Love is life

Iubirea ne deschide calea spre spiritualitate, spre armonia sufletelor si frumusetea universului, caci doar iubirea se daruie neconditionat, fara teama de sacrificiu si fara a pretinde nimic in schimb. Si astfel il inalta si il innobileaza pe om. „Cel ce nu iubeste n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu este iubire” spune apostolul Ioan

"Iubirea este inrudirea omului cu Dumnezeu.Ea uneste la maxim persoanele umane fara sa le confunde.In iubire se arata plenitudinea existentei."Dumitru Staniloae

31 august 2012

Costache Ioanid - Cu Tine-n gand



Cu Tine-n gand, Te chem sa vii
sa-mi aperi viata de-orice cuget rau.
Te chem din zori de flori si simfonii,
cu ingeri albi plutind in jurul Tau.

Cu Tine-n gand, Te chem sfios,
privind sub pleoape cerul instelat.
Cu Tine orice gand e-un vis frumos
si orice vis frumos e-adevarat.

Cu Tine-n gand, doar eu si Tu,
un psalm de Har sa fie viata mea.
Doar "nu" sa spun atunci cand Tu spui "nu",
si "da" sa spun la orice spui Tu "da".

Cu Tine-n gand, c-an Paradis,
de-acum si pana-n cer ma voi trezi.
Cu Tine-n gand sa fiu pe cai de vis
si iar cu Tine-n gand in zori de zi...

 

Decalogul Fiintei Umane: 10 reguli de viata esentiale pentru tine!


 

Viata noastra reprezinta suma intamplarilor si a trairilor care ne formeaza ca fiinte umane. Vom avea o viata frumoasa atat timp cat vom trai frumos.

Retine...
1. In viata, evolutia pretinde durere.

Fii rabdator si puternic. Durerea pe care o simti acum iti va folosi in viitor. Asadar, construieste-ti baza personalitatii tale cu caramizile pe care viata ti le arunca atunci cand te astepti mai putin. Doar asa vei deveni o fiinta umana exceptionala, demna de respectul si iubirea celorlalti. Doar asa iti vei crea noi oportunitati in viata. Doar asa vei evolua.

2. Cat timp traiesti, inveti.

In fiecare etapa din viata inveti lucruri noi fie din proprie initiative, fie prin experientele la care viata te supune. Atat timp cat vei trai vei avea de invatat. Atat timp cat iti vei asculta intuitia si iti vei imbogati constant cunostintele nu vei imbatrani, ci vei deveni o noua persoana in fiecare zi, una din ce in ce mai inteleapta.

3. Fiecare experienta de viata este o lectie de viata pozitiva.

Nu uita sa intelegi lectia de viata pe care o primesti atunci cand lucrurile nu merg asa cum te-ai asteptat. Daca relatia in care esti implicat nu merge, daca la locul de munca ai incheiat o afacere proasta, daca ai facut o greseala in viata, toate aceste lucruri negative sunt de fapt cai spre a descoperi noi oportunitati. Lectiile de viata pe care le inveti din greseli sunt primul pas spre schimbarea pozitiva.

4. Adevarata frumusete a ta este in interior.

Pe masura ce cunosti pe cineva din ce in ce mai bine, majoritatea trasaturilor sale fizice nu mai au nicio importanta pentru tine. Oamenii din viata ta inseamna personalitate, inseamna energie. Importanta este esenta unei persoane, nu carcasa. Tocmai de aceea nici nu te indragostesti de frumusetea fizica. Iubesti trasaturile fizice pe termen scurt si inima, sufletul, pe termen lung. Astfel, atunci cand intre tine si o persoana speciala se leaga o legatura profunda, imperfectiunile fizice devin irelevante.

5. In viata, doar tu stii de ce esti capabil cu adevarat.

Daca cineva nu se poate uita in inima ta si sa vada cata pasiune daruiesti in viata ori in sufletul tau pentru a descoperi cat de mare iti este vointa, atunci acel cineva nu are niciun drept sa-ti spuna ce poti face sau ce nu poti face. Desi altii pot observa care ne sunt oportunitatile sau evenimentele din viata ce ne impiedica sa realizam ceva, doar noi insine ne cunoastem in profunzime si stim de ce suntem capabili cu adevarat.

6. Negativismul otraveste sufletul.

Nu te lasa influentat de evenimentele negative din viata ta! Evita sa te superi si concentreaza-te asupra lucrurilor care conteaza cu adevarat. Viata este scurta si tocmai de aceea timpul este foarte pretios. Scutura-te de ceea ce te da inapoi, elibereaza-te de negativism si vei observa cum imaginea de ansamblu a vietii tale va capata sens.

7. In viata, iubirea se transforma in fericire.

Fericirea pe care o resimti in viata ta este direct proportionala cu dragostea pe care o daruiesti. De ce? Pentru ca atunci cand iubesti sincer iti dai silinta sa devii o persoana mai buna. In tinerete, dragostea te va invata multe lucruri despre viata, iar la maturitate se va transforma in fundatia traiului tau de zi cu zi.

8. In viata castigi respect doar respectand.

Respectul celorlalti nu il castigi prin impunere sau manipulare. Respectul il castigi ascultandu-i pe cei din jur, incercand sa le intelegi sentimentele si tratandu-i, la randul tau, cu respect. Controleaza-ti emotiile si trateaza cu respect pe toata lumea, inclusiv pe cei care sunt nepoliticosi cu tine. Demonstreaza-ti ca esti bun si puternic.

9. Sanatatea ta inseamna viata ta.

Corpul tau este cea mai importanta si interesanta unealta pe care o detii. Fara el, nu ai fi in viata. Asadar, ingrijeste-te asa cum trebuie. Fa sport pentru a te mentine in forma. Hraneste-te bine. Sanatatea este esentiala pentru a avea energia necesara pentru o viata frumoasa, plina de evenimente placute si impliniri pe toate planurile!

10. Propriile alegeri iti modeleaza viata.

In fiecare zi din viata ta ai o alegere de facut. Alege sa apreciezi ceea ce ai deja. Alege sa zambesti. Alege sa iti faci timp pentru tine si cei dragi. Alege sa fii pozitiv. Alege sa fii entuziast. Alege sa fii persistent in a-ti urma visul. In alegerile tale sta totul - ele sunt unealta spre o viata frumoasa si fericita!


 

30 august 2012

Drumul catre intimitatea adevarata


 
Poate ca in relatiile de cuplu teama de intimitate are cel mai greu cuvant de spus. Obisnuiti cu atatea armuri pe care le caram cu noi zi dupa zi, traim frici ingrozitoare la gandul ca ne-am putea simti mai usori cu cateva tone doar prin simplul fapt de a renunta la aceste echipamente de protectie, macar in relatie cu persoana pe care am ales-o pentru a ne impartasi viata.

Vise fara glas, nevoi neexprimate, ganduri simtite si traite dar niciodata impartasite…toate se evapora intr-un spatiu comun al nespusului dintre cei doi. Iar acest nespus poate deveni nemilos intr-o zi si poate pune stapanire si pe ultima farama de comunicare de la suflet la suflet, pe ultima sfortare plapanda de a ajunge la inima celuilalt. Insa, poate ca nici atunci nu e prea tarziu. Poate ca nici in al noulea ceas nu e imposibil sa strabatem miile de kilometri care par a sta intre noi si inima partenerului nostru.

Iata un exemplu despre care am citit zilele trecute:

Un barbat avea o sotie si doi copii pe care ii iubea foarte mult. Era insa profund nesatisfacut de intimitatea fizica din cuplu. Atunci cand a incercat sa vorbeasca cu sotia despre acest subiect, reactia ei l-a facut sa se simta dispretuit si rusinat. Astfel, si-a gasit o iubita cu care a simtit implinirea intimitatii fizice. In schimb, a inceput sa se simta vinovat si a incercat de multe ori sa incheie relatia cu ea. Ar fi preferat sa poata vorbi deschis cu sotia despre sentimentele lui. Insa de fiecare data cand deschidea subiectul, ea il ridiculiza. Parea imposibil pentru el sa depaseasca aceasta situatie. Desi parea evident pentru el ca sotia lui ar fi trebuit sa stie despre aventura, ea nu ii punea niciun fel de intrebari legat de asta.

Exista multe moduri de a privi aceasta situatie. Putem sa acuzam barbatul ca a dezamagit si s-a comportat dezonorant. Sau ne putem uita la el intr-un fel mai putin acuzator si putem aprecia faptul ca a tinut cont de propriile nevoi. Am putea sa-i sugeram exercitii pentru a-si dezvolta stima de sine si a-si reduce vina. Am putea sa-l indemnam sa se gandeasca la motivul pentru care tine neaparat sa-i spuna sotiei despre aventura lui, din moment ce ea nu vrea sa stie. Insa daca ne concentram intr-o astfel de situatie pe ceea ce se petrece cu adevarat in suflet, lucrurile pot lua o turnura diferita.

De exemplu, sa presupunem ca acest barbat isi cerceteaza mai intai dorinta de intimitate si motivul pentru care nu se simte capabil sa vorbeasca cu sotia depre nemultumirea lui. Ii devine clar ca el si sotia lui au creat in primii ani de relatie un angajament nespus, dar trainic, de a nu vorbi despre lucruri care le pot ameninta linistea aparenta. Si-a creat despre sotia lui imaginea cuiva care nu vrea sa stie nimic si si-a adjudecat, in relatie cu ea, rolul persoanei ale carei dorinte nu sunt importante – situatie care repeta modul in care se simtea in relatie cu mama sa. Sotia si-a creat despre sot imaginea unei persoane cu multe cerinte si nevoi, avand despre ea insasi parerea ca este mult prea mica si prea slaba pentru a le indeplini – ca o repetare a modului in care s-a experimentat pe sine insasi in relatie cu tatal ei. Cand acesti doi oameni vorbeau despre relatia lor, se refereau, in primul rand, la sistemul de constrangeri continut in aceste imagini interne ale unuia despre celalalt, si la angajamentele nespuse pe care le-au facut, in relatia lor, pe baza acestor imagini. Imaginea fiecaruia despre celalalt a contribuit la formarea asteptarilor si a comportamentului lor unui fata de celalalt.

 

Din persectiva procesului de a ajunge la intimitatea adevarata, exemplul nostru poate avea un final fericit. Daca cei doi reusesc sa ajunga la intimitatea de a vorbi unui cu celalalt, de a descoperi cat de gresite sunt imaginile pe care fiecare le are despre celalalt, in ciuda tuturor anilor traiti impreuna si a dragostei impartasite, atunci relatia poate avea sansa sa ajunga la un stadiu profund si autentic. In prima faza, pare ca barbatul este persecutorul, din moment ce el este cel care are aventura si ii este necredincios sotiei. Insa, daca sotia gaseste puterea de a se uita cu sinceritate in sufletul ei, poate vedea ca si ea a fost un persecutor la randul ei si ca, intr-un anumit mod, si ea a fost necredincioasa. Impatasind poate aceeasi reticenta ca mama si bunica fata de manifestarea feminitatii si manifestand aceleasi inhibitii ca si ele referitor la intimitatea sexuala, poate ca nu a fost niciodata total disponibila pentru sotul ei. Nu a fost cu adevarat capabila sa se deschida total si autentic. Si nu i-a spus niciodata sotului ei despre aceasta dorinta de a se deschide mai mult. Nici nu i-a dat prin cap ca asta ar putea fi ceva la care sa poata lucra impreuna, ca prieteni. In familia ei nu exista niciun model deacest fel. La inceputul relatiei, cand sotul ei i-a oferit sprijinul pentru o astfel de colaborare, ea nu a inteles cea vrut el si a crezut ca el isi doreste ceva ce ea nu poate oferi.

Asadar, ce putem face pentru a practica mai mult intimitatea? Primul pas pe aceasta cale este sa ne antrenam astfel incat sa devenim constienti de obstacolele in calea intimitatii. Asta inseamna sa fim capabili sa ne uitam la ce se intampla in relatie fara judecata, fara autojudecata, dincolo de bine si de rau.

Nu inseamna ca lucrurile vor fi mai usoare, insa poate aduce o mare deschidere a sufletului si poate contribui la crearea unui spatiu interior al cuplului. Multe cupluri dezvolta abilitati de recunoastere a tiparelor si de identificare a comportamentelor inconstiente. Atunci putem observa tendinta inconstienta de a-l modela pe partener intr-un anumit fel si putem simti durerea atunci cand partenerul nu se comporta asa cum vrem noi. Multi pot incepe sa observe cum incearca sa se modeleze pe sine intr-o anumita directie in incercarea de a fi iubitori si placuti. Uneori, descopera ca incearca sa-l modeleze pe partener intr-o directie nedorita initial.

Oare de ce incercam sa ne modelam partenerul intr-un mod pe care nu il dorim, de fapt? O posibila explicatie este pentru ca tindem sa cream dragoste intr-o forma pe care o cunoastem din copilarie. Modelam relatia prezenta la modul inconstient astfel incat sa o putem experimenta intr-un mod care ne este familiar. Si suntem dispusi mai degraba sa acceptam nemultumirile si suferinta drept rezultat, decat sa tradam loialitatea fata de familia de origine.

Un alt pas catre intimitate este dialogul. Daca vrem sa ne eliberam de obiceiurile noastre avem nevoie de prieteni, oameni in care avem suficienta incredere si care ne pot ajuta sa identificam perceptiile si credintele noastre. Avem nevoie de suport pentru a afla care sunt obiceiurile si care este adevarul. Ce poate fi mai folositor decat faptul ca ambii parteneri din relatie sunt angajati in observarea serioasa a propriilor tipare? Cine ne poate ajuta mai mult sa ne uitam la obiceiurile noastre din copilarie decat mama si tatal copiilor nostri? In cine putem avea mai mare incredere decat in partenerul nostru?

Dupa ce cuplul a pasit pe aceasta cale, problemele de cuplu nu mai sunt doar simple amenintari; ele pot fi privite ca ocazii reale pentru a petrece timp, impreuna, in spatiul deschis al sufletului.

Poate ca pare imposibil pentru multi sa ajunga la acest fel de intimitate. Unii poate ca nu sunt interesati, iar pentru altii pretul care trebuie platit poate parea urias. Uneori, a ne analiza propriile obiceiuri si a ne expune propriile vulnerabilitati in fata celorlalti ne creeaza o panica atat de mare incat schimbarea pare imposibila.

In egala masura, ar fi un mare pacat sa murim inainte de a experimenta dragostea de cuplu din perspectiva intimitatii adevarate. Prin intimitatea autentica putem fi, in acelasi timp, atat noi insine in intregime cat si parte inseparabila a altei persoane, deci a intregului.


 

 

Compasiunea pentru propria persoana: usa spre autovindecare


 
Pana cand nu invatam sa avem compasiune pentru noi insine, nu ne iubim cu adevarat. Lipsa de iubire pentru propria persoana este cauza tuturor ranilor noastre spirituale, emotionale si mentale. Cand nu ne iubim pe noi insine, suntem deconectati de la Sursa, care este insasi dragostea. Din momentul in care devenim constienti de Sursa, ne constientizam ranile, si devenim disponibili sa ne asumam responsabilitatea pentru viata noastra. Apoi, compasiunea pentru noi insine este urmatorul pas esential catre vindecarea si starea noastra de bine.

Majoritatea dintre noi am fost probabil invatati ca trebuie sa avem compasiune pentru ceilalti, dar am fost invatati vreodata ca e nevoie sa avem compasiune pentru propria persoana, in primul rand? Adevarul este ca, pana nu avem compasiune pentru noi insine, nu vom fi capabili sa o oferim altora. Apoi cand incercam sa fim plini de compasiune cu ceilalti si esuam, rezultatul inevitabil este acela de a ne afunda si mai mult in autojudecata.

Cand fiinta ta striga dupa compasiunea de sine
Cand se intampla ceva si simtim emotii negative puternice, de cele mai multe ori este vorba despre o rana veche din copilarie care a fost declansata. Se deschide o usa catre inconstient gata sa ne lase sa intram si sa stam cu noi insine, pentru a ne vindeca rana. Conditionarea noastra ne spune sa ignoram usa si sa ne apelam la tactici de distragere, precum comportamente adictive.

Cand durerea devine foarte mare, ne aflam intr-un loc in care cautam sa ne vindecam si sa gasim o cale de a ne simti bine.
Toate ranile noastre pornesc de la credinta falsa ca suntem separati de Sursa. In cele din urma, Sursa face vindecarea iar primul pas in orice practica de vindecare este alinierea cu Sursa. Partea umana, psihologica cere de la noi sa ne acordam noua insine compasiune, ceea ce duce aproape mereu la dezvaluirea ranii principale. Pentru vindecare, avem nevoie sa devenim constienti de ranile noastre si sa fim disponibili sa aducem vindecare acestor parti vulnerabile din noi.

Compasiunea pentru propria persoana inseamna sa fim complet constienti de noi insine, intr-un mod lipsit de judecata, la fel cum ar face un prieten loial. Este disponibilitatea de a ne comporta cu noi insine precum un companion iubitor si intelegator cu propria ta durere. Compasiunea include grija, solicitudine, sensibilitate, caldura, dragoste neconditionata, tandrete, acceptare, mila, bunatate, caritate. Aceasta e compasiunea care curge in interiorul nostru si invaluie ranile noastre emotionale cu acceptare, dragoste neconditionata si intelegere intima.

Nimeni in lume nu ne cunoaste sentimentele si ranile asa cum ni le stim noi. De aceea, noi suntem cei mai calificati sa aducem iubire acestei parti ranite din noi insine. Compasiunea pentru propria persoana inseamna sa ne vedem cele mai adanci rani fara a ne judeca. A-ti arata compasiunea inseamna sa fii disponibil si sa simti realitatea durerii tale fara sa o acoperi sau fara sa incerci sa o rezolvi. Din momentul in care dragostea de sine apare, se deschide o usa de intelegere catre motivul pentru care durerea se afla acolo. Pe masura ce ne imprietenim cu noi insine, constientizarea reveleaza dinamica cauza/efect care a creat rana initiala-un set de circumstante pe care le-am experimentat si din care am creat o credinta negativa despre noi insine.

De ce avem nevoie de compasiune pentru propria persoana?
Pana cand ajungem in mod constient la vindecarea psihologica si starea de bine, ranile noastre energetice si constrangerile care apar din sentimentul de a fi separati de Iubire raman in campul nostru energetic.

Ne pot iubi si ne pot arata compasiunea multe persoane din jur, si da, asta poate ajuta. Ne ajuta sa ne deschidem si sa primim. Insa compasiunea care declanseaza adevaratul proces de vindecare provine din interiorul nostru. Miezul fiecarei rani pe care o avem este gandul/credinta ca suntem separati de Dumnezeu, de Iubire, si teama ca suntem nedemni de iubire. Este o credinta despre propria persoana pe care am acceptat-o. Si esti singurul care isi poate schimba aceasta credinta si experimenta adevarul absolut care reflecta cat de demn esti de iubire. Asta poate face compasiunea pentru propria persoana.

Desi altii ne pot spune ca suntem buni, frumosi, destepti, si asta e foarte bine, partea ranita din noi inca se va mai agata de credinta falsa ca nu suntem suficient de buni, destepti sau frumosi, pana cand nu auzim asta de la noi insine. Toate afirmatiile din lume nu vor functiona pana cand nu punem sub semnul intrebarii credinta de baza ca suntem separati de Iubire, cu ajutorul experimentarii adevarului ca suntem infinit iubiti.

Acest lucru completeaza un ciclu psihologic care este esential pentru vindecarea permanenta, astfel incat rana energetica din interior sa nu continue sa se regenereze. Pana cand nu vindecam cauza ranii (credinta ca suntem separati de sursa, de iubire) cu ajutorul adevarului (ca nu am fost niciodata separati de Sursa si ca suntem total demni de dragoste, inclusiv de propria noastra dragoste) rana sta in campul energetic si continua sa atraga aceleasi scenarii dureroase in experienta noastra.

Cand ne consideram pe noi si vindecarea noastra prioritare, incepem sa vedem de ce am facut si am spus lucruri de care nu suntem mandri. Vedem ca reactiile noastre la anumite situatii nu au fost intr-un anumit fel, doar pentru ca suntem rai. Am reactionat asa pentru ca sufeream si nu stiam ca avem alte optiuni. Insasi aceasta realizare deschide usa pentru compasiunea fata de propria persoana, si deci, pentru starea de bine.

De unde sa pornim?
Pentru multi dintre noi, compasiunea de sine este un concept nou. Nu este ceva care este modelat sau invatat in copilarie si nici macar in viata adulta.

Fiecare circumstanta din viata noastra prezenta care declanseaza durerea emotionala este o oportunitate de a practica compasiunea fata de propria persoana si de a sta cu tine insuti, la un nivel profund si intim. Daca ramanem inaceasta introspectie, putem descoperi rusinea care se afla in adancurile noastre, oferindu-ne oportunitatea de a ne vindeca. Data viitoare cand suntem provocati de un eveniment sau o persoana…

…putem cere ajutorul de la sistemul tau de ghidare interior:

“Draga Sursa, ajuta-ma sa vindec aceasta parte ranita din mine insami. Ajuta-ma sa invat sa ma iubesc pe mine insami, in acel loc in care sufar.”

Accepta in intregime orice s-ar fi intamplat atunci cand ai fost provocat.
Accepta in intregime tot ceea ce simti, precum si tot ceea ce ai facut, spus sau gandit. Accepta in intregime tot ceea ce au facut, au spus sau au simtit alte persoane. Accepta toate circumstantele. Reluarea mentala, dorinta ca lucru sa nu se fi intamplat, agatarea de gandul ca n-ar fi trebuit sa se intample, sau rezistenta la gandul ca s-a intamplat este o risipa a energiei pretioase care ar putea fi focalizata asupra vindecarii. Adevarul este ca orice s-ar fi intamplat s-a intamplat. Cand acceptam asta, putem sa mergem mai departe si sa ne concentram pe vindecare.

Muta-ti atentia de la cealalta persoana catre autoconstientizare. Suntem responsabili pentru tot ceea ce simtim, gandim, spunem sau facem. Mai tarziu, in procesul de vindecare te poti adresa conexiunii cu cealalta persoana implicata si ii poti oferi compasiunea ta. Pentru moment, muta-ti intreaga atentie de la perspectiva ta concetrata pe exterior inspre interior. Constientizarea este perspectiva si ochiul din interior care vede totul, dintr-o perspectiva neutra si fara judecata. Observa totul, dar nu se angajeaza in nimic. Asta inseamna Observatorul.

Gaseste-ti dorinta de a fi tu insuti. Fa din tine o prioritate, in special din copilul ranit din tine-rana ta principala.
Pe masura ce renunti la filmul care ruleaza in lumea exterioara incepi sa te concentrezi pe a fi tu insuti. Constientizeaza circumstantele care ti-au declansat reactiile si sentimentele negative.

Intreaba-te: Ce simt?
Invita si constientizeaza-ti toate sentimentele, oricare ar fi ele: furie, tristete, frica, resentimente, invidie. Nu judeca niciunul din ele. Este pur si simplu energie care se misca prin tine. Nu este nici de bine, nici de rau. Este doar energie.

Pe masura ce simti ce se intampla in interior, observa familiaritatea sentimentelor. Adu-ti aminte de un timp trecut din viata ta cand ai simtit aceste sentimente. Intr-un anume punct, te vei simti ca un copil si vei realiza ca acel copil inca traieste in interiorul tau. Observa ca aceste sentimente pe care copilul din tine le experimenteaza exista acolo pentru ca s-au intamplat anumite evenimente, intr-un anumit moment. Nu este nimic gresit in a avea aceste sentimente. Ele sunt rezultatul natural a ceea ce s-a intamplat.

Acum e momentul sa fii prietenul acestui copilas din interiorul tau. Experimenteaza acea parte din tine care este ca un prieten loial, plin de compasiune, care te iubeste neconditionat. Iti poate lua ceva timp si rabdare sa gasesti acest aspect din tine, dar te asigur, este acolo. Daca crezi ca nu este dragoste acolo, elibereaza acest gand si priveste-ti inima din perspectiva Observatorului-observatorul neutru din interiorul tau. La inceput poti simti o senzatie de caldura. Mentine-ti atentia asupra inimii, elibereaza gandurile si observa. Vei simti tandrete, lumina, spatiu si caldura. Cu aceasta dragoste din inima, imagineaza-te pe tine imbratisandu-ti copilul interior, astfel incat el sa stie ca esti aici pentru el:
“Buna, micutule, sunt aici cu tine. Voi fi aici cu tine si tu vei simti asta. Nu te voi parasi. Voi ramane cu tine cat timp ai nevoie. Putem simti asta impreuna. Nu esti singur.

Nu sunt aici sa incerc sa te repar sau sa te schimb. Vreau sa fiu cu tine asa cum esti. Te iubesc asa cum esti. Nu am asteptari de la tine. Sunt fericit sa fiu cu tine. Esti foarte important pentru mine si te iubesc foarte mult.”

Adu-ti copilul ranit in inima
Noi suferim atunci cand consideram ca suntem in afara inimii noastre. Poate consideram ca suferim din lipsa dragostei celor din jur, insa nu este niciodata vorba despre asta. Suferinta noastra provine din a gandi si a simti faptul ca suntem in afara propriei iubiri. Nimic nu este mai dureros decat asta. Acesta este locul de absoluta lipsa de putere. Aducandu-ne atentia in inima, din nou, e momentul sa ne inconjuram copilul interior cu dragoste. Cu cat esti mai mult alaturi de el si il cunosti, cu atat iti va lua mai putin efort pentru a-l iubi. Te vei indragosti de aceasta parte din tine cand iti vei permite sa experimentezi adancimea fiintei sale tandre si minunate. In cele din urma, asta esti tu! Starea noastra naturala este sa ne iubim pe noi insine. Trebuie doar sa ne dam spatiu sa privim si sa vedem frumusetea si puritatea acestei fiinte mici din noi, pentru a deveni constienti de cata dragoste si compasiune simtim deja pentru noi insine.

Pentru multi dintre noi, compasiunea pentru propria persoana este precum mancarea pentru cei infometati. Cand incepi sa simti propria iubire, vei realiza cata energie ai consumat incercand sa lasi dragostea si compasiunea pe dinafara. Si ca nu conteaza cat ai primit de la ceilalti, nu a fost niciodata de ajuns. Pentru ca nu ti-a schimbat credintele interioare. Daca cineva iti spune “esti minunat” si in fiinta ta, poate in subconstient, iti spui tie insuti “nu, nu sunt,” dragostea celuilalt nu iti va folosi decat, temporar, pe post de bandaj. Nu va trece mult pana vei cere si mai mult de la persoana respectiva sau de la altcineva. Si cu cat vei primi mai multa atentie, cu atat va fi suficient.

Numai compasiunea pentru propria persoana si dragostea de sine va putea umple acel gol interior care provine din credinta falsa ca nu suntem demni de iubit. A-ti arata compasiune pentru tine insuti iti permite sa experimentezi constient si direct, pentru tine si despre tine, ca esti cu adevarat de iubit si esti iubit. Aceasta experienta directa va schimba credinta ta veche si falsa la nivel energetic-spiritual, emotional si psihologic. Schimbarea in vibratia ta iti va schimba si celulele tale, eliberand energia lipsei.

Rabdarea
Dupa o viata de practica a judecatii de sine, autocritica va mai aparea din cand in cand daca nu intelegem procesul sau daca nu suntem capabili si facem tot procesul o data. Incepe de unde esti. Atunci cand, in trecut, am experimentat traume severe, orice discutie despre compasiunea de sine poate suna ca o limba straina. Este in regula. Pas cu pas, vei fi ghidat catre nivelul urmator.

Cand practici aceste sugestii de trezire a compasiunii de sine, probabil ca iti va lua ceva timp. Ne vindecam pas cu pas. Pentru unele din amintirile intense din trecut poate lua mai mult timp sa acceptam sentimentele conectate cu ele si sa ne acordam noua insine compasiune in acele zone. Nu considera ca ai gresit. Acorda-ti compasiune indiferent unde te afli in acest proces. Fii acolo unde esti si lucreaza cu tine de acolo. Fii bland cu tine indiferent ce se intampla in interiorul tau. Este suficient pentru a practica compasiunea de sine!

Care sunt rezultatele acestei practici?

Toate comportamentele de aparare pe care le-am adaptat – retragerea, proiectarea propriilor sentimente-au fost desemnate sa faca parte din psihicul nostru pentru a ne proteja copilul ranit, in singurul mod in care stiam sa o facem. Cand aducem puterea compasiunii in viata noastra, se intampla vindecarea psihologica. Psihicul nostru nu mai simte nevoia sa ia masuri defensive pentru a proteja copilul interior vulnerabil, din momentul in care vede ca in final avem grija de de acest copil intr-un mod coespunzator.

Cand practici compasiunea de sine vei descoperi mai mult spatiu si o stare de bine din interior. Vei simti mai multa libertate de a te arata asa cum esti. Cand iti vei cunoaste copilul interior mai mult si ii vei acorda mai mult dragostea ta, vei cunoaste autoimputernicirea adevarata si vei avea incredere mai multa in capacitatea de a avea grija de tine. Vei putea impune limite mai sanatoase altor oameni si nu vei depinde de ei pentru a avea grija de tine.

Pe masura ce simti mai multa iubire pentru tine, campul tau energetic va vibra altfel si vei putea atrage in viata ta circumstante care iti vor aduce iubirea.



 

Sexualitatea, legatura dintre materie si spirit-2


Astazi intram putin in istoria sexualitatii si in problemele specifice pe care le experimenteaza femeile si barbatii in zilele de astazi, in exprimarea de sine din punct de vedere sexual.
S-au intamplat multe in acest domeniu, de-a lungul timpului. Istoria despre care vreau sa vorbesc este una de puternica lupta dintre barbati si femei. Aceasta istorie este veche si incepe din timpurile stravechi.

In ultimul stadiu al istoriei noastre, barbatul a jucat rolul persecutorului. Dar nu a fost mereu asa. Au fost timpuri in care femeile au fost mult mai puternice in domeniul public si privat al vietii. Si femeia a fost opresoare a energiei masculine intr-un mod la fel de crud si de sadic. Femeia nu este in mod natural sexul supus sau oprimat si nu este prin definitie nici cel mai iubitor sex. Stereotipurile despre femeile care sunt dulci si lipsite de putere si despre barbati care sunt duri dar insensibili spun mai multe despre ultima faza a istoriei mentionate mai sus decat despre barbatii si femeile in sine.

Au fost momente in istoria scrisa in care societatile matriarhale erau privite ca ceva normal. In acele timpuri, femeile isi foloseau energiile intr-un mod distructiv, fiind lipsite de respect fata de forta vietii si de creativitatea fiecarei fiinte umane. Era un timp in care femeile aveau putere asupra barbatilor. Femeile ii controlau si ii manipulau pe barbati, folosind puterea emotiilor si a intuitiei cu care ele aveau o afinitate naturala. Si-au folosit, de asemenea, abilitatile mediumice pentru a controla barbatii. De exemplu, se faceau sacrificii si ritualuri in care barbatii erau torturati si omorati

Acest aspect picteaza o latura a relatiei dintre barbati si femei. Opresiunea femeii de catre barbat a fost evidenta in perioada acoperita de istoria noastra scrisa. Dar ura pe care au aratat-o barbatii fata de femei nu a venit din senin. Pe langa culturile traditionale si obiceiurile care le-au influentat, exista si rani emotionale puternice in sufletul colectiv masculin, care provin dintr-o era indepartata.

As vrea sa va invit sa simtiti in interioriul vostru urmatoarele aspecte. Pentru femei intrebarea este: va puteti imagina ca ati exercitat putere asupra barbatilor si ca ati incercat sa le controlati energia? Pentru barbati intrebarea este: va puteti imagina ca asta s-a intamplat pe scara larga si ca voi erati considerati ca fiind sexul slab? Lasati-va intuitia sa va conduca si permiteti emotiilor sa iasa la suprafata. Raspunsul poate fi surprinzator.

In interiorul masculinului colectiv, ura sufleteasca si resentimentul s-a nascut datorita istoriei vechi. Asta a dus la oprimarea energiei feminine in zona politica dar si in zona religioasa, in special prin biserica. Ideea conform careia sexualitatea este un pacat sau ca este un rau necesar este un tip de gandire masculina influentata de reprimarea sexualitatii masculine in alta era. Sexualitatea masculina era considerata un instrument pentru procreare, fara respect pentru partea sentimentala a barbatului si pentru legatura emotionala dintre tata si copiii. Copiii erau crescuti de catre mama, separati de tata si nu se acorda nicio atentie dorintelor tatalui. Valorile importante erau predate de catre mama iar inferioritatea barbatilor era la rang de valoare atunci. Barbatul era un catar, bun pentru munca, si in niciun caz un partener egal.

Pe langa biserica, si lumea stiintei a aratat ostilitate energiei feminine. Desi stiinta si religia nu au fost cele mai bune prietene, au fost unite in rezistenta lor in fata energiei feminine, intuitive si curgatoare. Dogmele bisericii sunt rigide, iar metodele stiintifice sunt limitative in alt fel. Stiinta moderna a fost inovativa, dar s-a blocat intr-un mod stramt de gandire care nu permite energiei feminine sa fie participativa. Gandirea stiintifica este analitica si logica si nu poate fi explicata de motive rationale. Asta se datoreaza memoriei sufletului, care isi aduce aminte de durerea si umilinta care dateaza din timpul in care puterile psihice erau folosite de femei contra barbatilor, ca instrument de manipulare.

Vorbim despre aceasta istorie antica pentru mi-ar placea sa clarific faptul ca, in batalia sexelor, nu exista victime si persecutori, nu exista baieti buni si baieti rai, pentru ca am fost, pe rand, in ambele roluri cu totii. A existat o lupta intre energiile masculine si feminine, prin care aceste energii au fost opuse si complementare unele altora. In aceste zile, si barbatii si femeile sunt invitati sa-si uneasca fortele din nou si sa redescopere bucuria si onoarea dansului originar intre energiile masculine si feminine.

Energiile feminine sunt cele care conduc si inspira, in timp ce energiile masculine servesc si protejeaza. Energia feminina este inspiratia din spatele creatiei, iar energia masculina are grija de manifestarea energiei in forma si in actiune. Ambele energii lucreaza prin fiecare fiinta, fiecare individ, indiferent daca suntem barbati sau femei. Nu este relevant daca esti barbat sau femeie, este vorba de balanta si relatiile dinauntrul nostru.

Blocaje in sexualitatea feminina

La femei cele mai mari blocaje sunt in zona primei si celei de-a doua chakre, cele mai ranite in urma secolelor de oprimare sexuala si de violenta. Pentru cateva milenii, femeile au avut si inca mai au, in anumite parti ale globului, un rol de servire in multe arii ale societatii. In ce priveste sexualitatea, inegalitatea s-a manifestat sub forma de violuri si umilinta pe scara larga. Ca rezultat, sufletul colectiv feminin a avut incredibil de suferit. Exista rani emotionale profunde care au nevoie de timp si de dragoste pentru a fi vindecate.

Adesea, dorinta de uniune sexuala este simtita de femei ca o dorinta a inimii sau sub forma unor sentimente spirituale. Insa atunci cand ajung in situatii de intimitate fizica, femeile pot afla ca nu isi pot manifesta liber energia sexuala din cauza unor blocaje energetice in prima si a doua chakra. In aceste doua chakre exista memoria colectiva a sexualitatii ranite. Aceste experiente au fos atat de dureroase, incat femeile si-au retras, inconstient, energia si constientizarea din zona pantecului. Cand aceasta parte a corpului este abordata din punct de vedere sexual, muschii se contracta in mod instinctiv si corpul emotional semnaleaza rezistenta in mod automat.Celulele fizice sunt constiente de trauma si nu merg mai departe in invitatia dansului. Ele vor sa se inchida si sa creeze o bariera care sa le protejeze de agresiune. Este o reactie normala si ar trebui privita intotdeauna cu respect. A folosi forta pentru a indeparta rezistenta inseamna sa perpetuam rana.

 

Cand ai aceste emotii, ca si femeie, este foarte important sa devii complet constienta de ele; in tine poate fi multa furie, rezistenta sau frica, in ceea ce priveste intimitatea fizica. Toate aceste emotii sunt adesea mai vechi decat relatiile in care te afli esti, si uneori chiar mai vechi decat tine. Pot fi traume vechi, ale stramoaselor tale, adunate in aceste chakre si stand la baza multor rani emotionale profunde.

In mod special, as sfatui femeile care recunosc aceasta durere sa se imprieteneasca cu acel aspect din ele care altadata, prin vocea stramoaselor, s-a manifestat sub forma persecutorului. Iti recomand sa intri in contact cu energia persecutoare sau cu femeia puternica dinauntrul tau. Faptul de a fi fost victima violentei sexuale a dus la strangerea a multa furie in campul tau de energie. Poate fi furia multor generatii. Aceasta furie te blocheaza si te mentine prins intr-un sentiment de lipsa de putere si de victimizare. Pentru a elibera furia, ai nevoie sa intelegi. Ai nevoie sa vezi perspectiva de ansamblu. Cand te poti imagina ca pe o femeie puternica care a fost cruda si nemiloasa fata de barbati si cand poti simti in interiorul tau aceasta parte din tine, mania se poate dizolva. Poate tasni din sufletul tau o intelegere mai profunda, o cunoastere a faptului ca suntem parte dintr-o istorie in care am jucat, pe rand, rolul persecutorului si al victimei. Este aproape imposibil sa iti eliberezi emotiile de durere, lipsa de putere si victimizare fara sa privesti la cealalta parte din tine, partea intunecata.

Poti deveni constienta de aceasta parte din tine in viata de zi cu zi. Cand simti aceasta energie, dorinta de a-ti exercita puterea sau de a-i rani pe altii, poti realiza adevarul: nu ai fost numai victima neajutorata a circumstantelor exterioare. Exista o legatura karmica intre victima si persecutor si ambele roluri reflecta aspecte din noi insine.

Atunci cand iti cunosti si accepti partea intunecata, poti privi la ranile tale profunde intr-un mod diferit. Atunci cand exista intelegere, furia se poate dizolva iar tu poti intra in legatura cu straturile tale emotionale ascunse: tristetea, jalea, durerea care se afla acolo pe multe nivele, inclusiv la nivelul corpului.

Este foarte important pentru femei sa realizeze aspectul de persecutor din ele insele si sa lucreze cu el. Cand exista ura si furie in privinta sexualitatii, e nevoie sa realizam ca, prin furie ne identificam cu rolul victimei si ne furam noua insine libertatea.

Incearca sa simti inauntrul tau ca in arena sexualitatii se joaca un joc in care ai indeplinit ambele roluri, atat de om bun cat si de om rau. Din acel loc poti merge intr-un loc al impacarii. Totul se intampla pentru un motiv. Actele de violenta si de represiune pot fi lipsite de inteles, dar exista intotdeauna o poveste in spatele lor.

Blocajele din sexualitatea masculina

In ceea ce priveste sexualitatea masculina, blocajele care apar sunt mai mult la nivelul inimii. La acest nivel, poate aparea o frica de abandon sau o frica de intimitatea emotionala profunda. De cele mai multe ori, frica poate avea radacinilie mult mai departe decat ne putem imagina. Este vorba despre era in care femeile ii dominau pe barbati. Barbatii au invatat ca este periculos sa-ti deschizi sufletul si sa-ti arati emotiile in fata partenerei.

In interiorul barbatilor sunt frici profunde legate de abandonul in fata laturii lor simtitoare. Insa aceste frici nu se manifesta in mod necesar la nivel fizic. Ei pot participa in actul fizic sexual, tinandu-si sentimentele separat. Pot fi prezenti sexual, la nivel fizic, insa partea sentimentala poate lipsi cu desavarsire. Emotiile sunt inchise undeva, din cauza fricii de a fi vulnerabil in fata unei posibile respingeri. Sunt amintiri colective ale sufletului, legate de abandon si de rani emotionale.
Rabdare si dragoste

In general, blocajele energetice sunt oarecum diferite de la barbati la femei. Este foarte important sa comunicam deschis unii cu altii, legat de ceea ce simtim cand suntem impreuna. Cand avem incredere cu adevarat in partenerul nostru, putem sa investigam fara rusine locul in care energiile noastre sexuale se blocheaza in intimitate. Asta poti face devenind constient, atunci cand exista intimitate intre voi, pana la ce punct va permiteti voua insiva sa simtiti si sa va exprimati.Vedeti daca va simtiti blocati in vreo parte a corpului sau in emotiile si sentimentele voastre. Simtiti o caldura in suflet cand sunteti impreuna? Simti o deschidere spirituala cand te deschizi catre celalalt? Esti pregatit sa-l intalnesti pe celalalt in intregimea lui/a ei?

Multora dintre noi le e frica de intimitate. Cu totii dorim o relatie care sa ne implineasca. Si pe strada si la televizor, reclamele se refera la idealul unei relatii satisfacatoare din punct de vedere emotional si sexual. Dar adevarata intimitate ne inspaimanta de moarte. Cand altcineva se apropie de noi si ni se cere sa dam jos toate mastile, toate inhibitiile de care nu erai constient ies la suprafata.

In momentul in care ies la suprafata, incearca sa nu te judeci pentru ele. Observa in schimb oportunitatea de a investiga aceste inhibitii si blocaje din tine. Nimeni nu este lipsit de ele. Toti oamenii au blocaje care ii opresc din a experimenta sexualitatea in sensul larg pe care l-am descris la inceput. De aceea, e bine sa privim la curgerea energiei sexuale si, prin constientizare, chiar daca esti singur sau intr-o relatie, sa tratam aceste blocaje cu grija si respect.

Pastreaza-ti dorinta pentru o experienta sexuala completa si adevarata! Drumul catre experimentarea sanatoasa a sexualitatii poate fi lung. Dar pe parcursul lui vei regasi dragostea si compasiunea pentru tine si pentru altii. Si poti vindeca povestile ancestrale ale luptei dintre barbati si femei. Energiile masculine si feminine vor sa se uneasca intr-un dans al bucuriei si al creativitatii. Si orice contributie pe care o aduci la nivel individual are o influenta pozitiva asupra sufletului colectiv al barbatilor si femeilor.

traducere din Pamela Kribbe, http://www.jeshua.net/

http://www.damaideparte.ro/index.php/sexualitatea-legatura-dintre-materie-si-spirit-partea-a-doua/6941/

Leo Buscaglia - Iubirea e aici, acum…


 

NU exista mai multe “feluri” de IUBIRE. IUBIREA e IUBIRE, de un singur fel. Fiecare cunoaste, exprima si manifesta ce stie despre IUBIRE.
Din experienta stim ca doar “nebunii” au încredere oarba, doar ei cred si accepta tot. Daca-i adevarat, înseamna ca IUBIREA e cea mai mare nebunie, caci daca nu-i bazata pe încredere, credinta si acceptare, NU e iubire. A iubi = a se angaja fara vreo garantie, a se oferi în întregime, cu toata fiinta sa si cu speranta ca IUBIREA (noastra) va inspira iubire din partea persoanei iubite. Iubirea e un act de credinta în semeni, iar cel care crede putin va obtine putina iubire.Iubirea perfecta e cea care ofera TOT si nu asteapta nimic. Daca nu astepti si nu ceri nimic, nu vei avea niciodata dezamagiri sau deziluzii. Numai când iubirea cere, solicita, pretinde, atunci poate conduce la suferinta, la durere, la despartire. Iubirea e iubire doar când se ofera fara sa astepte nimic. Alegem sa iubim pentru ca asa vrem, pentru ca iubirea ne bucura, pentru ca descoperirea ei si evolutia (noastra) spre “altceva” e stimulanta, excitanta. Cel care iubeste stie ca poate avea încredere doar în el-însusi – e propria lui “garantie”, pe-ambele le va transmite si altora, ajutându-i sa creada în ei-însisi. Doreste si e capabil sa accepte orice, sa dea tot, dar va fi mereu sigur si responsabil doar de el. Va fi imposibil sa fie “capturat”, retinut, caci nimeni nu-l poate lega sau retine! În fiecare dintre noi, exista diverse “grade de iubire” pe care le vom obtine, dar IUBIREA si eu suntem un ÎNTREG, nu existam separati!


IUBIREA se traieste în PREZENT, acum, aici, altfel NU are niciun sens, nu s-a ratacit prin trecut si-si mentine dorinta de viitor!

 

29 august 2012

Infidelitatea sufletului: Tradare fara urma de atingere...



Infidelitatea emotionala este o relatie stabilita prin cuvinte. Nu este nevoie de sex ca sa aducem in discutie infidelitatea. Ea se poate produce si atunci cand partenerul isi exprima sentimentele si afectiunea in fata altcuiva.

Infidelitatea emotionala se instaleaza atunci cand unul dintre parteneri stabileste o legatura intensa si romantica cu o alta persoana, in afara cuplului, fara ca intre cei doi sa fie vorba si despre sex. Astazi, in epoca Internetului, infidelitatea emotionala se poate produce si online. Potrivit statisticilor, 54% dintre barbati si 28% dintre femei sustin ca o legatura intensa stabilita prin intermediul Internetului nu inseamna cu adevarat adulter.

Motivul care duce la acest tip de infidelitate nu este nevoia fizica de sex. Oamenii vor sa se simta speciali si daca nu gasesc apreciere acasa, atunci incep sa o caute in alta parte, tocmai spre a-si satisface aceasta nevoie. Internetul este o cale foarte usoara pentru a gasi suport emotional, iar in acelasi timp, riscul este minim. Dar infidelitatea emotionala nu se instaleaza doar in astfel de conditii. Infidelitatea emotionala poate fi facilitata si de relatiile de la birou, de exemplu.

Dusmanul cu zambet inocent din viata de cuplu

Cea mai mare tradare dintr-o relatie se poate petrece fara urma de atingere. Multi oameni cred in mod gresit ca infidelitatea nu este infidelitate daca nu este inclus si sexul intr-o relatie cu o alta persoana”, spune experta in adulter Dr. Bonnie Eaker Weil, autoarea cartii “Adulterul: Pacatul scuzabil” (Adultery: The Forgivable Sin). Ea numeste acest tip de relatie “infidelitatea sufletului”. Infidelitatea sufletului se intampla atunci cand este impartasit foarte mult, chiar daca sexul nu face parte din poveste.

Weil considera ca infdelitatea emotionala este cu mult mai periculoasa si distrugatoare pentru o relatie de cuplu, decat una strict sexuala. “Multe persoane casatorite nu isi parasesc partenerul doar pentru cineva care ii poate satisface nevoile sexuale, dar infidelitatea sufletului le poate impinge catre acest gest. “Intotdeauna poti stopa sexul, dar nu poti stopa emotiile”, explica Bonnie Eaker Weil pentru site-ul Life Wise.

Expertii impartasesc parerea unanima ca acest tip de infidelitate debuteaza intr-o maniera foarte inocenta: flirturile zilnice de langa aparatul de facut cafea, pranzul de la serviciu, serile petrecute cu colegii dupa munca, pentru ca in curand, prietenia platonica sa se transforme intr-o relatie intima. Incet-incet, spatiul atribuit exclusiv sotiei sau iubitei, incepe sa fie invadat de catre o alta persoana.

Infidelitatea emotionala poate fi evitata prin comunicare

Infidelitatea emotionala se refera la acel comportament pe care un partener il angajeaza intr-o relatie apropiata alaturi de altcineva, comportament care asigura si o posibila legatura de natura sexuala in viitor. Cei mai multi oameni mentin secrete sau semi-secrete prieteniile atunci cand exista implicata si o atractie mutuala. Infidelitatea emotionala este provocata si din egoism uneori. Anumite persoane se intampla sa incurajeze interesul cuiva, chiar daca nu simt neaparat atractie, doar ca sa isi stimuleze egoul, scrie Psychology Today.

Adevarul trist este infidelitate emotionala poate fi usor ascunsa si nu prea ai cum sa gasesti indicii ca partenerul tau te insala. Pentru ca aceasta conexiune nu este bazata pe sex, exista mult mai putine oportunitati pentru a detecta infidelitatea emotionala.

Multe carti si articole vorbesc despre modalitati prin care poti afla daca partenerul tau intretine relatii sexuale cu altcineva, dar care ar fi modalitatile prin care iti poti da seama ca el te insala emotional? In primul rand, trebuie sa iei in considerare personalitatea partenerului tau, sugereaza PsychologyToday. Pune-ti problema integritatii sale, cat de multa incredere ai in el? Cat de loial este el familiei sau prietenilor? Jobului sau? Exista vreun indiciu in viata lui care sa vorbeasca despre tradare?

Si, nu in ultimul rand, trebuie sa iti asculti instinctul. Cu totii avem instincte foarte solide care ne ghideaza. Pentru instinctul tau va fi o provocare sa iti spuna daca esti sau nu inselata emotional, dar in mod cert iti va spune cu usurinta, inca de la inceput, daca acel cineva din viata ta poate fi de incredere sau daca are un comportament inclinat spre infidelitate.

Si nu e gresit niciodata sa discuti despre acest subiect cu partenerul tau, asfel veti fiti amandoi siguri ca aveti aceeasi perspectiva asupra infidelitatii. "Vorbeste cu el si afla ce inseamna infidelitatea din punctul sau de vedere, mai degraba decat sa chestionezi asemeni unui detectiv. Ii poti spune ca ai citit un articol ce arata cum barbatii si femeile au perceptii diferite cu privire la unele aspecte din viata si incearca sa il provoci la aceasta discutie", incurajeaza Seth Meyers, doctor in psihologie si colaborator al PsychologyToday.

La sfarsit, modul in care el a reactionat iti poate spune enorm de multe lucruri despre infidelitate. “Din experienta mea, cuplurile asteapta pana in ultima clipa sa discute problemele inconfortabile, iar acest subiect nu face nicio exceptie. Vorbiti atunci cand totul este bine in relatia dumneavoastra pentru a anticipa razboiul de mai tarziu!”, spune dr. Seth Meyers.

La randul ei, dr. Bonnie Eaker Weil, specialista in psihologia cuplului citata la inceputul articolului, explica cat de important este dialogul sincer intre doi oameni. “Secretele pe care le ai, refuzul de a fi responsabil/a si de asemenea, refuzul de a comunica sunt aspectele comportamentale care ruineaza majoritatea cuplurilor. Cu cat asteapta mai mult momentul potrivit pentru a discuta aceste aspecte, cu atat mai putin probabil este ca o relatie sa nu se destrame”, este de parere si Weil.


 

 

Cel mai mare blocaj in calea Iubirii


 
Dragostea nu cere perfectiune. Nu presupune ca tu sa indeplinesti asteptarile altora. Dragostea vine din cunoasterea si conectarea cu divinul interior. Si cand aceasta intelegere se proiecteaza in lume, esti inconjurat de dragoste.

Lucrul care sta in calea iubirii pure in relatiile cu oamenii nu este ceea ce crezi tu ca este. Cel mai mare blocaj este sa nu stii ca esti demn de iubit. Toate nivelele de rusine, toate aspectele de insecuritate, si sentimentul ca trebuie sa fim mai mult sau diferiti pentru a fi iubiti, acestea sunt originile nenumaratelor tipare care previn reala intimitate si reala conexiune. Cand presupui la un anumit nivel ca nu esti demn de iubit, asta este ceea ce proiectezi in lume si asta este ceea ce primesti inapoi.

Cand presupui ca esti demn de iubit, datorita aspectului fizic sau personalitatii, exista o parte din tine care stie ca aceste lucruri se pot schimba, iar dincolo de exterior tot te poti simti nedemn de iubit. Dragostea nu cere perfectiune. Nu presupune ca tu sa indeplinesti asteptarile altora. Dragostea vine din cunoasterea si conectarea cu divinul interior. Si cand aceasta intelegere se proiecteaza in lume, esti inconjurat de dragoste.

Daca pana acum experientele iubirii pe care le-ai trait nu au reusit sa te implineasca si sa iti aduca in viata ta ceea ce ai cautat de foarte multa vreme, inseamna ca inca nu ai pasit pe drumul potrivit.

Daca si in acest moment te intrebi unde e iubirea si de ce ea intarzie sa intre in viata ta, inseamna ca inca mai ai lucruri de descoperit despre tine si despre acel loc de unde izvoraste iubirea.

Daca te simti singur sau singura, fie ca esti intr-o relatie sau nu, fie ca esti inconjurat sau inconjurata de prieteni , inseamna ca tot ceea ce ai incercat pana acum nu functioneaza.

Daca te intrebi de ce iubirea este atat de greu de gasit, probabil ca inca continui sa cauti in locurile nepotrivite.

Pentru ca tu esti IUBIRE.


Sa iti doresti sa iubesti si sa fii iubit este parte din ceea ce inseamna sa fii om. Cu totii cautam iubire si nu orice iubire, acea iubire pura care sa ne inalte si sa ne implineasca, sa ne inspire si sa ne ofere siguranta, sa ne vindece si sa ne umple sufletele de bucurie.

Insa pana acum putini au inteles care este sursa acestei iubiri si cum o pot accesa.

De fapt nu se pune problema ca trebuie sa gasesti iubirea, e momentul sa elimini toate obstacolele care ti-au creat iluzia ca intre tine si iubire exista o distanta enorma.

Adevarul este ca nu exista, pentru ca in spirit, noi suntem iubire. Dar exista ceva ce ne impiedica sa vedem si sa credem acest lucru.

Exista o dimensiune a noastra pe care in ultima perioada am lasat-o neexplorata si care a condus la indepartarea noastra tot mai mult de acea viata care are capacitatea sa ne infuzeze viata cu dragoste si pasiune in fiecare zi. Si aceasta este dimensiunea noastra spirituala.

Am pierdut din vedere, esenta noastra adevarata si din acest loc, in care ne percepem ca fiind niste fiinte limitate , astfel am trait doar franturi limitate ale aceste minuni a lumii, iubirea.

E momentul sa ne intoarcem spre aceasta forta magica a universului. Priveste in jurul tau. Sunt oameni care traiesc din iubire si sunt oameni care traiesc din teama.

Care crezi ca sunt cei fericiti?

Societatea si scoala nu ne invata tainele universului si nu ne explica cum de fapt lucrurile din interiorul nostru se proiecteaza in exteriorul nostru. Mare pacat. Am putea sa trecem peste atatea dezamagiri, daca am cunoaste aceste adevaruri de mici.

Mi-am petrecut ani din viata explorand aceste taine si astazi vreau sa stii cateva lucruri care te blocheaza in a experimenta iubirea:

Nu crezi ca esti demna de iubit. Daca la nivel superficial toti spunem ca meritam iubire, in interiorul nostru prea putini o credem. E esential sa explorezi adanc in interiorul tau, pentru ca s-ar putea sa porti cu tine o credinta care blocheaza fluxul iubirii in viata ta.

Te-ai deconectat de la sursa ta interiora. Cand te percepi doar ca si minte si corp, si ratezi sa vezi esenta divina din tine. A trai in minte, in locul inimii , face greu de vazut care este drumul care te duce spre iubire. Pentru ca iubirea izvoraste de dincolo de minte.

Regulile tale despre iubire determina experientele pe care le traiesti cu alti oameni. Nimic din ceea ce se intampla in exterior, nu este independent de ceea ce se intampla in interiorul nostru. Daca te agati de regulile tale despre iubire, nu vei putea trai decat tot ceea ce ai trait pana acum. Fluxul iubirii este obturat de toate aceste forme de gandire pe care le ai despre iubire.

Refuzi sa vezi ca transformarea pe care trebuie sa o faci, pleaca dinspre interior spre exterior. Atata vreme cat nu incepi sa constientizezi ce anume se afla in tine, care creeaza tot ceea ce traiesti in viata exterioara, nu vei putea schimba nimic. Incepe sa te indrepti spre interior, si vei descoperi adevarate comori spre exterior.

O data ce ajungem la aceasta intelegere, mergem prin viata constienti trezind din ce in ce mai multa iubire in interiorul nostru si o data cu asta manifestand aceasta iubire in realitatea noastra exterioara, liberi de lanturile ranilor noastre din trecut nascute din experientele limitate de iubire.

Iar tu meriti sa te inalti in iubire. Te-ai nascut sa zbori, nu sa te tarasti.

Tot ceea ce ai de facut, pentru a trai acea iubire inaltatoare pe care o doresti, este sa trezesti iubirea in interiorul ta, iar apoi ea se va revarsa in relatiile tale si in viata ta, in fiecare zi.

Atat de simplu!

Crezi ca poate fi adevarat?

Daca vrei sa citesti si sa descoperi lucruri uimitoare despre modul in care poti aduce din ce in ce mai mult iubire in viata ta, te invit sa explorezi programul online pe care le-am creat special pentru tine: Deschide-ti drumul spre iubire.

http://www.garbo.ro/articol/Lifestyle/11997/cel-mai-mare-blocaj-in-calea-iubirii.html