unor veşminte frumoase, ornamentate.
Părinţii nu spun niciodată că fiii şi fiicele lor sunt proprietatea lor, nu spun niciodată că vor să-şi domine copiii, însă exact asta fac. Spun că vor să fie de ajutor, spun că doresc să fie inteligenţi, sănătoşi, exuberanţi, dar – şi acest ”dar” este un dar imens – totul trebuie să fie potrivit ideilor lor. Până şi fericirea copiilor trebuie să fie decisă de ideile părinţilor; copiii trebuie să fie fericiţi potrivit aşteptărilor părinţilor. Copiii trebuie să fie inteligenţi, dar în acelaşi timp obedienţi. Asta înseamnă să ceri imposibilul! O persoană inteligentă nu poate să fie obedientă; persoana obedientă trebuie să scape de o parte din inteligenţa ei. Inteligenţa nu poată să spună “da” decât în cazul în care se află într-un profund acord cu sine însuşi. Nu poate să spună “da” numai pentru că eşti mai mare, mai puternic, pentru că deţii o autoritate mai mare – că tată, mamă, preot, politician. Nu poate să spună “da” doar datorită autorităţii pe care o reprezinţi. Inteligenţa este rebelă şi nici un părinte nu vrea să aibă copii rebeli. Rebeliunea va veni în ciuda dorinţei lor ascunse de a domina.
În formă ei cea mai pură, dragostea înseamnă împărtăşirea bucuriei. Nu cere nimic în schimb, nu aşteaptă nimic; şi atunci cum poţi să suferi ? Când nu te aştepţi la nimic, nu există posibilitatea de a suferi. În schimb, orice vine este binevenit şi, dacă nu vine nimic, este bine şi aşa. Bucuria ta a fost aceea de a da, nu de a primi. Mai mult, poţi să iubeşti la mii de kilometri distanţă; nici măcar nu este nevoie să fii prezent fizic.
Plăcerea carnală este fizică. Ego-ul este psihologic; dragostea este spirituală. Alfabetul dragostei este acela pe care va trebui să-l înveţi. Va trebui să începi cu începutul, de la zero; altfel vei avea de suferit de fiecare dată. Şi reaminteste-ţi, cu excepţia ta, nimeni altcineva nu este răspunzător. Numai tu poţi să te ajuţi.
Cum ar putea altcineva să te ajute? Nimeni altcineva nu-ţi poate distruge ego-ul. Dacă te cramponezi de el, nimeni nu-l poate distruge; dacă ai investit în el, nimeni nu-l poate distruge. Nu poate nimeni să te conducă ţinându-te de mână.
Asta ai vrea: ai vrea să joci jocul de-a dependenţa. Şi, aminteşte-ţi, persoana care joacă jocul de-a dependenţa se va răzbuna. Curând, va dori ca şi celălalt să fie dependent de ea, sub o formă sau alta. Dacă soţia este dependentă de soţ din punct de vedere al banilor, va încerca la rândul ei să îl facă dependent de ea pentru alte lucruri. Este un aranjament reciproc. Ambii ajung schilozi, ambii devin paralizaţi; nu pot să existe unul fără celălalt. Persoana dependentă te va face şi pe tine dependent.
Frica nu este niciodată dragoste, iar dragostea nu este niciodată frică. Dragostea nu are nimic de pierdut. De ce s-ar teme dragostea? Dragostea numai dă. Nu este o chestiune de tranzacţie comercială, prin urmare nu se pune problema de câştig sau de pierdere. Dragostei îi place să dea, la fel cum unei flori îi place să-şi emane parfumul. De ce s-ar teme? De ce te-ai teme tu? Aminteşte-ţi: frica şi dragostea nu există niciodată laolaltă; nu pot. Coexistenţa nu este posibilă. Frica este opusul dragostei.
În mod obişnuit, oamenii cred că ura este opusul dragostei. Este greşit, absolut greşit. Frica este opusul dragostei. Ura înseamnă dragostea pusă cu capul în jos; este pe dos, dar nu este opusul dragostei. Cel care urăşte arată că, pe undeva, încă iubeşte. Dragostea s-a acrit, dar există încă. Frica este exact opusul. Frica înseamnă că acum, întreaga energie a dragostei a dispărut.
Dragostea este extrovertita, se întinde fără frică spre celălalt, încrezătoare că va fi primită – şi este întotdeauna primită. Frica înseamnă să te strângi în tine însuţi, să te închizi, să închizi toate uşile, toate ferestrele, astfel încât nicio rază de soare, nicio pală de vânt, nicio picătură de ploaie să nu poată ajunge la tine – ţi-e foarte frică. Intri în mormânt de viu.
Frica este un mormânt, dragostea este un templu. Prin dragoste, viaţa ajunge pe culmea ei cea mai înaltă. De ce ţi-ar fi frică?
Poate să-ţi fie frică de ego-ul tău, poate să-ţi fie frică de plăcerile tale trupeşti, poate să-ţi fie frică de lăcomia ta, poate să-ţi fie frică de posesivitatea ta; poate să-ţi fie frică de gelozie – însă nu se pune în niciun caz problema să-ţi fie frică de dragoste. Dragostea este divină.Dragostea este asemenea luminii. Când există lumină, nu poate exista întuneric. Când există dragoste, nu poate exista frica.
Dragostea poate să facă din viaţa ta o mare sărbătoare – însă numai dragostea, nu şi plăcerea trupească, nu şi ego-ul, nu şi posesivitatea, nu şi gelozia, nu şi dependenţa.
Osho


27 iunie 2014

Numarul sufletului: Ce spune numele tau despre tine



Fiecare dintre noi are o menire. Iar sufletul este in cautarea acelei meniri care sa il implineasca. Specialistii in numerologie au descoperit legatura dintre numele tau si menirea ta. Calculeaza-ti numarul sufletului si afla ce te defineste.
Numarul sufletului se calculeaza adunand valoarea tuturor vocalelor din numele tau (cel inscris pe certificatul de nastere). Suma trebuie redusa la o singura cifra, exceptie facand 11 si 22.
Valoarea vocalelor este urmatoarea:
A – 1
E – 5
I – 9
O – 6
U – 3
Exemplu
Ana Maria Stanga
AAAIAAA
1+1+ 1+9+1+1+1= 15; 1+5 =6
Numarul sufletului 1
Dorinta ta este sa fii cel mai bun. In universul tau, tu esti soarele si totul se invarte in jurul tau. Iti place sa fii in centrul atentiei. Una din lectiile pe care sufletul tau le recunoaste este “Sa conduci inseamna, de fapt, sa fii in slujba celorlalti”. Numarul sufletului 1 este numarul liderilor, al pionierilor, al persoanelor gata oricand sa aprinda lumina in intuneric.
Numarul sufletului 2
Dorinta ta este sa fii admirat si iubit de toata lumea. Vrei sa fii considerat special si daca cineva te dezamageste ai tendinta sa te comporti ca si cand ar fi sfarsitul lumii. Una din provocarile sufletului tau este sa iti dai seama ca numai Dumnezeu este perfect, iar ceilalti nu pot fi perfecti in actiunile lor. Numarul 2 este numarul cooperarii, al diplomatiei, al muncii in echipa pentru indeplinirea unor obiective.
Numarul sufletului 3
Tanjesti dupa situatiile in care iti poti exprima personalitatea. Ti se potriveste ceva in lumea artistica, a teatrului. Stralucesti atunci cand ai de facut ceva ce implica o audienta, un public: actorie, cantat, politica. Provocarea sufletului tau poate fi sa recunosti ca poti avea multi critici. Numarul sufletului 3 este numarul optimismului, al energiei, al divertismentului si al imaginatiei. 3 este numarul creatiei.
Numarul sufletului 4
Sufletul tau tanjeste dupa stabilitate, ordine, frumusete. Gasesti satisfactie in rutina, te simti mai aproape de divinitate in armonie. Esti un perfectionist care iubeste arta si designul. Una din provocarile sufletului tau este sa accepti ca pot fi oameni care nu sunt incantati de dorinta ta de a avea totul perfect. Numarul 4 reprezinta numarul traditionalismului, al stabilitatii, al pragmatismului. Numarul 4 reflecta, de asemenea, disciplina, organizarea.
Numarul sufletului 5
Ai o sete nestavilita de aventura, de experiente neobisnuite, de calatorii. Pentru tine viata este prea scurta si petreci fiecare clipa ca si cand ar fi ultima. Una din provocarile sufletului tau este sa te asezi la locul tau si sa duci o viata banala. Numarul 5 este numarul provocarii, al oportunitatilor, al asumarii riscurilor. Numarul 5 releva, de asemenea, dorinta de explorarare a lumii fizice.
Numarul sufletului 6
Sufletul tau se simte implinit atunci cand ai grija de altii si le oferi sprijin. Iubesti oamenii si crezi ca cea mai mare exprimare a eului tau interior se regaseste in ghidarea si invatarea celorlalti. Esti fericit atunci cand vezi ca influenta ta a fost de bun augur asupra celorlalti. Totusi, ai tendinta sa fii atasat de persoanele pe care le intalnesti si una din provocarile tale este sa ii lasi pe altii sa isi manifeste independneta si sa accepti ca unele relatii au si un sfarsit.
Numarul 6 este numarul generozitatii, al grijii fata de ceilalti, al sacrificiului si al iubirii. Numarul 6 este numarul dragostei si al casatoriei.

Numarul sufletului 7
Simti ca ai o chemare catre esoteric si stiinte, cunoasterea este hrana sufletului tau. Iubesti sa citesti despre istorie, stiinta, metafizica, arheologie, fizica, religie. Te inspira toate lucrurile care te fac sa intelegi  mai bine lumea in care traiesti.
Numarul 7 denota introspectia si urmarirea adevarului universal. Numarul 7 este numarul solitudinii, al misticismului. Despre numarul 7 se spune ca este numarul care leaga cerul si pamantul.
Numarul sufletului 8
Pentru tine, chemarea sufletului este inmultirea si crearea unui imperiu, a unei dinastii prospere. Te simti implinit cand, prin puterea ta, ajuti la prosperitatea altora, persoane care te iubesc sau care lucreaza pentru tine. Incurajezi orice are legatura cu frumosul, cu scopul de a aduce bunastarea lumii. Provocarea sufletului tau este sa accepti ca banii nu sunt totul.
Numarul 8 este numarul succesului, al prosperitatii, al organizarii si al liderului. Numarul 8 reprezinta, de asemenea, abilitatea de a sta concentrate asupra unei sarcini pana cand este gata.

Numarul sufletului 9
Sufletul tau tanjeste dupa conectarea cu alti oameni. Ai o intuitie foarte buna, abilitati analitice si o dorinta majora de a ajuta alte persoane. Crezi in Dumnezeu, in tine si in viitor. Provocarea sufletului tau este sa accepti ca exista oameni care nu iti inteleg idealismul. Numarul 9 este numarul actiunilor umanitare, al spiritualitatii, al intuitiei si al dezvoltarii personale.
Numarul sufletului 11
Sufletul tau vrea sa transforme idealul in realitate. Esti in cautarea adevarului absolute, al spiritualitatii. In drumul tau poti intalni multe hopuri si multe dezamagiri, insa iti dai seama ca numai asa poti ajunge la un nivel inalt al spiritualitatii. In numerologie, 11 reprezinta “mesagerul spiritual”. Cei care au acest numar sunt pe un drum de imbogatire spirituala.
Numarul sufletului 22
Sufletul tau este in cautarea transformarii personale din bine in si mai bine. Ai la indemana toate ustensilele pentru a reusi. Ai o personalitate puternica, esti inteligent, ai curaj si carisma. Ai aspiratii nobile si cel mai relaxant si linistitor lucru ti se pare cititul.

Numarul 22 este numarul constructorului. Ai abilitati organizatorice, esti vizionar si binecuvantat cu abilitati de a transforma visurile in realitate.

STRESUL ROMANTIC - cand o relatie proasta poate ucide



Cine oare nu are ‘placerea’ uneori de a experimenta stresul in relatii? Ma refer in special la relatiile romantice. Prima cearta in relatie parca este un fel de ritual de initiere si exprima clar trecerea la urmatorul nivel. Daca supravietuiesti acestui hop initial, atunci lucurile cu siguranta vor deveni mai line, corect?

Cine oare nu are ‘placerea’ uneori de a experimenta stresul in relatii? Ma refer in special la relatiile romantice. Prima cearta in relatie parca este un fel de ritual de initiere si exprima clar trecerea la urmatorul nivel. Daca supravietuiesti acestui hop initial, atunci lucurile cu siguranta vor deveni mai line, corect?
Din pacate lucrurile nu stau chiar asa. Majoritatea oamenilor rareori sunt dispusi si receptivi la dicutii deschise si oneste despre emotiile lor, care de fapt este principalul element care sta la baza stresului in relatie. Mai adaugam si diferentele dintre feminin si masculin si cu siguranta nu putem sa prevedem un decurs lin. Este ca si cum am incerca sa dansam intr-o camaruta, cu siguranta ajungem sa ne calcam pe picioare la un moment dat.
Certuri si conflicte apar despre orice si daca nu este un conflict deschis atunci este unul pasiv agresiv, se cauta solutii de recuperare prin manipulari sau mici gesturi de intepare fata de cealalta persoana, toate acestea pentru a ‘exprima’, intr-un mod deloc constructiv, frustrarea si ranirea emotiilor. Se pare ca uneori este imposibil sa scapam de aceste ‘jocuri mentale’.
Este nevoie de o comunicare abila pentru a naviga oceanul tulburat al relatiilor romantice. Chiar se spune ca, de fapt, cel mai mult ii ranim pe cei care ii iubim. Foarte rar se intalnesc cazuri unde doua persoane in relatie comunica atat de bine incat evita orice fel de conflict.

Avem prea mult bagaj ramas din foste relatii, din copilarie si putin dintre noi suntem destul de dispusi sa ne asumam schimbarea. Si exista solutii, nu este imposibil, doar necesita multa munca personala.
Cum adica …bariere?
Lipsa barierelor este primul motiv pentru care stresul in relatie apare. Pare usor de spus, stiu, insa prea putini oameni stiu cum sa creeze bariere potrivite, sa le mentina si sa le intareasca. Chiar daca inveti sa spui “NU” in 10 limbi, chiar nu este nici o diferenta.
Pentru ca, uneori, nu a spune “NU” este problema. Asta poate sa fie invatata foarte usor. Problema vine de la teama care vine impreuna cu emotiile noastre in momentul in care spunem “NU”. Este si vina, este si sentimentul de a te simti prost, este a nu sti ce anume gandeste cealalta persoana despre tine si multe alte scenarii negative.
Teama de necunoscut a cauzat mai mult stres in relatie decat politica si religia, daca cumva asta este posibil. Deci care este solutia sa scapam de aceasta teama? As spune asa: in loc sa intram in panica si in filmul cu scenariile dramatice posibile, sa abordam situatia cu curiozitate; sa punem intrebari, sa invatam din perspectiva celuilalt, si asa ajungem sa gandim diferit.
Daca te afli intr-o criza in relatie, primul lucru care trebuie sa il faci este sa cunosti mai mult despre situatie. Este acelasi caz ca si cum ar fi un parteneriat, o afacere care se confrunta cu probleme. Primul lucru care se va intmapla este ca cei responsabili se vor intalni sa discute stadiul actual al situatiei.
Insa, uneori in viata personala, pare ca si cum nu dorim solutii. Ne dorim sa vorbim despre situatie, sa ne plangem si sa barfim pana iau foc urechile tuturor, insa nu ajungem sa gandim pragmatic si sa incercam sa gasim solutii. In loc, lasam imaginatiei loc sa ne conduca perceptiile si in acelasi timp sentimentele, ceea ce ajuta sa se creeze scenarii diverse, o adevarata poveste, care foarte posibil sa nu fie reala, demna de un premiu Pulitzer chiar.
Mi se pare ridicol sa te plangi, sa te victimizezi si sa nu faci nimic in sensul asta. Mai rau, de fapt produci mai mult stres din cauza unui conflict minor pe care il transformi in capul tau in drama vietii tale. Gestionarea stresului este un sport si necesita efort. Daca iti aduti problemele la altcineva, prieten, terapeut, mentor, etc, ce bine ar fi sa ai si disponibilitatea de a asculta alte perspective si puncte de vedere cu scopul de a rezolva problema.
Stim deja ca o relatie defectuoasa nu este una sanatoasa, dar stiai ca te poate ucide? Si nu vorbesc despre violenta aici. S-a demonstrat ca anxietatea in relatie iti doboara sistemul imunitar. Cand ai un sistem imunitar slabit, esti mult mai vulnerabil la diverse tulburari, si vezi…ceva te poate ucide.

Anxietatea de atasament este un factor major in modul in care o relatie defectuoasa iti afecteaza sanatatea. Aceasta stare nu trebuie sa fie generala, poate ca sunt momente in relatie, care probabil nu te vor ucide, insa realizezi cand acestea apar si ce efect au asupra ta?
Ti s-a intamplat sa traiesti anxietate ridicata de atasament in relatie? Te stresezi referitor la relatii mai putin ok sau pur si simplu le inchizi? Ai observat cumva cum stresul in relatie iti afecteaza sistemul imunitar si cum?
Un articol de MIHAELA IORDACHE, psiholog





Carpe diem



Carpe diem-Binecunoscuta replica YOLO – You Only Live Once ( in traducere: traiesti doar o data) face ravagii pe retelele de socializare reprezentand motto-ul diverselor activitati menite sa ofere participantilor, pe langa rezultatele favorabile, o stare de constientizare a faptului ca viata trebuie traita din plin.
Studiile arata ca oamenii care au avut experiente similare cu cele ale mortii sau au fost la un pas de trecerea in nefiinta, stiu sa aprecieze intr-o maniera diferita fata de cei care n-au avut nicio problema de sanatate, tot ceea ce tine de micile placeri ale vietii, tratandu-le cu un optimism desavarsit.
Este foarte greu ca persoanele pesimiste sa-si schimbe atitudinea deja impamantenita, peste noapte. Insa, treptat, cu ajutorul unor idei si principii ce pot fi adaugate pe parcursul unui interval de timp autosugestia poate fi instigata fara prea multe batai de cap.
1. Asumarea responsabilitatii
Un prim pas spre dezvoltarea personala poate asumarea responsabilitatii si implicarea in diferite proiecte sau actiuni. Caci, « cheia succesului este sa crezi ca toata puterea se afla in mainile tale »

2. Descopera ce-ti doresti cu adevarat
Multi dintre noi lucreaza fara a avea un anumit scop, ci pur si simplu pentru ca trebuie. Este indicat sa ne punem la un anumit interval de timp intrebari existentiale, iar daca raspunsul la intrebarea « ce-mi doresc eu de la viata ? » nu ne sperie suficient de tare, inseamna ca mai avem de lucru.
3. Intrebarile motivationale
Daca am trecut de al doilea pas, urmeaza o alta serie de intrebari retorice, pe care multi dintre noi le lansam intr-o maniera gresita. In locul intrebarilor de genul : « De ce-mi ies toate atat de prost ? » Ar fi mai potrivit sa punem altfel problema : « De cand am devenit atat de bun ? » astfel, ne vom motiva in mod inconstient.
4. Nu mai da vina pe altii
Nimeni nu este vinovat pentru ceea ce ti se intampla. Sfaturile venite din exterior sunt simple cuvinte care nu trebuie decat sa fie aprobate. Reprosurile aruncate la randul nostru catre cei din jur, crezandu-i vinovati pentru propria noastra soarta, nu vor face altceva decat sa ne tina pe loc.
5. Incetati sa va mai invinovatiti
Acest aspect face parte din categoria opusa celui anterior, insa cu acelasi efect negativ asupra vietii dumneavoastra. Lucrurile care s-au intamplat in trecut, trebuie lasate acolo pentru a face loc lucrurilor bune ce urmeaza sa vina. Faceti o analiza intrinseca si purtati o discutie cu voi insiva ca si cum ar fi cu un prieten. Nu se schimba lucrurile ? Va veti invinovati prietenul pentru situatia in care se afla ? Bineinteles ca nu, il veti incuraja si il veti sustine sa treaca peste momentele dificile. Prin urmare, ce va ramane de facut ?
6. Vedeti partea plina a paharului
Indiferent ca va doriti mai multi bani, alt job, sau sa slabiti, renuntati la ideea de a va focusa permanent pe aceste lucruri. Momentele frumoase ale vietii trec pe langa noi, iar cu timpul vom regreta ca nu am fost acolo si din punct de vedere spiritual, nu doar fizic.
7. Renuntati la ideile negative
Actiunile ce ni se vor petrece in viitorul apropiat sunt extraordinar de mult influentate de maniera noastra de a le percepe si felul in care gandim. Astfel ca, pentru o viata plina de lucruri frumoase, trebuie sa gandim pozitiv, incercand sa diminuam momentele de negativism.
8. Pastrati o lista motivationala
In fiecare dimineata incercati sa scrieti intr-o agenda cateva lucruri pe care vi le-ati propus pentru ziua respectiva. Insa, atentie cum faceti acest lucru. Spre exemplu, puteti sublinia urmatorul aspect: « 10 apeluri telefonice de dat ». Insa in niciun caz nu va propuneti sa aveti 10 clienti, acest lucru nu il puteti controla si mai mult ca sigur va va descuraja. Incercati sa va motivati.
9. Notati-va lucrurile pentru care sunteti recunoascatori
In fiecare seara scrieti cel putin 5 lucruri pentru care ar trebui sa fiti recunoscatori ca acea zi s-a intamplat si a trecut, dar mai ales cu ce v-a schimbat. Veti putea observa cum in scurt timp lucrurile vor lua o alta intorsura, datorita atitudinii pozitive.
10. Schimbati-va gandirea de sine
Renuntati la subapreciere, motivati-va zilnic gandindu-va ca sunteti cei mai buni.
Multi dintre noi ne traim viata de parca ne-am pregati pentru o alta. Incetati sa vedeti lucrurile intr-o maniera negativa si traiti clipa indiferent de ce aduce aceasta cu ea.

Horoscop: Top 5 zodii de barbati romantici


Romantic sau nu? Cum iti place sa fie partenerul tau? Ce dovada de dragoste te lasa fara cuvinte? Noi iti dezvaluim secretul si iti spunem unde sa cauti daca vrei sa ai parte de o relatie romantica presarata cu momente dulci.

Un barbat romantic este un exemplar pe cale de disparitie in zilele noastre. Mai toti reprezentantii sexului tare considera ca femeile din ziua de azi nu au nevoie decat de bijuterii si haine scumpe, vacante in destinatii de lux si cine servite la restaurante pretentioase.
Au uitat ca femeile au nevoie de o vorba calda, dragastoasa, de un sarut pe frunte inainte de culcare, de o mangaiere dimineata, de o floare delicata si cate un compliment strecurat delicat atunci cand se asteapta mai putin.


Mai sunt insa si cateva exceptii care intaresc regula si care ne fac sa ni-I dorim inca din prima clipa.

Berbec

Berbecii sunt impulsivi prin definire si cunoscuti pentru faptul ca se arunca cu capul inainte in orice situatie, mai ales cand vine vorba de dragoste. Chiar daca pare de neinduplecat, berbecul are o sensibilitate iesita din comun pe care o tine foarte bine ascunsa si ii trebuie mult timp sa o scoata la suprafata.


Femeia care va sta alaturi de un berbec va trai cele mai romantice clipe din viata ei din momentul in care partenerul isi va da seama ca este femeia vietii lui. O va trata ca pe o adevarata printesa si ii va face toate poftele.

Taur

Taurii fac parte in primul rand din categoria barbatilor senzuali, pasionali, alaturi de care vei trece prin momente cu adevarat deosebite, speciale, unice. Chiar daca pun foarte mare pret pe sexualitate si este un criteriu primordial pentru ei, taurii sunt romantici si in pat si traiesc fiecare clipa la intensitate maxima.
Barbatul taur are simturile foarte bine dezvoltate si se lasa cucerit foarte usor daca ii incanti simturile extrasenzoriale. Va crea pentru tine o atmosfera romantica de fiecare data cand va avea ocazia si te va purta intr-o lume de vis.



Rac

Barbatul rac este un traditionalist si un familist convins. In primul rand trebuie sa aiba incredere in partenera sa pentru a putea sa isi exteriorizeze pasiunea, senzualitatea, sentimentele si trairile. Acest barbat are nevoie de atentie, afectiune si stabilitate, iar in schimb te va rasplati pe masura si iti va da tot ceea ce are el mai bun.
Racul este un barbat pe care orice femeie si-l doreste din momentul in care ajunge sa il cunoasca. Sensibilitatea si simtul artistic al acestui barbat sunt absolut incantatoare si va fi tot ceea ce vei avea nevoie pentru o relatie fericita, implinita si de viitor.

Sagetator

Odata ce se indragosteste, barbatul sagetator devine un romantic incurabil ce o va aseza pe cea de langa el pe un piedestal si o va trata ca pe cea mai de pret comoara a lui. Ii place sa surprinda, sa ofere cadouri scumpe si atentii atunci cand te astepti cel mai putin.
Ii place sa te descopere si sa te cunoasca pas cu pas, altfel se va plictisi foarte repede. Va gasi intotdeauna ocazii in care sa iti faca complimente special si sa te faca sa te simti cea mai interesanta femeie din lume.

Varsator

Barbatul varsator este recunoscut pentru sufletul lui mare si afectiunea pe care o emana in jurul sau. Ii este foarte greu sa isi exprime liber sentimentele si adesea cauta contexte in care sa dea de inteles ceea ce simte pentru persoana iubita. Nu este un barbat direct si se fereste de declaratiile neprevazute, insa te va surprinde placut de fiecare data cand are ocazia.


Iubeste idea de casatorie si nu se fereste de ea daca are alaturi o femeie inteligenta, independent si destul de frumoasa. Gesturile romantice nu ii lipsesc, insa sunt foarte delicate si nu va spune cuvinte mari prea usor.

http://horoscop.kudika.ro/

26 iunie 2014

Despre suflet


Sufletul omului este un izvor nesecat de sentimente si trăiri. Acolo îşi găsesc locul iubirea şi ura şi speranta si deznădejdea şi credinţa...De noi depinde ceea ce lăsăm să iasă la suprafaţă.

Zece gânduri despre iubire și viață



Când oferi prietenie celui care are nevoie de dragoste, este la fel cu a-i da pâine unuia care moare de sete.

Mai întâi câştigă-i dragostea, abia pe urmă fă-i cadouri; este mai greu, adevărat, dar aşa trebuie.

Dacă o lipseşti de frământări, iubirea se stinge…

O voi urî, dacă voi fi în stare; dacă nu, fără voia mea, am s-o iubesc.

Plăcerea care vine în deplină siguranţă este întâmpinată cu mai puţină bucurie.

Indiferent dacă refuză sau acceptă, întotdeauna este un deliciu pentru femei să fie întrebate.

Noaptea, iubirea şi vinul nu îndeamnă la nimic cumpătat.

Bătrânului nu-i şade bine nici soldat, nici amorezat. Acestea sunt atributele tinereţii.

Timpurile se schimbă şi noi ne schimbăm odată cu ele.

Toate se schimbă, dar nimic nu piere.

Publius Ovidius Naso